تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 21 مارس 2024 - 9:42
1519 بازدید
کد خبر : 5070

پلاک های 51 و 61 مال کدوم شهرن؟

پلاک های 51 و 61 مال کدوم شهرن؟

شهر سنندج (مرکز استان): پلاک ایران 51 (با حروف ب – ج – د – س – ص – ط – ق – ل – م – ن – و )   ایران 61  بانه  د  سقز  ب  بیجار  ج  قروه  س  مریوان  ص  دیواندره  ط  کامیاران  ق  سروآباد  ل     کردستان سرزمین طبیعت،

شهر سنندج (مرکز استان): پلاک ایران 51 (با حروف ب – ج – د – س – ص – ط – ق – ل – م – ن – و )

 

ایران 61  بانه  د
 سقز  ب
 بیجار  ج
 قروه  س
 مریوان  ص
 دیواندره  ط
 کامیاران  ق
 سروآباد  ل

 

 

کردستان سرزمین طبیعت، تاریخ و فرهنگ؛ یکی از برجسته ترین قبایل ایران. در این قسمت ما قصد داریم به شما در سفر به این استان کمک کنیم.

تاریخ کردستان به زمان های خیلی قدیم می رود. در سال 1337، این استان همان طور که امروز آن را می دانیم با شهر های سنندج، قروه، گروس و سقز و در حال حاضر، پس از آخرین بخش های کشور، ده شهر در آن دارد؛ بانه، بیجار، سقز، سنندج، قروه، مریوان، دیواندره، کامیاران، سروآباد، دهگلان.

کردستان زیبا از شمال به استان های غربی آذربایجان غربی و زنجان از شرق به همدان و قسمتی از زنجان، از جنوب به کرمانشا و از غرب به عراق گسترش راه دارد و گویش ساکنان آن در زبان کردی صحبت است، البته در برخی از نقاط در این استان ها افراد آذربایجانی صحبت می کنند.

در کردستان، بسیاری از جنگل ها، که اکثر آنها در اطراف بانه و مریوان پراکنده اند. این جنگل هادر انواع مختلف درخت در خود دارند.

این استان در منطقه کوهستانی واقع است و تحت تاثیر آب و هوای مدیترانه بوده که دارای آب و هوای سرد و معتدل در بهار و تابستان است؛ باران های بهار و برف های زمستانی فراوان با این توده های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای همراه هستند.

فصل بهار و تابستان با دمای متوسط ​​از 22 تا 25 درجه سانتیگراد زمان خوبی برای سفر به شهر این استان است. با این حال، اگر  از دوستداران برف و سرما هستید همیشه می توانید در زمستان به شهرستان کردستان است.

تاریخ صد ساله، فرهنگ غنی، جشنواره ها، صنایع دستی از شهرستان های مختلف استان کردستان، طبیعت دست زیبا و مناظر چشمگیر ساخته شده این استان محل مهمی برای گردشگران است. با برخی از شهر های کردستان آشنا می شویم.

غذا-های-محلی-استان-کردستان پلاک های 51 و 61 مال کدوم شهرن؟

غذا های محلی استان کردستان

شلکینه که از آرد، شیرق، تخم‌مرغ و نمک تهیه می‌شود، قایرمه که با کنگر درست می شوند، یک تعداد کمی از غذا های محلی خوشمزه که در شهر های مختلف استان تهیه می شود عبارت اند از: خورش ریواس، خورش تره‌کردی، آش پرپوله، برونشین، آش سه‌نگه سیر، آش دانه‌کولانه، که‌لانه، آش عدس بلغور، آش دوغ کردی، آش دوغین،آش هالاو و ساوار .

از میان وعده های خوشمزه در بانه و مناطق دیگر می توان به حبوبات نخودی که روی چرخ دستی ها فروخته می شوند نیز اشاره کرد.

 

مطالب مرتبط: پلاک های ۶۳، ۷۳، ۸۳، ۹۳ مال کدام شهرن؟

 

صنایع دستی استان کردستان

از مهمترین صنایع دستی استان کردستان می توان فرش دستباف بیجار، بوکان، سنندج و افشار را نام برد. از دیگر فعالیت های صنایع دستی استان کردستان هم گلیم سنه، نجاری، کلاش، ساخت آلات موسیقی است.

 

سوغات استان کردستان

نان شیرمال بیجار، کماج و حلوا سوهانی بیجار، انواع تخمه بوداده‌ی سقز، شیرینی‌های سنتی مانند بادام سوخته، شیرینی کنجدی گزانگبین و شکری، برساق، سقز، عسل و روغن طبیعی، نان برنجی، کاک، باسلوق، انواع خشکبار و مویز از جمله اقلام قابل خرید از شهرها و نقاط مختلف کردستان هستند.

آداب-و-رسوم-استان-کردستان پلاک های 51 و 61 مال کدوم شهرن؟

آداب و رسوم استان کردستان

رقص کردی اولین ویژگی ای است که با آن به یاد این استان می افتیم و بیشتر مراسم کردی با این رقص همراه است.

در کردستان مراسم زیادی از گذشته اجرا می شود. از سنت هایی که امروزه کم و بیش فراموش شده اند: میرنوروزی، مراسم کوسه‌گردی، میرمیرین یا امیربهادری هستند.

مراسم سمنوپزان هنوز در برخی روستاها اجرا می شود.

مراسم هزار ساله پیر شالیار همه ساله در مقابل چله کوچک برگزار می شود. آخرین چهارشنبه قبل از 15 بهمن سالگرد ازدواج پیر شالیار در اورامان تخت است. در این مراسم گاو و گوسفند قربانی می شود، ساز های مانند دف نواخته می شود و غذای نذری توزیع می شود. در این منطقه آرامگاه پیر شالیار قرار دارد و گفته می شود که او دارای کرامت بوده و توانسته دختر پادشاه بخارا را که به لطف خدا ناشنوا شده بود، شفا دهد و سرانجام با او ازدواج کرد.

 

سنندج

سنندج در بین رشته کوه های زاگرس و کوه آبیدر مرکز این استان است. این شهر دارای آب و هوای سرد و تقریباً خشک است. تاریخ آن قبل از میلاد است. در دوره صفویه قلعه ای در سنندج ساخته شد و از آن زمان توسعه این منطقه آغاز شد و در دوره قاجار به اوج خود رسید. بر اساس اسناد تاریخی، نام شهر از همان قلعه دوران صفویه یعنی «سنه دژ» گرفته شده است.

وجود مساجد بیشمار در شهر، سنندج را به شهر مساجد یا مناره شهرت بخشیده است.

مسجد جامع سنندج – بازمانده‌ای از دوره قاجاریه، مجموعه پارک تفریحی آبیدر با چندین باغ و سینمای تابستانی در فضای باز، بازار سنندج، ساخته شده در قرن یازدهم میلادی، یا قلعه آصف، که اکنون موزه مردم‌شناسی است که در دوره صفویه ساخته شده است در  دوره‌های بعدی تکمیل شده است،

چهارباغ و عمارت خسروآباد، عمارت وکیل که بخش‌ هایی از آن در دوره زندیه ساخته شد و قسمت‌های دیگر در دوره قاجاریه، عمارت مشیردیوان، حمام خان، امامزاده هاجر خاتون، امامزاده پیر عمر، امامزاده پیرمحمد واقع در تپه قبرستان شهر قدیم است، عمارت مشیر، عمارت امجد‌الاشراف، دریا‌چه‌ پشت سد قشلاق، دشت دهگلان، روستای نگل (در مسیر سنندج به مریوان)، روستای صلوات‌ آباد، کوه کوچسار، کوه شیخ معروف، کوه مسجد میرزا، کوه ملا کاوه، کوه چرخ لان، کوه سراج‌الدین و پل قشلاق تنها بخشی از دیدنی های این شهر تاریخی است.

 

مطالب مرتبط: پلاک های ایران ۷۹ و ۸۹ مال کدوم شهرن؟

 

بانه

بانه سرزمین جنگل های بلوط در غرب کردستان است و البته می توان درختان گردو، گلابی وحشی، زارالکا و مازو را دید. نام این شهر برگرفته از کلمه کردی «بان» به معنای سقف است که به ارتفاع و موقعیت بانه اشاره دارد. بانه به بازارچه های مرزی اش معروف است اما این شهر جاذبه های زیادی هم دارد.

دشت و جنگل، غار سنگی حسین کوهکن ساخته مردی به همین نام، غار شوی، کوه اربابا، پارک های کوهستانی دوکانان و پیرمراد، روستای هفتاش، روستای شوی، روستای مامال، روستای سبدلو، روستای نژو، روستای نجنه علیا و انواع پاساژ های خرید و غیره. در سفر به این شهر می توان از مکان ها و جاذبه های دیگر دیدن کرد.

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.