تاریخ انتشار : شنبه 22 جولای 2023 - 14:30
1097 بازدید
کد خبر : 10734

علت گرم شدن کف پا

علت گرم شدن کف پا
پاهایی که احساس گرما یا سوزش می کنند، به خصوص در شب، می توانند ناشی از چندین بیماری باشند. گاهی اوقات گرما مانند سوزن سوزن شدن، بی حسی، چاقو زدن یا احساس سوزن سوزن شدن است.

پاهایی که احساس گرما یا سوزش می کنند، به خصوص در شب، می توانند ناشی از چندین بیماری باشند. گاهی اوقات گرما مانند سوزن سوزن شدن، بی حسی، چاقو زدن یا احساس سوزن سوزن شدن است.

در این مقاله به این می پردازیم که چه چیزی باعث گرم شدن پاهای شما می شود. سپس، ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چگونه پزشک مراقبت های اولیه شما می تواند مشکل را تشخیص داده و درمان کند.

علت گرم شدن کف پا

طیف وسیعی از احتمالات وجود دارد که چه چیزی باعث گرم شدن پاهای شما می شود. برخی از آنها عبارتند از نوروپاتی، عفونت ها و کمبود ویتامین.

کمبود ویتامین

اعصاب سالم برای عملکرد صحیح به ویتامین ها و مواد معدنی خاصی نیاز دارند. به عنوان مثال، سطوح پایین ویتامین B12 و فولات می‌تواند منجر به نوروپاتی شود که می‌تواند باعث احساس داغ شدن پاها شود.

طبق تحقیقات، دلایل کمبود این ویتامین ها عبارتند از:

  • رژیم غذایی ضعیف
  • شرایط معده از جذب جلوگیری می کند
  • شرایط روده از جذب جلوگیری می کند
  • داروهای خاص
  • بارداری
  • سرطان
  • کم خونی داسی شکل

آسیب عصبی

آسیب عصبی، که نوروپاتی نیز نامیده می شود، یک مشکل رایج با دلایل بسیاری است. نوروپاتی اختلال در توانایی عصب برای برقراری ارتباط با بقیه بدن به دلیل موارد زیر است:

  • آسیب جسمی
  • دیابت
  • مشکلات جریان خون
  • بیماری های خود ایمنی
  • عدم تعادل هورمونی
  • مشکلات کلیه و کبد
  • کمبود ویتامین B12
  • برخی سرطان ها یا داروهای شیمی درمانی
  • عفونت های خاص
بیماری نوروپاتی چیست؟
  • بیماری نوروپاتی به خاطر آسیب به اعصاب محیطی ایجاد می‌شود و از دلایل ایجاد آن می‌توان دیابت را نام برد. …
  • بیماری نوروپاتی در نتیجه آسیب به اعصاب خارج مغز و نخاع (اعصاب محیطی) ایجاد می‌شود و اغلب باعث ضعف، بی‌حسی و درد در دست ها و پاها می‌شود.

عفونت قارچی

پای ورزشکار یک عفونت قارچی شایع است. دوست دارد در نواحی گرم و مرطوب پوست رشد کند. علائم قرمزی و خارش پوست همراه با درد داغ سوزش است.

نوروپاتی دیابتی

دیابت یکی از علل اصلی نوروپاتی در جهان است. وجود سطوح بالای قند در خون منجر به آسیب عصبی می شود. این آسیب عصبی در پاهای شما می تواند منجر به درد، احساس داغ بودن یا “آتش گرفتن” شود و در برخی موارد باعث بی حس شدن پاها می شود.

علاوه بر این، این نوروپاتی می‌تواند منجر به مشکلات بیشتری در پاهای شما شود، زیرا تشخیص زمانی که مشکلی وجود دارد، مانند آسیب، که ممکن است منجر به زخم‌ها و عفونت‌های مزمن پا شود، دشوار است.

بیماری کلیوی

کلیه های شما سموم را از خون شما فیلتر می کنند و سطح الکترولیت ها را متعادل می کنند. افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه معمولاً دچار عدم تعادل الکترولیت در خون خود می شوند، زیرا کلیه های آنها به خوبی کار نمی کنند، که می تواند منجر به آسیب عصبی شود.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید زمانی است که غده تیروئید شما نمی تواند هورمون تیروئید کافی تولید کند. نداشتن سطوح مناسب هورمون تیروئید در بدن می تواند منجر به احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن در پاها، افزایش وزن، نازک شدن موها و خشکی پوست شود.

تغییرات هورمونی

عدم تعادل هورمونی می تواند عملکرد طبیعی بدن را مختل کند و منجر به تورم برخی بافت ها شود که می تواند بر اعصاب فشار بیاورد. در دراز مدت، این فشار روی اعصاب به آنها آسیب می رساند و باعث داغ شدن پا، بی حسی و گزگز می شود.

بارداری: در دوران بارداری، بدن تغییرات هورمونی قابل توجهی را تجربه می کند که منجر به تغییر دمای بدن و پاهای متورم و داغ می شود. این تغییرات عموماً موقتی هستند و با بازگشت تدریجی سطح هورمون ها به حالت عادی پس از زایمان برطرف می شوند.

یائسگی: شنیدن در مورد افرادی که در دوران یائسگی قرار دارند و گرگرفتگی را تجربه می کنند بسیار رایج است. این گرگرفتگی ها به دلیل تغییرات هورمونی در بدن آنها اتفاق می افتد و در عرض چند سال برطرف می شود.

سندرم گیلن باره (GBS)

گیلن باره یک سندرم نادر است که سیستم ایمنی بدن به اعصاب حمله می کند. ین باعث ضعف، گزگز و سوزش می شود که از پاها و ساق پا شروع می شود و طی چند ساعت تا چند روز در بدن پیشرفت می کند.

گیلن باره یک اورژانس پزشکی است، زیرا می تواند باعث فلج دیافراگم شود – عضله ای که به تنفس شما کمک می کند – و باید فوراً توسط پزشک ارزیابی شود.

اریترومالژی

اریترومالژیا یک بیماری بسیار نادر است که در آن افراد درد سوزشی، گرمی، قرمزی و تورم به ویژه در دست‌ها و پاها را تجربه می‌کنند. در بسیاری از موارد، علت بیماری هرگز پیدا نمی شود. در برخی موارد، دلیل ژنتیکی است.

اریتروملالژیا بیماری است که با دوره های درد ، قرمزی و تورم در قسمت های مختلف بدن بویژه دست ها و پا ها شناسایی می شود. این دوره ها معمولا با افزایش دمای بدن که ممکن است از طریق ورزش یا وارد شدن به یک اتاق گرم ایجاد شود، شروع می شوند. نوشیدن الکل یا غذای پرادویه نیز ممکن است شروع کننده یک دوره بیماری باشد.

عوامل سبک زندگی

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن باعث انقباض عروق خونی می شود. این انقباض می تواند منجر به عدم جریان خون کافی در اعصاب شود که می تواند باعث آسیب طولانی مدت شود.

الکلیسم: نوشیدن بیش از حد الکل منجر به کاهش ویتامین ها در بدن، به ویژه اسید فولیک، B6 و B12 (همچنین به عنوان تیامین) می شود. هنگامی که بدن شما این ویتامین های مورد نیاز را دریافت نمی کند، می تواند منجر به درد مزمن عصبی شود

کفش‌های نامناسب: کفش‌های نامناسب، به‌ویژه زمانی که برای مدت طولانی در حالت ایستاده یا راه رفتن استفاده می‌شوند، می‌توانند منجر به درد سوزشی در پاها شوند.

استرس: استرس مزمن می تواند بر جریان خون به اعصاب تأثیر بگذارد. هنگامی که اعصاب جریان خون کاهش می یابد، آسیب می بینند.

گرم-شدن-پاها1 علت گرم شدن کف پا

تشخیص گرم شدن کف پا

اولین گام در تشخیص علت داغ شدن پای شما مراجعه به پزشک اولیه است.

معاینه بدنی

پزشک اصلی شما درباره سابقه پزشکی، داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید و سابقه سلامت خانواده‌تان سؤالاتی از شما می‌پرسد.

آنها همچنین می خواهند در مورد علائمی که تجربه می کنید بدانند: از چه زمانی شروع شده اند، و آیا چیزهایی وجود دارد که آنها را تحریک یا تسکین دهد؟

معاینه فیزیکی شامل علائم حیاتی شما و یک نمای کلی از نحوه عملکرد همه سیستم های شما خواهد بود. آنها همچنین ممکن است چند آزمایش عصبی ساده انجام دهند تا ببینند آیا تغییری در نحوه عملکرد اعصاب شما وجود دارد یا خیر.

آزمایشات خون

آزمایش‌های خون کمبود ویتامین، دیابت، اختلال عملکرد کبد یا کلیه، عفونت، اختلالات متابولیک یا علائمی که نشان می‌دهد سیستم ایمنی بدن شما رفتار غیرعادی دارد را بررسی می‌کند.

تست های عملکرد عصبی

سرعت هدایت عصبی (NCV): یک پروب اعصاب را تحریک می کند و قدرت و سرعتی که عصب در آن کار می کند را آزمایش می کند.

الکترومیوگرافی (EMG): سوزن‌های ریز درون ماهیچه‌ها قرار می‌گیرند تا فعالیت الکتریکی آن‌ها را هنگام انقباض و شل شدن آزمایش کنند.

بیوپسی عصبی: نمونه کوچکی از بافت عصبی برداشته می‌شود تا ببینیم آیا آسیب دیده است یا خیر. با این حال، معمولاً از این کار اجتناب می شود زیرا می تواند به اعصاب آسیب بیشتری وارد کند و آزمایشات دیگر معمولاً ابتدا انجام می شود.

تصویربرداری

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): MRI می‌تواند نشان دهد که آیا اعصاب ستون فقرات به هر طریقی تحت فشار قرار می‌گیرند و باعث می‌شود پاهای شما احساس گرما کنند.

توموگرافی کامپیوتری (CT): سی تی اسکن می تواند نشان دهد که آیا تنگی کانال نخاعی (تنگی نخاع)، فتق دیسک، تومورها یا سایر مشکلات استخوانی وجود دارد که می تواند باعث مشکلات عصبی شود.

مراقبت در منزل

سعی کنید 15 دقیقه قبل از خواب پاهای خود را در آب خنک خیس کنید.

مطمئن شوید که کفش‌هایتان به درستی جا می‌شوند و جوراب‌هایتان به پوست شما اجازه تنفس می‌دهد.

هر روز یک کفش را نپوشید و اجازه دهید کفش‌هایتان در بین استفاده‌ها کاملاً تهویه شوند.

انجام عادات سبک زندگی سالم مانند این ها می تواند هر گونه آسیب به اعصاب شما را کاهش دهد:

  • وزن سالم را حفظ کنید
  • از قرار گرفتن در معرض مواد سمی خودداری کنید
  • یک رژیم غذایی متعادل بخورید
  • رفع کمبود ویتامین
  • سیگار نکش
  • ورزش منظم داشته باشید
  • قند خون خود را کنترل کنید

مراقبت پزشکی

اگر شرایط التهابی یا خود ایمنی باعث داغ شدن پاهای شما شده است، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی ممکن است کمک کنند.

عفونت های قارچی را می توان با استفاده از کرم های ضد قارچ موضعی، تمیز و خشک نگه داشتن پاها و در صورت نیاز مصرف داروهای خوراکی درمان کرد.

هنگامی که منبع مشکل مکانیکی باشد، وسایل کمکی مانند بریس های پا و کفش های ارتوپدی می توانند کمک کنند.

برای نوروپاتی، داروهای رایجی که برای تسکین استفاده می شوند، گاباپنتین و پره گابالین هستند. پیشگیری از علل مداوم نوروپاتی، مانند کنترل قند خون، نیز راه‌های مهمی برای تسکین است.

کرم های حاوی لیدوکائین یا کپسایسین نیز می توانند برخی از ناراحتی ها را کاهش دهند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.