تاریخ انتشار : شنبه 22 جولای 2023 - 13:31
638 بازدید
کد خبر : 10729

علت خونریزی زیاد و لخته در پریودی

علت خونریزی زیاد و لخته در پریودی
خونریزی قاعدگی بخشی طبیعی از چرخه تولید مثل زنان است. با این حال، برخی از زنان خونریزی بیش از حد قاعدگی را تجربه می‌کنند و لخته‌های بزرگی را در طول دوره قاعدگی خود دفع می‌کنند که می‌تواند برای زندگی روزمره نگران‌کننده و مختل باشد. 

خونریزی قاعدگی بخشی طبیعی از چرخه تولید مثل زنان است. با این حال، برخی از زنان خونریزی بیش از حد قاعدگی را تجربه می‌کنند و لخته‌های بزرگی را در طول دوره قاعدگی خود دفع می‌کنند که می‌تواند برای زندگی روزمره نگران‌کننده و مختل باشد.

علت لکه بینی قبل از پریود تمامی مسائل مربوط به بهداشت بانوان ( پریودی ) را در نودی بدانید.

علل خونریزی و لخته شدن بیش از حد قاعدگی

در این مقاله، علل خونریزی و لخته شدن بیش از حد قاعدگی و همچنین راهبردهای مدیریت اساسی را بررسی خواهیم کرد.

عدم تعادل هورمونی

نوسانات در سطح هورمون ها، به ویژه استروژن و پروژسترون، می تواند منجر به عدم تعادل در رشد و ریزش پوشش داخلی رحم شود. این ممکن است منجر به پریودهای سنگین تر و نامنظم شود.

فیبروئید رحم

فیبروم های رحمی توده های غیر سرطانی هستند که روی دیواره رحم یا درون آن ایجاد می شوند. فیبروم های بزرگ می توانند خونریزی قاعدگی را افزایش دهند و منجر به عبور لخته شوند.

آدنومیوز

آدنومیوز وضعیتی است که در آن بافت آندومتر به دیواره عضلانی رحم رشد می کند. می تواند باعث خونریزی زیاد و درد شدید قاعدگی شود.

آدنومیوز یک بیماری خوش‌خیم رحم است که در آن دهانه رحم (استروما) و غدد آستری در داخل ماهیچه زهدان یافت می‌شوند. این تهاجم، سبب القای هیپرتروفی (بزرگ شدن) و هیپرپلازی (افزایش) ماهیچه رحم می‌شود و رحم را به‌طور منتشر بزرگ می‌کند. به‌طور کلی چنین برآورد می‌شود که ۲۰٪ زنان مبتلا به آدنومیوز هستند.

پولیپ آندومتر

پولیپ ها رشد غیر طبیعی در پوشش رحم هستند. آنها می توانند باعث خونریزی شدید شوند و اگر در طول قاعدگی جدا شوند، ممکن است به صورت لخته دیده شوند.

پولیپ آندومتر (به انگلیسی: endometrial polyp ) یا پولیپ رحم (به انگلیسی: uterine polyp ) توده‌ای (نئوپلاسم) در پوشش داخلی رحم است. ممکن است از یک قاعده مسطح بزرگ (ساخته) شده یا توسط یک ساقه دراز به رحم متصل شوند (پایه دار). پولیپ‌های ساقه‌دار شایع تر از پولیپ‌های بدون ساقه هستند.

PCOS (سندرم تخمدان پلی کیستیک)

PCOS یک اختلال هورمونی است که می تواند منجر به پریودهای نامنظم، خونریزی طولانی مدت و لخته شدن خون شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا تنبلی تخمدان، در اثر افزایش هورمون های مردانه و اختلال در عملکرد طبیعی تخمدان ها ایجاد می شود. به طور طبیعی در هر سیکل قاعدگی، یک فولیکول در تخمدان که حاوی سلول تخم می باشد، رشد کرده و یک تخمک آزاد می کند، که به این پدیده “تخمک گذاری” گفته می شود.

اختلالات خونی

برخی از اختلالات خونی مانند بیماری فون ویلبراند یا اختلالات عملکرد پلاکتی می توانند به خونریزی بیش از حد و تشکیل لخته کمک کنند.

بیماری فون ویلبراند نوعی اختلال لخته شدن خون و خونریزی مادام العمر است. این بیماری شایع ترین حالت خونریزی است که فرد می تواند به ارث ببرد. با این حال، یک فرد ممکن است در نتیجه سایر بیماری ها مانند لنفوم، لوسمی، و اختلالات خود ایمنی مانند لوپوس و همچنین با مصرف برخی داروها به این بیماری مبتلا شود.

 

سقط جنین

در اوایل بارداری، سقط جنین می تواند به صورت خونریزی شدید همراه با لخته شدن ظاهر شود.

 

IUD (دستگاه داخل رحمی) استفاده

برخی از زنان ممکن است در هنگام استفاده از انواع خاصی از IUD، قاعدگی و لخته شدن شدیدتری را تجربه کنند. IUD وسیله ای است که در درون حفره رحم قرار داده می شود این دستگاه وسیله کوچک به شکل حرف T می باشد که در قسمت بالای حفره رحم جاگذاری می‌شود و سبب جلوگیری از بارداری می شود.

درمان خونریزی بیش از حد قاعدگی و لخته شدن خون

روش های هورمونی کنترل بارداری مانند قرص های ضد بارداری، چسب ها یا دستگاه های هورمونی داخل رحمی می توانند عدم تعادل هورمونی را تنظیم کرده و خونریزی قاعدگی را کاهش دهند.

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)

NSAID ها مانند ایبوپروفن می توانند به کاهش خونریزی و کاهش درد قاعدگی کمک کنند.

برخی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی عبارتند از: آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، کتوپروفن، کتورولاک، مفنامیک اسید، ملوکسیکام، پیروکسیکام و سالیسیلات. داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی دسته‌ای از داروها هستند که برای درمان درد، تب و التهاب استفاده می‌شوند.

ترانگزامیک اسید

این دارو را می توان برای کاهش خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی تجویز کرد. قرص ترانگزامیک اسید یک عامل آنتی فیبرینولیتیک (دارای خاصیت انعقادی) است که برای پیشگیری و درمان خونریزی شدید ناشی از ضربه، جراحی، کشیدن و جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی، خون دماغ و قاعدگی به کار می‌رود. همچنین قرص ترانگزامیک اسید در آنژیوادم ارثی نیز استفاده می‌شود.

مداخلات جراحی

در موارد خونریزی بیش از حد شدید و مداوم یا زمانی که سایر درمان ها با شکست مواجه می شوند، ممکن است گزینه های جراحی در نظر گرفته شود. اینها عبارتند از ابلیشن آندومتر، میومکتومی (برداشتن فیبروم) یا هیسترکتومی (برداشتن رحم).

 

مکمل های آهن

خونریزی شدید قاعدگی می تواند منجر به کم خونی فقر آهن شود. ممکن است مکمل های آهن برای رفع این مشکل توصیه شود.

نام‌های مختلفی که مکمل آهن را با آن می‌شناسیم، شامل موارد زیر است:
  • آهن کربونیل
  • فروس فومارات
  • فروس سولفات
  • فروس گلوکونات
  • مکمل آهن فروفورت
  • مکمل آهن فیفول

تغییرات سبک زندگی

یک سبک زندگی سالم، از جمله ورزش منظم، رژیم غذایی متعادل و مدیریت استرس، می تواند به حمایت از سلامت کلی باروری کمک کند.

 

کلام آخر

خونریزی و لخته شدن بیش از حد قاعدگی می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی زنان تأثیر بگذارد. شناسایی علت زمینه ای برای مدیریت موثر بسیار مهم است. اگر خونریزی قاعدگی شدید یا طولانی مدت همراه با لخته را تجربه می کنید، ضروری است که برای ارزیابی مناسب و گزینه های درمانی شخصی با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید. مداخله زودهنگام می تواند از عوارض احتمالی جلوگیری کرده و سلامت شما را در دوران قاعدگی بهبود بخشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

RSS عکس های جدیدRSS ویدائوRSS مسترسئوکارلینک های مرتبطپیوندهاRSS آکادمی ایران اسکین کرRSS ایران کریر فیلیمو