علت جلو افتادن پریود
قاعدگی شما ممکن است به دلیل تغییرات در سطوح هورمونی شما زودتر از موعد شروع شود. این می تواند به دلیل بلوغ، قبل از یائسگی، برخی داروها، استرس یا شرایط مختلف سلامتی رخ دهد.
چرخه قاعدگی هر فردی متفاوت است. چرخه شما از اولین روز پریود فعلی شما شروع می شود و در اولین روز پریود بعدی شما به پایان می رسد.
یک سیکل معمولی بین 21 تا 35 روز طول می کشد، بنابراین تعداد روزهایی که خونریزی سپری می شود از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اکثر افراد دو تا هفت روز خونریزی دارند.
اگر سیکل شما اغلب کوتاهتر از ۲۱ روز است – که باعث میشود زودتر از حالت عادی خونریزی کنید – میتواند نشانهای از وجود چیزی باشد. در ادامه بخوانید تا بدانید چه علائمی را باید رعایت کنید و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.
بلوغ
بلوغ معمولاً بین سنین 8 تا 13 سالگی شروع می شود. این بلوغ توسط مواد شیمیایی در بدن شما به نام هورمون های تولید مثل ایجاد می شود. این هورمونها بر چرخه قاعدگی شما در طول سالهای باروری شما تأثیر میگذارند.
در چند سال اول پس از شروع قاعدگی، این هورمون ها ممکن است نامنظم باشند. این به این معنی است که تعداد روزهای بین پریودهای شما ممکن است کوتاهتر یا بیشتر از حد متوسط باشد.
بلوغ زودرس در دختران و تمامی مطالب در مورد دختران را در نودی تحقیق کنید.
قبل از یائسگی
قبل از یائسگی انتقال به یائسگی است. معمولاً از اواسط تا اواخر دهه چهل شروع می شود و حدود چهار سال طول می کشد.
سطح هورمون شما در این مدت به شدت نوسان می کند و ممکن است هر ماه تخمک گذاری نکنید. این می تواند باعث قاعدگی های نامنظم شود، بنابراین ممکن است دیر یا زود عادت ماهانه شوید.
با نزدیک شدن به یائسگی زنان، سیکل های قاعدگی آنها ممکن است نامنظم شود و منجر به عقب افتادن قاعدگی شود.
ورزش شدید
ورزش شدید می تواند باعث پریودهای نامنظم منبع مطمئن شود یا باعث شود پریود شما به طور کامل متوقف شود. اغلب، این وضعیت با ورزشکارانی همراه است که روزانه چندین ساعت تمرین می کنند.
ورزش تنها زمانی بر دورههای قاعدگی شما تأثیر میگذارد که کالری بیشتری نسبت به آنچه که میخورید بسوزانید. بدون انرژی کافی، بدن شما مقدار هورمون های تولید مثلی را که برای تخمک گذاری طبیعی نیاز دارد تولید نمی کند.
نوسانات وزن
پریودهای زودرس، نامنظم یا از دست رفته اغلب با تغییرات عمده وزن همراه است. تحقیقات نشان می دهد که چاقی در نوجوانی با احتمال بیشتری از پریودهای نامنظم مرتبط است.
تحقیقات دیگر منبع معتبر این را تأیید می کند و همچنین نشان می دهد که کاهش وزن قابل توجه می تواند به نتیجه مشابه منجر شود. این می تواند با رژیم غذایی شدید، جراحی بای پس معده یا اختلالات خوردن اتفاق بیفتد.
کاهش وزن سریع، رژیم غذایی شدید یا ورزش بیش از حد می تواند تعادل هورمونی را مختل کند و باعث عقب افتادن قاعدگی شود.
استرس و عوامل عاطفی
استرس شدید همچنین می تواند سطح هورمون شما را مختل کند و باعث پریودهای نامنظم شود. اگر اضطراب را تجربه کردهاید یا اخیراً یک رویداد آسیبزا را پشت سر گذاشتهاید، ممکن است هورمونهای شما را از بین ببرد.
سطوح بالای استرس، اضطراب یا آشفتگی عاطفی می تواند بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد و منجر به عقب افتادن قاعدگی شود.
تغییر در روال معمول
تحقیقات نشان میدهد که افرادی که بین شیفتهای روز و شب تغییر میکنند، مانند پرستاران، اغلب پریودهای نامنظم را تجربه میکنند. تغییر مناطق زمانی ممکن است اثرات مشابهی داشته باشد.
محققان بر این باورند که این ممکن است به اختلال در ریتم شبانه روزی شما مرتبط باشد. این به نوبه خود ممکن است هورمون ملاتونین خواب را مختل کند. تحقیقات بیشتری برای کشف ارتباط بین ملاتونین و هورمون های تولید مثلی مورد نیاز است.
داروهای رقیق کننده خون
مصرف داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها) ممکن است دوره شما را طولانی کرده و باعث خونریزی شدید شود.
داروهای ضد انعقاد به طور طبیعی در طول دوره قاعدگی شما ترشح می شوند تا به نازک شدن پوشش رحم شما کمک کنند تا از واژن خارج شود. مصرف داروهای ضد انعقاد ممکن است باعث شود که این فرآیند سریعتر اتفاق بیفتد و منجر به جریان شدیدتر شود.
برخی داروها، مانند کنترل بارداری هورمونی یا داروهای خاصی که برای بیماری هامزمن استفاده می شوند، می توانند بر قاعدگی تأثیر بگذارند.
کنترل بارداری هورمونی
هورمون های موجود در کنترل بارداری هورمونی مستقیماً بر تخمک گذاری و قاعدگی تأثیر می گذارد. اگر قرص های ضدبارداری مصرف می کنید، زمان قاعدگی بعدی شما بستگی به زمان شروع دوره قاعدگی شما دارد و اینکه آیا یک هفته دارونما (قرص های یادآور) مصرف می کنید.
این همچنین در مورد پیشگیری از بارداری اضطراری (EC) صدق می کند. اگر به طور معمول از قرص های EC استفاده می کنید، ممکن است پریود شما نامنظم شود.
سایر گزینه های هورمونی کنترل بارداری، مانند دستگاه های داخل رحمی (IUD) و واکسن Depo-Provera، می توانند باعث بی نظمی قاعدگی در دو یا سه ماه اول شوند.
یکی از شایع ترین دلایل عقب افتادن قاعدگی بارداری است. اگر از نظر جنسی فعال هستید و از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمی کنید، عقب افتادن قاعدگی می تواند نشان دهنده بارداری باشد
در مورد اینکه چگونه روش های پیشگیری از بارداری می تواند بر قاعدگی شما تأثیر بگذارد بیشتر بدانید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک بیماری شایع است که در اثر عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود. از هر 10 زن 1 نفر در سنین باروری تاثیر می گذارد. بسیاری از مردم تا زمانی که برای باردار شدن دچار مشکل نشوند، نمی دانند که PCOS دارند. همچنین می تواند باعث پریودهای نامنظم یا از دست رفته شود.
PCOS یک اختلال هورمونی است که می تواند منجر به پریودهای نامنظم یا از دست دادن قاعدگی شود.
اندومتریوز
اندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که بافت آندومتر مانند در خارج از رحم در مناطقی مانند تخمدان ها، شکم و روده شروع به رشد می کند. حدود 11٪ از زنان بین 15 تا 44 سال را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند باعث خونریزی غیرمنتظره شود.
دیابت کنترل نشده یا تشخیص داده نشده
زمانی که دیابت تشخیص داده نشود یا به خوبی مدیریت نشود، سطح قند خون به طور مزمن بالاتر از حد طبیعی است. دیابت نوع 1 و نوع 2 هر دو می توانند باعث خونریزی نامنظم منبع مطمئن شوند.
بیماری تیروئید
تصور میشود که از هر هشت زن منبع معتبر، یک نفر در طول زندگی خود به بیماری تیروئید مبتلا میشود. علائم فردی شما به کم کاری یا پرکاری تیروئید شما بستگی دارد. علاوه بر قاعدگی زودرس، ممکن است دوره هایی سبک یا سنگین تر از حد معمول را تجربه کنید. عدم تعادل تیروئید، مانند کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید، می تواند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارد.
سفر و تغییر منطقه زمانی
سفر سریع در مناطق زمانی و اختلال در الگوهای خواب می تواند به طور موقت بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد.
شیردهی
برای زنانی که شیر میدهند، هورمونهای درگیر میتوانند منجر به پریودهای نامنظم یا عقب افتاده شوند.
چه دوره ای زودرس در نظر گرفته می شود؟
چرخه قاعدگی هر فردی متفاوت است و ممکن است از ماه به ماه متفاوت باشد. اگر قاعدگی شما گهگاه کمی زودتر از حد انتظار ظاهر می شود، احتمالاً جای نگرانی نیست. اگر سیکل شما به طور مداوم کمتر از 21 روز است، در صورت وجود علت زمینه ای، ایده خوبی است که با پزشک خود مشورت کنید.
آیا اگر پریودم زودتر از موعد باردار شود؟
اگر قبلاً باردار شده باشید، بعید نیست که پریودتان بیاید. گفته می شود، شما می توانید خونریزی لانه گزینی را تجربه کنید که ممکن است شبیه یک دوره پریود باشد.
تفاوت بین پریود اولیه و علائم لانه گزینی چیست؟
لانه گزینی زمانی اتفاق می افتد که یک تخمک بارور شده به دیواره رحم شما بچسبد. یک تا دو هفته پس از لقاح اتفاق می افتد.
کاشت همیشه علائمی ایجاد نمی کند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، شامل خونریزی خفیف یا گرفتگی می شوند. خونریزی معمولاً سبکتر از یک دوره معمولی است و معمولاً نیازی به تامپون یا پد ندارد.
تفاوت بین علائم اولیه پریود و سقط جنین چیست؟
سقط جنین از دست دادن بارداری است. بیشتر سقط جنین در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتد.
این اغلب قبل از اینکه فرد از بارداری آگاه شود اتفاق می افتد، بنابراین تشخیص بین یک پریود به خصوص سنگین و سقط جنین دشوار است.
سقط جنین ممکن است باعث گرفتگی و کمردرد بیشتری نسبت به یک دوره معمولی شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید
پریود زودرس معمولاً نشانه ای از چیز جدی نیست. اما اگر درد یا ناراحتی شدید دارید، باید به پزشک مراجعه کنید.
همچنین اگر سقط جنین را تجربه کرده اید یا مشکوک به سقط جنین هستید، باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
اگر علائم شدیدی را تجربه نمی کنید، ممکن است بتوانید شرایط را در خانه تنظیم کنید. ردیابی پریودهای خود را برای دو تا سه ماه آینده در نظر بگیرید تا ببینید زمان، جریان و سایر علائم شما چگونه با هم مقایسه می شوند.
اگر همه چیز درست نمی شود، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند از این اطلاعات برای ارزیابی چرخه شما استفاده کنند و در مورد هر مرحله بعدی به شما توصیه کنند.
توجه به این نکته مهم است که گاهی اوقات از دست دادن یک دوره ممکن است لزوماً نشان دهنده یک مشکل اساسی جدی نباشد. با این حال، اگر به طور مداوم دوره های قاعدگی را از دست می دهید یا نگرانی هایی در مورد چرخه قاعدگی خود دارید، توصیه می شود برای ارزیابی و راهنمایی مناسب با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0