علت درد پای چپ در زنان
علت درد پای چپ در زنان می تواند ناشی از سندروم مِی ترنر (MTS)، که گاهاً به آن سندروم فشردگی رگ ایلیاک هم گفته می شود، باشد و بیشتر زنان 20 تا 45 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد. زنان مبتلا به MTS، گرفتگی رگ ایلیاک چپ را خواهند داشت که منجر به کاهش میزان تخلیه پای چپ می شود.
بسیاری از افراد از درد پاهای دردناک آزار میدهند. اگر چه بسیاری از دلایل این مشکل جدی نیستند، اما اگر پاهای شما مکرراً به شما درد می دهد یا برخی از علائم زیر را دارید، مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
علت تغییر رنگ خون در قاعدگی را در نودی می توانید بدانید.
علائم پا درد
علائم و نشانه هایی از درد پا وجود دارد که می تواند به پزشک کمک کند تا علت را پیدا کند. ویژگی هایی مانند ثابت یا متناوب بودن درد. آیا ناگهان به وجود آمد؟ کجاش درد میکنه؟ درد چه احساسی دارد – آیا این یک درد کوبنده، یک درد مبهم، یک احساس سوزن سوزن شدن است؟ آیا درد با پیاده روی یا ورزش ایجاد می شود؟ آیا درد با افزایش فعالیتی مانند ورزش همراه است؟ شب بدتره؟
چه زمانی باید به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشم؟
برخی از ویژگی های پا درد یا پا درد وجود دارد که باید باعث شود شما فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید، مانند:
- اگر قرمزی، تورم یا گرمی در ساق پا دارید
- اگر پای شما رنگ پریده، متورم و به طور غیر طبیعی سرد است
- اگر بعد از نشستن طولانی مدت، مانند سفر با هواپیما یا قطار، درد ساق پا دارید
- اگر نمی توانید وزن را روی پای خود تحمل کنید و قادر به راه رفتن نیستید
- اگر درد مداوم باشد یا بدتر شود
- اگر تب دارید
- اگر در هر دو پا ورم دارید
- علل درد پا
دلایل زیادی برای پا درد وجود دارد، از جمله:
گرفتگی عضلانی انقباضات غیرقابل کنترل و دردناک عضلات است. عضلات ساق پا گروهی از عضلات هستند که تحت تاثیر قرار می گیرند. عضله آسیب دیده احساس خواهد کرد که توپی شده است و ممکن است یک توده را احساس کنید. آنها ممکن است با استفاده بیش از حد یا کم آبی همراه باشند و معمولاً می توانند با کشش عضله آسیب دیده تسکین یابند. گرفتگی عضلات پا معمولاً در شب و اغلب بعد از ورزش رخ می دهد.
کشیدگی های عضلانی، تاندونیت و شین اسپلینت
صدمات وارده به ماهیچه ها، مانند کشیدگی عضلانی هنگام پاره شدن فیبرهای عضلانی، یکی از علل شایع پا درد است. عضلات ساق که معمولاً تحت تأثیر قرار می گیرند عبارتند از عضله چهارسر ران، همسترینگ و ساق پا. آسیب های ورزشی یکی از علل شایع آسیب های عضلانی است.
تاندونیت یکی دیگر از علل شایع درد ساق پا است و میتواند تاندون آشیل را تحت تاثیر قرار دهد (تاندون آشیل یا تاندون تیبیال میانی (باعث درد ساق پا یا “شین اسپلینت” میشود). درد ناشی از سندرم کمپارتمان میتواند با فعالیت افزایش یابد، تا جایی که فرد مجبور شود ورزش را متوقف کند.
شکستگی های استرسی، شکستگی های کوچک (ترک) در استخوان هستند که اغلب در اثر استفاده بیش از حد ایجاد می شوند. درد شکستگی های استرسی معمولاً در حین ورزش بدتر می شود و با استراحت از بین می رود یا کاهش می یابد.
ترومبوز ورید عمقی (DVT)
ترومبوز ورید عمقی زمانی اتفاق میافتد که یک لخته خون در ورید عمیق بدن – اغلب در ساق پا – تشکیل شود. این می تواند منجر به لخته شدن خون به ریه شود و باعث آمبولی ریه شود. DVT یکی از علل جدی پا درد است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. علائم عبارتند از تورم، قرمزی و درد، همراه با احساس گرمای پا در لمس.
رگهای واریسی
رگ های واریسی رگ های بزرگ، پیچ خورده و متورم هستند که اغلب در پاها دیده می شوند. رنگ آنها آبی یا بنفش تیره است. علائم واریس احساس سنگینی و درد مبهم در پاهای شماست. ممکن است گرفتگی وجود داشته باشد پوست ممکن است تحریک شود.
سندرم پاهای بی قرار
سندرم پاهای بی قرار با ناراحتی و تمایل به حرکت دادن پاها مشخص می شود. علائم دیگر متغیر هستند، اما شامل درد در پاها هستند و معمولاً در شب بدتر می شوند.
سلولیت
سلولیت یک عفونت باکتریایی است که معمولاً پوست ساق پا را درگیر می کند. این یک عفونت خطرناک است که نیاز به درمان فوری با آنتی بیوتیک های مناسب دارد. پوست در هنگام لمس گرم احساس می شود و ممکن است متورم و سفت شود. اگر تب یا لرز را تجربه کردید، باید فوراً کمک پزشکی اورژانسی دریافت کنید.
نقرس
نقرس ناشی از تجمع اسید اوریک در خون است که سپس کریستال هایی در مفاصل ایجاد می کند. معمولاً مفصل شست پا را درگیر میکند، اما میتواند باعث درد در مفاصل زانو و مچ پا نیز شود.
سیاتیک
سیاتیک نوعی درد عصبی است که منجر به دردی می شود که در طول مسیر عصب سیاتیک به پایین ساق پا تابیده می شود. معمولاً هر بار فقط در یک پا وجود دارد. درد ممکن است مانند سوزن سوزن شدن یا احساس سوزن سوزن شدن باشد. سیاتیک اغلب به دلیل فتق دیسک در ستون فقرات ایجاد می شود که عصب سیاتیک را تحت فشار قرار می دهد.
درد عصب
آسیب به اعصاب پا یا ساق پا از عوارض احتمالی دیابت است و به عنوان نوروپاتی دیابتی شناخته می شود. می تواند باعث احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش، درد در ساق پا و پاها، بی حسی و حساسیت به لمس شود.
آزمایشات و تشخیص
هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص علت پا درد یا درد وجود ندارد. بسته به علائم شما و معاینه فیزیکی پا(های) شما، پزشک تصمیم خواهد گرفت که آیا شما به آزمایش هایی مانند آزمایش های تصویربرداری نیاز دارید یا خیر.
اگر درد ساق پای شما در نتیجه بیماری عروقی (مشکلات گردش خون) باشد، پزشک ممکن است در صورت لزوم، اقدامات سبک زندگی را برای کاهش خطر بیماری قلبی و سکته همراه با داروهایی برای کنترل فشار خون یا کلسترول پیشنهاد کند.
پیشگیری از درد پا
ممکن است با گرم کردن بدن قبل از فعالیت و کشش بعد از آن از درد پا به دلیل آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد یا آسیبهای ورزشی جلوگیری شود. مطمئن شوید که شدت یا مدت فعالیت خود را خیلی سریع افزایش نمی دهید.
پا درد ناشی از مشکلات گردش خون ممکن است با انجام ورزش منظم کافی، حفظ وزن مناسب، سیگار نکشیدن و سایر اقدامات سبک زندگی قابل پیشگیری باشد. حتما فشار خون، قند خون و کلسترول خود را کنترل کنید.
برای درد پا به چه دکتری مراجعه کنم؟
پزشک عمومی شما باید بتواند به تشخیص علت درد پای شما کمک کند و درمان مناسب را پیشنهاد دهد. بسته به علت، سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی که ممکن است در مراقبت از شما دخیل باشند عبارتند از: پزشکان ورزش، متخصص پاهای ورزشی، فیزیوتراپیست ها یا متخصصان پزشکی.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0