تاریخ انتشار : دوشنبه 24 جولای 2023 - 17:15
773 بازدید
کد خبر : 10766

برای درمان روماتیسم مفصلی چی کار کنیم؟

برای درمان روماتیسم مفصلی چی کار کنیم؟
آرتریت روماتوئید وضعیتی است که می تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود. این چیزی است که به عنوان یک بیماری خود ایمنی شناخته می شود. این بدان معناست که سیستم ایمنی، که سیستم دفاع شخصی طبیعی بدن است، گیج می شود و شروع به حمله به بافت های سالم بدن شما می کند. در آرتریت روماتوئید، راه اصلی این کار با التهاب در مفاصل است.

آرتریت روماتوئید وضعیتی است که می تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود. این چیزی است که به عنوان یک بیماری خود ایمنی شناخته می شود. این بدان معناست که سیستم ایمنی، که سیستم دفاع شخصی طبیعی بدن است، گیج می شود و شروع به حمله به بافت های سالم بدن شما می کند. در آرتریت روماتوئید، راه اصلی این کار با التهاب در مفاصل است.

 

آرتریت روماتوئید حدود 400000 بزرگسال 16 ساله و بالاتر را در هر کشور تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است به سرعت بدتر شود، بنابراین تشخیص زودهنگام و درمان فشرده مهم است. هر چه زودتر درمان را شروع کنید، احتمالاً مؤثرتر خواهد بود.

درمان آرتروز زانو را در نودی بدانید.

یک مفصل معمولی چگونه کار می کند؟

مفصل محل برخورد دو استخوان است. بیشتر مفاصل ما طوری طراحی شده اند که به استخوان ها اجازه می دهند در جهات خاصی و در محدوده خاصی حرکت کنند.

به عنوان مثال، زانو بزرگترین مفصل بدن و یکی از پیچیده ترین مفصل ها است. باید آنقدر قوی باشد که بتواند وزن ما را بگیرد و باید در موقعیت خود قفل شود تا بتوانیم عمودی بایستیم.

همچنین باید به عنوان یک لولا عمل کند، تا بتوانیم راه برویم، و زمانی که می دویم یا ورزش می کنیم باید بپیچد و بچرخد.

انتهای هر استخوان با غضروفی پوشیده شده است که سطحی بسیار صاف و لغزنده دارد. غضروف به انتهای استخوان‌ها اجازه می‌دهد که تقریباً بدون مالش در مقابل یکدیگر حرکت کنند.

مفصل توسط سینوویوم که حاوی مایع غلیظی برای محافظت از استخوان ها و مفصل است در جای خود نگه داشته می شود.

سینوویوم دارای یک لایه بیرونی سخت است که مفصل را در جای خود نگه می دارد و حرکت بیش از حد استخوان ها را متوقف می کند.

طناب های قوی به نام تاندون ماهیچه ها را به استخوان ها متصل می کند.

 

در مفصل مبتلا به روماتیسم مفصلی چه اتفاقی می افتد؟

اگر به آرتریت روماتوئید مبتلا هستید، سیستم ایمنی بدن شما می تواند باعث التهاب در داخل یک مفصل یا تعدادی از مفاصل شود. التهاب معمولا بخش مهمی از نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن شما است. این به بدن اجازه می دهد مایع و خون اضافی را به قسمتی از بدن که در اثر عفونت مورد حمله قرار گرفته است بفرستد. به عنوان مثال، اگر بریدگی دارید که عفونی می شود، پوست اطراف آن می تواند متورم شود و رنگ دیگری پیدا کند.

 

اما در مورد آرتریت روماتوئید، این التهاب در مفصل غیرضروری است و مشکلاتی را ایجاد می کند.

 

هنگامی که التهاب کاهش می یابد، کپسول اطراف سینوویوم کشیده می شود و نمی تواند مفصل را در موقعیت مناسب خود نگه دارد. این می تواند باعث ناپایدار شدن مفصل و حرکت به موقعیت های غیر معمول شود.

درمان-روماتیسم2 برای درمان روماتیسم مفصلی چی کار کنیم؟

علائم روماتیسم

علائم اصلی روماتیسم عبارتند از:

  • درد مفاصل
  • تورم مفاصل، گرمی و قرمزی
  • سفتی، به خصوص اول صبح یا بعد از نشستن طولانی مدت.

علائم دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی و کمبود انرژی – این می تواند به عنوان خستگی شناخته شود
  • اشتهای ضعیف (احساس گرسنگی نداشتن)
  • کاهش وزن
  • درجه حرارت بالا یا تب
  • تعریق
  • خشکی چشم – در نتیجه التهاب
  • درد قفسه سینه – در نتیجه التهاب.

آرتریت روماتوئید می تواند هر مفصلی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد، اگرچه اغلب ابتدا در مفاصل کوچک دست و پا احساس می شود. هر دو طرف بدن معمولاً به طور همزمان و به یک شکل تحت تأثیر قرار می گیرند، اما همیشه این اتفاق نمی افتد.

 

تعداد کمی از افراد دچار توده های گوشتی به نام ندول های روماتوئید می شوند که در زیر پوست اطراف مفاصل آسیب دیده ایجاد می شوند. آنها گاهی اوقات می توانند دردناک باشند، اما معمولا اینطور نیستند.

 

علل روماتیسم

موارد زیر می تواند در علت ابتلا به آرتریت روماتوئید نقش داشته باشد:

 

سن

آرتریت روماتوئید بزرگسالان در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد، اگرچه اکثر افراد در سنین 40 تا 60 سالگی تشخیص داده می شوند.

حدود سه چهارم افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید زمانی که برای اولین بار تشخیص داده می شود در سن کار هستند.

ارتباط جنسی

آرتریت روماتوئید در بین زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان است.

ژنتیک

آرتریت روماتوئید به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی مانند سیگار کشیدن و رژیم غذایی ایجاد می شود. مشخص نیست که ارتباط ژنتیکی چیست، اما تصور می‌شود که داشتن یکی از بستگان مبتلا به این عارضه شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

وزن

اگر اضافه وزن دارید، شانس بیشتری برای ابتلا به روماتیسم مفصلی دارید تا اگر وزن سالمی دارید.

شاخص توده بدنی (BMI) معیاری است که با استفاده از قد و وزن شما، وزن شما را سالم محاسبه می کند.

برای بیشتر بزرگسالان، BMI ایده آل در محدوده 18.5 تا 24.9 است.

 

اگر BMI شما این است:

  • زیر 18.5 – شما در محدوده کم وزن هستید
  • بین 18.5 تا 24.9 – شما در محدوده وزن سالم هستید
  • بین 25 تا 29.9 – شما در محدوده اضافه وزن قرار دارید
  • بین 30 تا 39.9 – شما در محدوده چاق هستید.
  • برای محاسبه BMI خود، از ماشین حساب وزن سالم استفاده کنید.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن به طور قابل توجهی خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش می دهد. اگر می خواهید سیگار را ترک کنید، به وب سایت Smokefree مراجعه کنید.

رژیم غذایی

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اگر گوشت قرمز زیاد می خورید و ویتامین C زیادی مصرف نمی کنید، ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش دهید.

 

آرتریت روماتوئید چگونه بر من تأثیر می گذارد؟

از آنجایی که روماتیسم مفصلی می تواند افراد مختلف را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهد، ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که این بیماری چگونه ممکن است برای شما ایجاد شود.

 

اگر سیگار می کشید، پس از تشخیص آرتریت روماتوئید، ترک سیگار ایده بسیار خوبی است. این بخاطر این است که:

آرتریت روماتوئید ممکن است در افراد سیگاری بدتر از افراد غیر سیگاری باشد

سیگار کشیدن می تواند عملکرد داروی شما را ضعیف کند.

فعالیت بدنی نیز مهم است، زیرا می تواند علائم شما را بهبود بخشد و به سلامت کلی شما کمک کند.

 

آزمایش خون و اشعه ایکس به پزشک کمک می کند تا سرعت پیشرفت آرتریت و چشم انداز آینده را ارزیابی کند. این همچنین به پزشک شما کمک می کند تا تصمیم بگیرد کدام نوع درمانی را توصیه کند.

 

چشم انداز افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید همیشه در حال بهبود است، زیرا درمان های جدید و موثرتری در دسترس هستند. ممکن است با این عارضه زندگی کامل و فعالی داشته باشید، اما مهم است که داروهای خود را طبق تجویز مصرف کنید و تغییرات لازم در سبک زندگی را ایجاد کنید.

 

تشخیص روماتسیم

تشخیص آرتریت روماتوئید بر اساس علائم شما، معاینه فیزیکی و نتایج اشعه ایکس، اسکن و آزمایش خون است.

 

تشخیص آن می تواند دشوار باشد زیرا آزمایشی وجود ندارد که ثابت کند شما قطعاً آن را دارید. همچنین شرایط بسیار کمی وجود دارد که علائم مشابهی دارند.

 

پزشک در مورد علائم شما می پرسد و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. آنها به دنبال مفاصل متورم می گردند و بررسی می کنند که مفاصل شما چقدر خوب حرکت می کنند. آرتریت روماتوئید می تواند به طور همزمان بخش های مختلف بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین مهم است که تمام علائمی را که داشته اید به پزشک خود اطلاع دهید، حتی اگر به نظر نمی رسد مرتبط باشند.

 

اگر آنها فکر می کنند که شما مبتلا به آرتریت روماتوئید هستید، شما را به یک روماتولوژیست ارجاع می دهند و ممکن است آزمایش خون را برای کمک به تایید تشخیص ترتیب دهند.

 

آزمایشات خون

هیچ آزمایش خونی وجود ندارد که بتواند ابتلای شما به آرتریت روماتوئید را تایید کند. با این حال، چند آزمایش وجود دارد که می تواند علائم احتمالی این بیماری را نشان دهد. برخی از آزمایشات اصلی در زیر به طور خلاصه توضیح داده شده است.

 

سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR)

نمونه ای از گلبول های قرمز شما در یک لوله آزمایش مایع قرار می گیرد. سلول ها زمان بندی می شوند تا ببینند چقدر طول می کشد تا به انتهای لوله برسند. اگر سلول‌ها سریع‌تر از حد معمول فرو بریزند، ممکن است سطوح التهابی بالاتر از حد طبیعی داشته باشید. آرتریت روماتوئید تنها یکی از علل احتمالی است.

 

پروتئین واکنشی C (CRP)

این آزمایش می تواند نشان دهد که آیا التهاب در بدن شما وجود دارد یا خیر. این کار را با بررسی میزان CRP در خون شما انجام می دهد. اگر CRP بیش از حد معمول باشد، ممکن است در بدن خود التهاب داشته باشید.

 

شمارش کامل خون

شمارش کامل خون تعداد گلبول های قرمز خون شما را اندازه گیری می کند. اینها آهن را در بدن شما حمل می کنند و تعداد کم گلبول های قرمز خون به این معنی است که میزان آهن کمی دارید. این ممکن است به این معنی باشد که شما مبتلا به کم خونی (an-ee-me-er) هستید و در افراد مبتلا به RA شایع است، اگرچه داشتن کم خونی ثابت نمی کند که شما مبتلا به RA هستید.

 

فاکتور روماتوئید و آنتی بادی های ضد CCP

حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید در هنگام شروع بیماری فاکتور روماتوئید در خون خود دارند. با این حال، حدود 1 نفر از هر 20 نفر بدون آرتریت روماتوئید برای فاکتور روماتوئید نیز مثبت است.

 

تست آنتی بادی دیگری به نام anti-CCP وجود دارد که می توانید انجام دهید. افرادی که از نظر آنتی سی سی پی مثبت هستند، به احتمال زیاد به روماتیسم مفصلی مبتلا می شوند. با این حال، همه افراد مبتلا به این بیماری این آنتی بادی را ندارند.

ممکن است از اسکن برای بررسی التهاب و آسیب مفاصل استفاده شود. اینها را می توان برای تشخیص آرتریت روماتوئید و بررسی چگونگی پیشرفت این بیماری استفاده کرد.

 

اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اشعه ایکس – هر گونه تغییر در مفاصل شما را نشان می دهد
  • اسکن اولتراسوند – تصویری از مفاصل شما با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا ایجاد می شود
  • اسکن های تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) – تصاویر مفاصل شما با استفاده از میدان های مغناطیسی قوی و امواج رادیویی تولید می شوند.

درمان-روماتیسم1 برای درمان روماتیسم مفصلی چی کار کنیم؟

درمان روماتیسم

درمان روماتیسم به نوع خاص و شدت بیماری بستگی دارد. روماتیسم یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف طیف وسیعی از شرایطی که مفاصل، ماهیچه ها و بافت های همبند را تحت تاثیر قرار می دهند، استفاده می شود. در عمل پزشکی مدرن، این اصطلاح معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرد و شرایط خاصی مانند آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت و موارد دیگر به صورت جداگانه تشخیص داده و درمان می شوند. در اینجا چند روش کلی وجود دارد که ممکن است برای درمان بیماری های روماتیسمی استفاده شود:

داروها برای درمان روماتیسم

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) می توانند به کاهش درد و التهاب مرتبط با بیماری های روماتیسمی کمک کنند. داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) برای کاهش سرعت پیشرفت برخی بیماری های روماتیسمی خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید استفاده می شود. کورتیکواستروئیدها ممکن است برای کاهش التهاب در هنگام شعله ور شدن تجویز شوند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی اغلب برای بهبود عملکرد مفاصل، تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری توصیه می شود. درمانگران می توانند تمرین ها و تکنیک هایی را متناسب با شرایط و نیازهای هر فرد ارائه دهند.

اصلاح سبک زندگی

ایجاد تغییرات در سبک زندگی می تواند در مدیریت بیماری های روماتیسمی مفید باشد. این شامل حفظ یک رژیم غذایی سالم، درگیر شدن در ورزش منظم (مناسب برای شرایط خاص)، و مدیریت سطح استرس است.

وسایل کمکی

بسته به شدت درگیری مفصل، وسایل کمکی مانند بریس، آتل یا عصا ممکن است به حمایت و تثبیت مفاصل آسیب دیده کمک کنند.

گرما و سرما درمانی

استفاده از بسته های گرما یا سرما در مناطق آسیب دیده می تواند درد و التهاب را تسکین دهد.

مدیریت وزن

برای شرایطی مانند استئوآرتریت، حفظ وزن سالم می‌تواند استرس روی مفاصل را کاهش داده و پیشرفت بیماری را کند کند.

تزریق

در برخی موارد، تزریق کورتیکواستروئیدها یا سایر داروها به طور مستقیم به مفاصل آسیب دیده ممکن است برای تسکین هدفمندتر توصیه شود.

مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی واجد شرایط برای تشخیص مناسب و برنامه درمانی شخصی برای هر بیماری روماتیسمی ضروری است. تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی افراد با این شرایط را بهبود بخشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.