تشخیص اوتیسم در بارداری
اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک ناتوانی رشدی است که ناشی از تفاوت در نحوه پردازش اطلاعات توسط مغز است. در نتیجه، افراد اوتیسم ممکن است متفاوت از افراد بدون ASD رفتار کنند، ارتباط برقرار کنند و یاد بگیرند.
هیچ درمانی برای اوتیسم وجود ندارد و کارشناسان هنوز به طور کامل نمی دانند که چرا برخی افراد به آن مبتلا می شوند. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض محیطی، از جمله مواردی که در دوران بارداری و بارداری رخ می دهد، ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را در کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این اختلال هستند، افزایش دهد.
برای آشنایی با علل شناخته شده و بالقوه ASD و اینکه آیا می توانید برای آزمایش اوتیسم در دوران بارداری کنید، ادامه مطلب را بخوانید.
در دوران بارداری چه بخوریم؟ را در نودی بدانید.
اوتیسم چیست؟
اوتیسم یک وضعیت پیچیده رشدی است که به عنوان یک طیف در نظر گرفته می شود زیرا نحوه تأثیر آن بر افراد می تواند به طور قابل توجهی از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال، برخی از افراد اوتیسم ناگفته هستند، در حالی که برخی دیگر اینطور نیستند. برخی نیاز به کمک زندگی دارند، در حالی که برخی دیگر نیازی ندارند.
ASD نوعی از واگرایی عصبی است، این ایده که برخی از مغزها متفاوت عمل می کنند. اشکال دیگر عصبیت شامل اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) و نارساخوانی است. در چارچوب تنوع عصبی، گاهی اوقات به افرادی که واگرای عصبی نیستند به عنوان نوروتیپیک گفته می شود.
با این حال، از آنجایی که جامعه برای پذیرایی از افرادی ساخته شده است که نوروتیپیک در نظر گرفته می شوند، زندگی با ASD می تواند دشوار باشد زیرا افراد اوتیسم باید دائماً برای تعامل به روشی که افراد عصبی از آنها انتظار دارند تلاش کنند.
عوامل ابتلا اوتیسم در دوران بارداری
کارشناسان بر این باورند که عوامل متعددی وجود دارد (که بسیاری از آنها احتمالاً هنوز ناشناخته هستند) که روی هم بر رشد و پتانسیل اوتیسم تأثیر میگذارند. به این معنی که یک علت شناخته شده برای اوتیسم وجود ندارد، بلکه موارد زیادی وجود دارد که با هم عمل می کنند تا شانس ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
در بحث عوامل خطر، توجه به این نکته مهم است که عوامل خطر، علت نیستند. آنها عواملی هستند که شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، شواهد موجود نشان می دهد که داشتن یک خواهر یا برادر مبتلا به اوتیسم، شرایط ژنتیکی، عوارض تولد و داشتن والدین مسن تر از عوامل خطر شناخته شده برای ASD هستند.
سابقه خانوادگی
اگر قبلاً یک کودک بیولوژیک مبتلا به اوتیسم دارید، خطر داشتن فرزند دیگری با ASD افزایش می یابد. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که آنهایی که خواهر و برادرهای بزرگتر مبتلا به اوتیسم دوران کودکی دارند، 17 برابر بیشتر احتمال دارد که خودشان تشخیص اوتیسم دوران کودکی را دریافت کنند.
شرایط ژنتیکی
سندرم X شکننده یک بیماری ژنتیکی است که باعث ایجاد شرایط رشدی از جمله ناتوانی های یادگیری می شود. تحقیقات نشان داده است که این شایع ترین علت ژنتیکی ناتوانی ذهنی و ASD است.
یکی دیگر از بیماری های ژنتیکی مرتبط با اوتیسم، کمپلکس توبروس اسکلروزیس (TSC) است. این وضعیت باعث ایجاد تومور در اندام های مختلف مانند مغز، چشم و ریه می شود. برخی از تحقیقات نشان می دهد که میزان ASD در کودکان مبتلا به TSC به 40% می رسد
پدر و مادر بزرگتر
مطالعات نشان داده اند که هر چه والدین بزرگتر باشند، احتمال ابتلای فرزندشان به اوتیسم بیشتر است. این در مورد والدین حامله کودک و سایر والدین بیولوژیکی درست است.
در مطالعهای در سال 2016 روی بیش از 30000 کودک مبتلا به ASD، محققان دریافتند که سن مادر بالای 40 سال و سن پدر بالای 50 سال با افزایش خطر ابتلا به ASD مرتبط است.
علاوه بر عوامل خطر ثابت شده، تئوری های دیگری نیز در مورد عوامل خطر احتمالی اوتیسم در دوران بارداری وجود دارد. در حالی که تحقیقات شواهدی مبنی بر ارتباط بین این عوامل و اوتیسم پیدا کرده است، مشخص نیست که آیا آنها علل بالقوه هستند یا خیر.
کمبود ویتامین قبل از تولد
یک مطالعه در سال 2020 کمبود آهن در بارداری را ارزیابی کرد و نشان داد که مصرف کمتر آهن در دوران بارداری با خطرات اوتیسم بیشتر مرتبط است. 7 آهن پایین مادر با رشد عصبی مرتبط است و با سایر اختلالات رشد مغز مرتبط است، بنابراین بعید است که یک عامل خطر مستقل باشد. برای اوتیسم، به این معنی که بعید است کمبود آهن در دوران بارداری به تنهایی خطر ابتلا به اوتیسم را در کودک افزایش دهد. با این حال، مصرف کافی آهن در دوران بارداری یک راه ساده برای محافظت از مغز در حال رشد جنین شما است.
علاوه بر این، یک متاآنالیز 10 مطالعه در سال 2022 نشان داد که مصرف اسید فولیک (نسخه مصنوعی فولات) در اوایل بارداری به طور قابل توجهی خطر ابتلا به اوتیسم را کاهش می دهد. اوتیسم
توصیه میشود همه افرادی که میتوانند باردار شوند (حتی کسانی که در تلاش برای باردار شدن نیستند) باید روزانه بین 400 تا 800 میکروگرم فولات یا اسید فولیک دریافت کنند. اکثر مردم روزانه حدود 150 میکروگرم اسید فولیک را از غذاهای غنی شده مانند نان و غلات دریافت می کنند.
بنابراین، برچسب مواد مغذی ویتامین خود را بررسی کنید و در صورت لزوم، در مورد افزایش مصرف اسید فولیک خود با یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی صحبت کنید و غذاهای غنی از فولات (مانند عدس، اسفناج و کلم بروکلی) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید..
آلودگی هوا
یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در طول هر سه سه ماهه بارداری، خطر ابتلا به ASD را افزایش می دهد، به ویژه در نوزادانی که در بدو تولد پسر تعیین شده اند. .
مدیر مرکز Wendy Klag، می گوید: “شواهد در مورد خطرات زیست محیطی در دوران بارداری واقعاً در مراحل ابتدایی است، بنابراین هر فرضیه مبتنی بر داده ها باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد زیرا هنوز هیچ چیز به عنوان یک علت مشخص در نظر گرفته نمی شود.” برای اوتیسم و ناتوانی های رشدی در دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ. نکته کلیدی این است که افراد باردار اقدامات ایمن و پیشگیرانه را انجام دهند که به طور بالقوه می تواند از نوزادان آنها محافظت کند.
انجمن ریه آمریکا راه های مختلفی را برای محافظت از خود در برابر آلودگی هوا توصیه می کند. به عنوان مثال، پس از تاریک شدن هوا باک بنزین خود را پر کنید، دور از مناطق پر تردد ورزش کنید، و زمانی که سطح آلودگی بالا است در داخل خانه ورزش کنید. می توانید سطح کیفیت هوای روزانه منطقه خود را با شاخص کیفیت هوای ایالات متحده در وب سایت AirNow آژانس حفاظت از محیط زیست بیابید.
برای آشنایی با مراقبت های دوران بارداری با ما در نودی همراه باشید.
چگونه از سموم پنهان در دوران بارداری دوری کنیم؟
یک بررسی سیستماتیک در سال 2020 نشان داد که شاخص توده بدنی بالا (BMI) و افزایش وزن اضافی بارداری با خطر ابتلا به ASD در فرزندان آنها مرتبط است. محققان حدس می زنند که اختلالات هورمونی مرتبط با افزایش وزن اضافی می تواند بر رشد مغز جنین تأثیر بگذارد.
آنا ماریا ویلمز فلوت، پزشک متخصص اطفال رشد رفتاری در مرکز اوتیسم و اختلالات مرتبط موسسه کندی کریگر میگوید: «میزان چاقی و نرخ اوتیسم هر دو در دهههای گذشته افزایش یافتهاند، اما این بدان معنا نیست که این دو به هم مرتبط هستند.
گفته می شود، رعایت دستورالعمل های افزایش وزن توصیه شده می تواند به شما در دستیابی به بهترین نتایج بارداری کمک کند.
دیابت بارداری
یک مطالعه در سال 2015 نشان داد کسانی که در هفته بیست و ششم بارداری خود دیابت حاملگی تشخیص داده شده است، 63 درصد بیشتر احتمال دارد فرزند مبتلا به اوتیسم داشته باشند. این بدان معناست که از هر 1000 نفر مبتلا به دیابت بارداری، هفت نفر از آنها ممکن است یک فرزند مبتلا به اوتیسم داشته باشند.
محققان حدس می زنند که قرار گرفتن در معرض قند خون بالا در دوران بارداری ممکن است بر رشد مغز جنین تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به اختلالات رشدی را افزایش دهد. یک مطالعه در سال 2021 همچنین ارتباط احتمالی بین قند خون بالا در دوران بارداری و خطر ابتلا به اوتیسم را نشان داد. عامل مهم ممکن است افزایش سطح قند خون باشد.
جالب اینجاست که مطالعه سال 2015 نشان داد که نوزادانی که از والدین بارداری که قبل از باردار شدن دیابت نوع 2 داشتند، به دنیا میآیند، احتمالاً به این دلیل که برای کنترل سطح قند خون خود دارو مصرف میکنند، در معرض خطر ابتلا به اوتیسم نیستند.
دیابت بارداری مشکلات متعددی را برای جنین ایجاد می کند، از جمله زایمان زودرس، وزن زیاد هنگام تولد و افزایش خطر چاقی و دیابت نوع 2 در مراحل بعدی زندگی. علاوه بر این، والدین حامله در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا، پره اکلامپسی و دیابت نوع 2 هستند.
دارو
محققان ارتباط بالقوه ای بین داروهایی که والدین حامله در دوران بارداری مصرف می کنند و خطر ابتلا به اوتیسم جنین پیدا کرده اند. برای مثال، دسته ای از داروهای ضد افسردگی که به عنوان مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) شناخته می شوند، ارتباطی با اوتیسم نشان داده اند. با این حال، محققان می گویند که نتایج نشان می دهد که این ارتباط بیشتر به دلیل افسردگی مادر به عنوان یک عامل خطر است تا داروها. که آن را درمان می کنند.
علاوه بر این، مصرف داروهای ضد تشنج، به ویژه والپروات، در دوران بارداری با افزایش خطر ابتلا به اوتیسم مرتبط است. ممکن است برای درمان تشنج نیاز به تجویز داروی دیگری داشته باشید، زیرا اکثر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از مصرف این دارو در دوران بارداری خودداری می کنند.
فاصله بین کودکان
مطالعهای در مجله آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا نشان داد که بارداریهایی که بین دو تا پنج سال از هم فاصله دارند، کمترین خطر ابتلای کودک به اوتیسم را دارند.
محققان همچنین دریافتند آن دسته از کودکانی که کمتر از 12 ماه پس از تولد خواهر و برادر باردار میشوند، 50 درصد بیشتر از کودکانی که در فاصله زمانی دو تا پنج ساله باردار میشوند، با تشخیص مواجه میشوند، هرچند مشخص نیست که چرا. در همین حال، آنهایی که پس از بیش از 60 ماه باردار شدند، 30 درصد بیشتر احتمال داشت که تشخیص داده شوند.
با این حال، یادآوری این نکته مهم است که خطر اوتیسم با افزایش سن والدین بیولوژیکی در زمان لقاح افزایش مییابد و با افزایش سن، باروری افراد کاهش مییابد. بنابراین، وقتی نوبت به زمانبندی میرسد، با یک ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی کار کنید تا بهترین برنامه را برای خود و خانوادهتان تعیین کنید.
بیماری مادر
محققان می دانند که سلامت مادر در دوران بارداری بر جنین تأثیر می گذارد و ASD نیز از این قاعده مستثنی نیست. به عنوان مثال، کسانی که در دوران بارداری با برخی عفونتها بسیار بیمار میشوند، ممکن است احتمال بیشتری برای داشتن فرزندان مبتلا به اوتیسم داشته باشند. به طور خاص، مطالعات ارتباط بین تب مادر در دوران بارداری و خطر بعدی ابتلا به اختلال طیف اوتیسم را برای فرزندانشان نشان داده است.
تمام تلاش خود را برای حفظ سلامت در دوران بارداری انجام دهید. شستن مکرر دست ها، اجتناب از گذراندن وقت با افراد بیمار تا حد امکان، خوردن غذاهای مقوی و مصرف ویتامین های دوران بارداری راه های خوبی برای مراقبت از خود هستند.
واکسن ها باعث اوتیسم نمی شوند
این افسانه که واکسن ها باعث اوتیسم می شوند به طور گسترده ای رد شده است. این بدان معناست که واکسن های دوران کودکی و واکسن هایی که در دوران بارداری دریافت می کنید، خطر ابتلا به ASD را افزایش نمی دهند.
یک مطالعه بزرگ در سال 2020 هیچ ارتباطی بین واکسن آنفولانزای قبل از تولد و اوتیسم در کودکانی که والدین حامله آنها در دوران بارداری دریافت کردهاند، نشان نداد. واکسن آنفولانزا به ویژه در دوران بارداری مهم است، زیرا خطر عوارض آنفولانزا در شما بیشتر است. نه تنها این، بلکه دریافت واکسن آنفولانزا در دوران بارداری از نوزاد شما پس از تولد محافظت می کند.
همین امر در مورد COVID-19 نیز صادق است. افراد باردار در معرض افزایش خطر عوارض ناشی از عفونت و عوارض دوران بارداری هستند و هیچ شواهدی مبنی بر اثرات مادری یا جنینی از واکسن وجود ندارد. در نتیجه، کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان (ACOG) همچنین واکسیناسیون کووید-19 را در دوران بارداری توصیه می کند.
آیا می توان برای اوتیسم در دوران بارداری آزمایش کرد؟
در حالی که اوتیسم معمولاً قبل از 2 سالگی (و اغلب خیلی دیرتر) تشخیص داده نمی شود، گاهی اوقات می توان آن را زودتر تشخیص داد. یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که یک سونوگرافی معمول در سه ماهه دوم می تواند علائم اولیه اوتیسم را در دوران بارداری تشخیص دهد، از جمله ناهنجاری در قلب، سر و کلیه ها. این ناهنجاری ها در 30 درصد از جنین هایی که بعداً مبتلا به ASD تشخیص داده شدند، یافت شد که این میزان سه برابر بیشتر از جنین های معمولی بود.
علاوه بر این، آزمایشهای ژنتیکی قبل از تولد گاهی اوقات میتواند نشان دهد که جنین در معرض خطر ابتلا به اوتیسم است یا خیر، اما این آزمایشها به طور گسترده در ایالات متحده در دسترس نیستند. برای دیگری، آنها معضلات اخلاقی را به همراه دارند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2020 روی والدین تایوانی نشان داد که 67٪ از والدین آزمایش ژنتیکی قبل از تولد را برای ASD انتخاب می کنند و بیش از نیمی از آنها بارداری را با خطر ASD خاتمه می دهند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0