پلاک های ایران 59 و 69 مال کدوم شهرن؟
استان گلستان شهر گرگان (مرکز استان): پلاک ایران ۵۹ سایر شهرهای استان: پلاک ایران ۶۹ ( شامل گنبد با حرف ب ) استان گلستان استان گلستان یکی از استان های شمالی ایران است. این استان بخشی از استان مازندران بود که در سال 1376 به استانی مستقل به نام گلستان تبدیل شد و مرکز
استان گلستان
شهر گرگان (مرکز استان): پلاک ایران ۵۹
سایر شهرهای استان: پلاک ایران ۶۹ ( شامل گنبد با حرف ب )
استان گلستان
استان گلستان یکی از استان های شمالی ایران است. این استان بخشی از استان مازندران بود که در سال 1376 به استانی مستقل به نام گلستان تبدیل شد و مرکز آن گرگان انتخاب شد. گرگان بزرگ ترین و پر جمعیت ترین شهر است. مذهب مردم این استان شیعه و برخی از آن ها سنی هستند.
گلستان نامی جدید برای کشوری تاریخی است که از نظر تاریخی تا قرن هفتم میلادی استان گرگان و سپس تا اوایل قرن دهم میلادی استرآباد نامیده می شده است. این استان تا سال 1376 جزو استان مازندران بود اما در آن سال به استانی مستقل به نام استان گلستان تبدیل شد و شهر گرگان به عنوان مرکز آن انتخاب شد.
اکثر شهر های فعلی استان گلستان قدمت چندانی ندارند و از رشد روستا ها نشات گرفته اند و به عبارتی شهر روستایی محسوب می شوند. اما شهر های گرگان و گنبد کاووس ریشه تاریخی دارند. روستا های استان گلستان متمرکز و نزدیک به هم هستند. این روستا ها به صورت طولی در کنار جاده ها و رودخانه ها قرار دارند و در قسمت های کوهستانی پلکانی شکل هستند.
گویش استان گلستان
طبری گویش استراباد لهجه زبان طبری است. در گرگان صحبت می شود. زبان طبری استرابادی زبان بومیان روستا های استرآباد جنوبی، دهستان انجیرآب، دهستان روشن آباد و همچنین زبان اکثر اهالی گرگان است.
همچنین زبان طبری کتولی که زبان بومی شهرستان علی آباد کتول است به همراه زبان طبری استرابادی در آبادی های شمال استرآباد و ناحیه قرق رایج است. زیارت، اصفهان کلاته، لمسک، زنگیان و کلاجان قاجار نمونه هایی از آبادی های طبری زبان گرگان هستند.
مطالب مرتبط: پلاک های ۱۹، ۲۹ و ۳۹ مال کدوم شهرن؟
گویش گرگانی کهن
گویش گرگانی یا گویش استرابادی یکی از لهجه های ایرانی است که در گرگان یا استراباد صحبت می شد. ابوعبدالله مقدسی می گوید: «زبان کومش و گرگانه به هم نزدیک است. ها بکار می برند و می گویند هاکن و هاده و آن را حلاوتی ست و زبان مردم طبرستان بدان ها نزدیک است مگر در آن شتاب است.» دهخدا نیز گویش گرگانی قدیم را نزدیک به زبان طبری و زبان طبرستان می داند.
مکان های گردشگری استان گلستان
گردشگری یکی دیگر از عوامل موثر بر اقتصاد گلستان است. این استان با مناطق و شهر های زیبای خود سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به خود جذب می کند.
جاجیم، صنایع دستی، ابریشم بافی رامیان، ماهی، خاویار، پنبه، حلوا آماج (مخصوص گرگان)، حلوا برنجی، کسمک (مخصوص مینودشت) نان شیرینی، زنجبیلی، نون عیدی (کلمبو)، قُطاب، پشت زیک (کنجدی) بابتو (مخصوص گرگان)، مارمرده (مخصوص گرگان)، پادرازی)، قالی، قالیچه، پشتی ترکمنی، شال وگلیم بلوچی در کنار فرش بلوچی به همراه هنرزیبای نیمروزکاری بلوچیی وپرزک دوزی که توسط مرکز صنایع دستی بلوچی نیمروز در گرگان احیاشدهاست، عرق کشمش، حلوا گردویی (مخصوص کردکوی و بندر گز)، نان بهارهٔ تورشو چُرَگ و نان کاک (مخصوص رامیان) و نان شیرمال (مخصوص آزادشهر) برای مسافران این استان قابل استفاده است.
مراکز دیدنی همان طور که گفته شد، استان گلستان به دلیل داشتن آب و هوا، پوشش گیاهی و پارک های طبیعی زیبا مانند پارک ملی گلستان، یکی از مقاصد مهم گردشگری در ایران است. مهم ترین جاذبه های توریستی وویودا عبارتند از:
پارک ملی گلستان
بین استان های گلستان و خراسان شمالی در موقعیت جغرافیایی بین 31/37 تا 04/53 عرض شمالی و 55/43 تا 67/17 طول شرقی واقع شده و وسعت آن حدود 87242 هکتار است.
- پوشش گیاهی: بلندمازو، ممرز، انجیلی، پلت، شیردار، کرکو، آزاد، آوری، توسکای قشلاقی، کلهو، انجیر، توت، ملچ، داغداغان، ازگیل، ولیک، زالزالک، سیاه تلو، گوجه وحشی، شیر خشت، گردو، تمشک، انار وحشی، گلابی وحشی، زرشک، تاغ، گز، پرند، کاروانکش، کلاه میرحسن، گون، چوبک، درمنه، خارشتر و ارس.
- حیوانات: مرال، شوکا، خرس قهوه ای، پلنگ، خوک وحشی، گربه جنگلی، تشی، آهو، قوچ و میش، پلنگ، گرگ، روباه، کل، بز.
- پرندگان: قرقاول، کبک، تیهو، زنگوله بال، کوکر سینه سیاه، ابیا و بلدرچین، قرقی، دلیجه، سارگپه پا بلند، سارگپه، عقاب دوبرار، دال شیا، دال، عقاب دریایی دم سفید، مرادان، بالابان، هما، دارکوب سیاه، بلبل، توکای باغی، سهرهها، سکاها، زرده پرهها، مگس گیرها، زنبورکها و دم سرخها.
این پارک تا سال 1336 شکارگاه محسوب می شد. در شهریور 1342 به پارک محمدرضا شاه تغییر نام داد و در سال 1353 به پارک ملی تبدیل شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، به وسعت 91895 هکتار حفاظت شد.
این پارک در 55 کیلومتری شرق گنبد و 115 کیلومتری غرب بوینورد در مسیر جاده مشهد قرار دارد. پوشش گیاهی اصلی پارک به دلیل 3 اقلیم مختلف متنوع است.
مطالب مرتبط: پلاک ایران ۴۹ مال کدوم شهره؟
روستای وامنان
این روستا از توابع شهرستان آزادشهر در شرق استان گلستان در مسیر جاده آزادشهر – شاهرود است و با آب و هوای عالی خود مسافران را با طراوت به سوی خود می کشاند. جنگل زیبای شانوین در شمال این روستا باعث جذابیت بیشتر این منطقه شده است. وامنان در جنگل های این روستا هم دائمی آبشار دارد. روستای وامنان به عنوان روستای گیاهان دارویی برای تولید گونه های مختلف نیز شناخته می شود.
روستای سایر
سایر روستایی در بخش مرکزی شهرستان مینودشت است. این روستا با طبیعت بکر، چشمه های سرسبز، چشمه های باصفا، طبیعت و آب و هوای عالی و کشت انواع محصولات کشاورزی و میوه جات مقصد مناسبی برای دوستداران طبیعت است. همچنین چنار تاریخی و قدیمی روستای سایر که توسط یکی از اهالی روستا با قدمتی بالغ بر 700 سال در جلسه کمیسیون ثبت میراث طبیعی و حریم خصوصی که در تاریخ 30 مرداد 1394 در سازمان مرکزی فرهنگی برگزار شد کاشته شد.
امام زاده آق امام
این امام زاده در 2 کیلومتری آزاد شهر در محور تهران – مشهد بر روی کوهی به ارتفاع 300 متر قرار دارد. .
آرامگاه مختومقلی فراغی
آرامگاه مختومقلی متعلق به اواخر دوره قاجار پهلوی است و در روستای آق تقه از توابع شهرستان مراوه تپه در شمال استان گلستان قرار دارد. این اثر در تاریخ 26 اسفند 1387 با شماره ثبت 22251 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
4 سال سابقه کار در زمینه تولید محتوا، طراحی سایت و سئو
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0