تاریخ انتشار : جمعه 29 مارس 2024 - 9:41
1347 بازدید
کد خبر : 5280

پلاک ایران 49 مال کدوم شهره؟

پلاک ایران 49 مال کدوم شهره؟

شهر یاسوج (مرکز استان): پلاک ایران 49 سایر شهرهای استان: پلاک ایران 49  یاسوج مرکز یاسوج کهگیلویه بویر احمد است. یاسوج در دامنه قله های زاگرس و دنا با ارتفاع 1870 متری از سطح دریا واقع شده است. مردم این شهر لری هستند و به این زبان نیز صحبت می کنند. یاسوج یا یاسیج به

شهر یاسوج (مرکز استان): پلاک ایران 49
سایر شهرهای استان: پلاک ایران 49

 یاسوج

مرکز یاسوج کهگیلویه بویر احمد است. یاسوج در دامنه قله های زاگرس و دنا با ارتفاع 1870 متری از سطح دریا واقع شده است. مردم این شهر لری هستند و به این زبان نیز صحبت می کنند. یاسوج یا یاسیج به معنای جایی است که گل های یاس در آن شکوفا می شوند. یاسوج دومین استان پر باران و پر برف ایران پس از رشت است و در آب و هوای مدیترانه ای واقع شده است.

شهر یاسوج به دلیل قرار گرفتن در دامنه قله دنا (بلند ترین قله زاگرس)، دو رودخانه بشار و مهریان، آبشار یاسوج، دریاچه سد شاه قاسم، چشمه های متعدد، جنگل های بلوط، آب و هوای مطبوع به عنوان پایتخت طبیعی ایران در تمام فصول شناخته می شود.

مطالب مرتبط: پلاک های ۱۹، ۲۹ و ۳۹ مال کدوم شهرن؟

 

آب و هوای استان یاسوج

یاسوج شهری نسبتا مرتفع و کوهستانی با آب و هوای معتدل که معمولا متمایل به سرد است. بارندگی در شهر یاسوج بسیار زیاد است و در بیشتر مواقع سال تپه های آن شهر پوشیده از برف است.

جاهای-دیدنی-استان-یاسوج پلاک ایران 49 مال کدوم شهره؟

جاهای دیدنی استان یاسوج

  • آبشار یاسوج: مهم ترین جاذبه گردشگری یاسوج است. این آبشار در 2 کیلومتری مرکز شهر و شمال شهر یاسوج قرار دارد. ارتفاع این آبشار 10 متر است.
  • پیست اسکی کاکان: در دامنه قله دنا در 18 کیلومتری شهر یاسوج و در نزدیکی روستای کاکان قرار دارد. پیست اسکی کاکان یاسوج تنها پیست اسکی کشور است که گاز شهری دارد. مسیر با دانه‌ های برف سفید پوشیده شده است و اولین برف در اواخر پاییز می‌ بارد و بارش برف در زمستان ادامه می‌ یابد.
  • پارک ساحلی رودخانه بشار: پارک ساحلی روی رودخانه بشار که در ورودی شهر یاسوج در قسمت پایانه قرار دارد، یکی از متنوع ترین و زیباترین نقاط تفریحی شهر یاسوج است. 20 میلیارد ریال به مساحت 10 هکتار فضای سبز به تعداد 2000 اصله نهال و پیمانکار این پروژه کمون یاسوج است.
  • تنگه مهریان مقصد گردشگری: اسکی بازان است و این تنگه زمستان امسال شاهد تکه ای از یخ بر روی صخره های روبروی مسیر امام حسن (ع) بود که گفته می شود از صخره سقوط کرده است. آب رودخانه مهریان که بخشی از آن چشمه باریکی به نام کبوتری است به رودخانه های بشار یاسوج و کارون در خوزستان می ریزد.
  • نبش شاه قاسم: در شش کیلومتری جاده یاسوی-اصفهان در آب و هوای مطبوع گوشه قرار دارد که به وجود امامزاده شاه قاسم معروف است که گفته می شود از نوادگان امام چهارم شیعیان ملقب به سجاد است.
  • شیخ سرکه: از مناطق سردسیر با پوشش گیاهی متنوع از جمله بیلهار، کنگر فرنگی، قارچ، ریواس و چویل است.
  • آبشار تنگ تامرادی: در 26 کیلومتری جاده یاسوج به بابامیدان پس از عبور از روستای دشتروم واقع شده است. جنگ تامرادی در این تنگه رخ داد.

 

مطالب مرتبط: پلاک های ایران ۴۵، ۶۵ و ۷۵ مال کدوم شهرن؟

 

فرهنگ-خوراک-و-غذای-استان-یاسوج پلاک ایران 49 مال کدوم شهره؟

فرهنگ خوراک و غذای استان یاسوج

اگر مسافر یاسوج هستید، باید بدانید که چه غذا ها و خوراکی هایی را در این شهر امتحان کنید. لازم به توضیح است که بیشتر غذا های محلی یاسوج غذ اهایی است که در سراسر استان کهگیلویه و بویراحمد شناخته شده است. در این جا تعدادی از پرطرفدار ترین هایی که در یاسوج بسیار محبوب هستند را معرفی می کنیم.

  • شله شیری یا شیر برنج یکی از غذاهای سنتی بسیاری از شهرهای کشورمان است. غذای سبک و ساده ای که سفره مردم یاسوج را به عنوان یکی از سالم ترین غذاها تزیین می کرد البته در برخی شهرها شیر برنج به عنوان دسر نیز سرو می شود، اما در شهری که مردم آن دامدار هستند این غذا یکی از میان وعده های اصلی به شمار می رود. روش پخت شله شیری بسیار ساده است. ابتدا برنج را چند ساعت خیس کنید سپس با کمی آب و نمک بپزید و وقتی برنج نرم و پخته شد شیر را به آن اضافه کنید. این غذا سرد سرو می شود و در صورت درخواست می توان آن را با شیره انگور یا خرما، عسل یا مربا نوش جان کرد.
  • آش کارده: آش کارده (که هره نیز به آن می گویند) یکی از معروف ترین غذا های کهگیلویه و بویراحمد از قدیم است و اقلیم لری این غذا را به خوبی درست می کنند. برای مواد اولیه و اصلی این آش از یک گیاه گرمسیری با برگ های پهن همراه با برنج نیم کوب و گندم استفاده می شود.
  • شله ماشکی: برای پخت این غذا از ماش، برنج، پیاز داغ و ادویه های لازم استفاده می شود. این غذا در فصل زمستان بسیار محبوب است.
  • آش دنگو: برای پخت این غذا از گندم و حبوبات مانند گندم سیاه، لوبیا، لوبیا مانگ و نخود استفاده می شود. از یک گیاه محلی به نام لیزک نیز برای تهیه آش دنگو استفاده می شود. این گیاه به شکل تره فرنگی است و در منطقه کهگیلویه و بویراحمد به صورت خشک یا تازه در پلو یا غذا های آن استفاده می شود.
  • لیزاکی پلو: گیاه لیزکی از آن دسته موادی است که می توان گفت در تمام خانه های شهر یاسوئی وجود دارد و حتی پودر خشک آن نیز ذخیره می شود. در پلو لیزکی نیز از گیاه لیزک استفاده می شود و برای تهیه این غذا در حین آبکش کردن برنج، لیزک ها را به صورت خرد شده به برنج اضافه می کنند تا پخته شود. معمولا برای این غذا از روغن حیوانی استفاده می شود تا طعم سنتی به خود بگیرد. گاها افراد به این غذا قارچ خشک اضافه می کنند.
  • نان بلیط یا بلوط: قدیمی ترین نان محلی کهگیلویه نیز در یاسوج پخته می شود و طرفداران زیادی نیز دارد. برای تهیه این غذا، پوست سفت بلوط و لایه نازک بعدی به نام جفت را می گیرند. عصاره بلوط یا کلگ به مدت یک هفته خیس می شود تا مواد خمیری به دست آید. در نهایت نان را در یک فرآیند طولانی می پزند. این نان قهوه ای تیره است.
  • نان برکو: برای تهیه این نان نیز همانند نان بلوط، از بلوط استفاده می شود و تنها تفاوت آن ها بزرگی نان برکو و رنگ آن است که به رنگ قهوه ای روشن است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.