پلاک های 19، 29 و 39 مال کدوم شهرن؟
استان کرمانشاه شهر کرمانشاه (مرکز استان): پلاک ایران 19 سایر شهرهای استان: پلاک ایران 29– پلاک ایران 39 ایران 65 رفسنجان راور زرند جیرفت منوجان عنبرآباد راور بم سیرجان بافت کهنوج شهربابک بردسیر ب ه ط ص ن و ه ج د س ق ل م شهر کرمانشاه آب و هوای کوهستانی متوسط دارد.
استان کرمانشاه
شهر کرمانشاه (مرکز استان): پلاک ایران 19
سایر شهرهای استان: پلاک ایران 29– پلاک ایران 39
ایران 65 | ||||||||||||
رفسنجان | راور | زرند | جیرفت | منوجان | عنبرآباد | راور | بم | سیرجان | بافت | کهنوج | شهربابک | بردسیر |
ب | ه | ط | ص | ن | و | ه | ج | د | س | ق | ل | م |
شهر کرمانشاه آب و هوای کوهستانی متوسط دارد. این شهر به سمت شمال به کوه فرخشاد، از شمال غربی به طاق بُستان و از جنوب به سفيد کوه اشاره کرد و یکی از بزرگراه ها برای ارتباطات شرق – غرب و قدیمی ترین گذرگاه از ایران به میان رودان است. این شهر بسیار مهم است، زیرا در اتصال دو محور، شمال به جنوب و شرق به غرب، و همچنین ارتباط آن با عراق است و در راه شهر ها برای شمع های کربلا و بغداد است.
کرمانشاه یکی از شهر های تاریخی و فرهنگی ایران و تاریخ آن از حداقل از سال 3500 ق.م است. این منطقه در طول دوره حزب یک محل سکونت شهری بود و برای اقامت دوم پادشاهی ساسانی در قرن چهارم انتخاب شد. در طول این دوره، باغ های بزرگ با آب و هوای دلپذیر و مدت زمان طولانی برای سرگرمی در پادشاهان ساسانی ساخته شدند.
سه قرن پس از حمله به اعراب مسلمان، دو دولت کردی حسنویان و بنیعیاران در کرمانشاه به قدرت رسیدند. در طول دوره سلجوقی ها در قرن 11 میلادی، کرمانشاه پایتخت کردستان را انتخاب کرد. در قرون وسطی، شهر کرمانشاه یا قَرمَسین به عنوان یکی از چهار منطقه عراق شناخته شد. در آن زمان، استان جبل اغلب به نام عجم عراق نامیده شد.
در دوران صفویه، خانواده کُرد زنگنه یک دولت را در کرمانشاه تشکیل داد که تا آغاز قرن نوزدهم ادامه یافت. این شهر توسط سلسله قاجار در طول توسط خاندان های قاجار اداره شد و در اواسط قرن نوزدهم به محل تجارت تبدیل شد. کرمانشاه نقش مهمی در جنبش قانون اساسی ایفا کرد و در طول جنگ اول و جنگ جهانی دوم توسط نیرو های خارجی تصرف شد و پس از پایان جنگ تخلیه شد. این شهر در جنگ ایران و عراق نیز متحمل تلفات سنگین شد.
مطالب مرتبط: پلاک های ایران ۴۵، ۶۵ و ۷۵ مال کدوم شهرن؟
آب و هوای کرمانشاه
کرمانشاه آب و هوای معتدل کوهستانی دارد. در قرن چهارم میلادی شهر کرمانشاه به عنوان دومین اقامتگاه ساسانی انتخاب شد که در آن زمان روستایی خوش آب و هوا بود. در زمان ساسانیان باغ های بزرگی در این منطقه ساخته شد و تا مدت ها محل تفریح پادشاهان ساسانی بود.
در دوران اسلامی، شهر کرمانشاه را اغلب به عنوان شهری خوش آب و هوا، با آب جاری، درختان و میوه ها و کالا های ارزان معرفی می کردند. ابن فقیه در کتاب البلدان خود در سال 290 هجری قمری درباره کرمانشاه می نویسد:
او- قباد – از مدائن تا رود بلخ در تمام مسیر هیچ سرزمینی نیافت که هوای آن از کرمانشاه تا گردنه همدان – اسدآباد خوش تر و آب آن مطبوع تر و نسیمش خوش تر باشد. به همین دلیل قرمسین را بنا کرد.
بیشترین تابش آفتاب در تیر و مرداد و کم ترین آن در دی و بهمن ماه است. موقعیت اقلیمی و اکولوژیکی کرمانشاه از نظر میانگین بارندگی سالانه و رطوبت نسبی بهگونه ای است که دامنه کوه ها و دشت ها معمولا پوشیده از جنگل ها و مراتع و در برخی نقاط از مزارع دیمی و آبی است. میانگین دمای سالانه کرمانشاه حدود 14 درجه سانتیگراد و میزان بارندگی سالانه این شهر 456.8 میلی متر است.
زبان و گویش کرمانشاه
زبان ساکنان کرمانشاه کردی و فارسی کرمانشاهی است. برخی از ساکنان کرمانشاه به گویش کردی کلهری تکلم می کنند. به جز کردی کلهری، مردم به گویش های کردی دیگری مانند کرمانشاهی، سنجابی، زنگنه، سورانی و کردی لکی نیز صحبت می کنند.
به غیر از کردی، برخی از مردم به گویش فارسی کرمانشاهی صحبت می کنند. گویش فارسی کرمانشاهی منحصر به شهر کرمانشاه است و 200 سال پیش پس از ورود مهاجرانی که برای زیارت امامزاده ها و مشاغل به کرمانشاه آمده بودند ایجاد شد.
مطالب مزتبط: پلاک های ۵۱ و ۶۱ مال کدوم شهرن؟
غذا های کرمانشاه
فرهنگ غذایی و آشپزی مردم کرمانشاه بسیار متنوع است و غذا شامل انواع شیرینی ها می شود. نان روغنی کرمانشاهی، آش گیلاخه، نان خرمایی و روغن کرمانشاهی، نان شکری، کلانه، نان برنجی، کاک، ترخینه، خورش خلال بادام، خورش کنگر، خورش ریواس، خورش بامیه، آبگوشت باغی، دنده کباب کرمانشاهی، جَرگ وَز، قاورمه، سیب پلو، آش عباسعلی، آش بادنجان، بژی، آش دانه کولانه، آبگوشت کرمانشاهی، نان پیچک، شلکینه از جمله غذا ها، نان ها، شیرینی ها و مواد غذایی در فرهنگ غذایی مردم کرمانشاه هستند.
در 17 آبان 1400، شهر کرمانشاه از سوی یونسکو به عنوان سی و هفتمین شهر «غذا های خلاقانه» در جهان و دوازدهمین شهر غذا های خلاق در آسیا معرفی شد.
4 سال سابقه کار در زمینه تولید محتوا، طراحی سایت و سئو
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0