تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 آوریل 2024 - 21:41
1446 بازدید
کد خبر : 5565

پلاک های 31، 41 مال کدوم شهرن؟

پلاک های 31، 41 مال کدوم شهرن؟

پلاک ۳۱ مربوط می شود به شهر خرم آباد ( مرکز استان لرستان ) همچنین سایر شهرستان های استان لرستان از پلاک ۴۱ استفاده می شود (شامل:بروجرد با حرف ب – الیگودرز با حرف ج- دورود با حرف د)   خرم آباد در زبان لری: خورمووه، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان

پلاک ۳۱ مربوط می شود به شهر خرم آباد ( مرکز استان لرستان )

همچنین سایر شهرستان های استان لرستان از پلاک ۴۱ استفاده می شود (شامل:بروجرد با حرف ب – الیگودرز با حرف ج- دورود با حرف د)

 

خرم آباد

در زبان لری: خورمووه، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1395، جمعیت خرم آباد 373416 نفر بوده است که این شهر در ارتفاع 1147.8 متری از سطح دریا و در میان دره های زاگرس قرار دارد.

فاصله خرم آباد تا تهران 490 کیلومتر است و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران – جنوب، متصل و دارای اهمیت استراتژیک است. آزادراه شماره 5 ایران از این شهر می گذرد.

در خرم آباد کنونی شهری به نام خایدالو از دوره عیلامی وجود داشته و شهر شاپور خواست بر ویرانه های آن به دستور شاپور دوم و در اطراف محل کنونی شهر ساخته شده است. بقایای آثار نشان می دهد که خرم آباد یکی از شهر های مهم غرب ایران در دوره ساسانی بوده و فلک‌ الافلاک یا دژ شاپورخواست، نمادی از شهر از دوره ساسانیان است. خرم آباد نیز یکی از پایتخت های هزاراسپیان و آل حسنویه بوده است.

جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی متعددی در شهرستان خرم آباد وجود دارد که از آن جمله می توان به فلک‌ الافلاک، مناره آجری، پل شاپوری، گرداب سنگی، سنگ نبشته، آرامگاه باباطاهر و دریاچه کیو اشاره کرد که به عنوان اولین شهر ایران از سوی سازمان ملل به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده است.

مطالب مرتبط: پلاک های ایران ۴۶، ۷۶ و ۵۶ مال کدوم شهرن؟

 

شهر خرم آباد دارای آب و هوای مدیترانه ای با بارندگی زیاد به ویژه در فصول بهار و زمستان است و به همین دلیل ششمین پایتخت استان پرباران ایران است.

شهرداری خرم آباد در سال 1302 تاسیس شد و این شهر پس از جدایی استان لرستان از خوزستان در سال 1304 هجری شمسی به عنوان مرکز استان شناخته شد. مردم لر و لک در این شهر زندگی می کنند و به طور کلی اهالی خرم آباد جز مردم فیلی هستند. زبان اصلی ساکنان این شهر لری خرم آبادی است.

وضعیت اشتغال در خرم آباد با نرخ بیکاری 19 تا 24 ساله 35.5 درصد چندان مطلوب نیست. پتروشیمی خرم آباد و فولاد صدر از مهم ترین صنایع خرم آباد هستند. این شهر دارای ده بیمارستان، پنج کتابخانه عمومی، دو سینما، دوازده هتل، ده پارک مرکز شهر و شش مرکز آموزش عالی است.

گویش-خرم‌-آبادی پلاک های 31، 41 مال کدوم شهرن؟

گویش خرم‌ آبادی

لری خرم آباد گویش اصلی مردم خرم آباد و یکی از لهجه های اصلی زبان لری است استخرم آباد یکی از مراکز مهم لری زبانان شمالی است. این گویش نزدیک ترین گویش لری به کردی است و شباهت های زبانی زیادی با لکی و کردی جنوبی به عنوان همسایگان قدیمی آن ها دارد. 78 درصد کلمات را لری خرم آبادی و لکی به اشتراک می گذارند.

 

مراکز تفریحی خرم آباد

شهر خرم آباد در دره ای خوش آب و هوا واقع شده است. وجود چشمه های فراوان و آثار متعدد، مجموعه ای از آثار طبیعی و تاریخی را در شهر خرم آباد به وجود آورده است. وجود دریاچه کیو، سراب ها و چشمه ها در کنار آثار تاریخی از جمله قلعه فلک ‌الافلاک، پل شاپوری، مناره آجری، سنگ نبشته و گرداب سنگی مجموعه ای از آثار تاریخی و طبیعی، مجموعه ای منحصر به فرد را در شهرستان ایجاد کرده است.

در اطراف شهر خرم آباد تفرجگاه های زیادی وجود دارد که از آن جمله می توان به پارک جنگلی شوراب در جنوب شهر و پارک جنگلی مخمل کوه در شمال شهر اشاره کرد. خرم آباد را می توان یکی از شهرهای توریستی ایران دانست.

خرم ‌آباد دارای ۱۰ پارک درون ‌شهری و یک تفرجگاه کوهستانی است که عبارتند از:

  • پارک کوهستانی بام لرستان
  • پارک شریعتی، خیابان گرین
  • پارک کیو، در کنار دریاچه کیو
  • پارک زیباکنار، میدان ساکی
  • پارک معلم، خیابان ساحلی غربی
  • پارک دانشجو، میدان دانشجو
  • پارک بهشت، خیابان ساحلی بهشت
  • پارک صخره‌ای پل انقلاب
  • پارک مطهری سرچشمه
  • پارک شهر، ساحلی غربی
  • پارک زیتون، قاضی ‌آباد
  • پارک شقایق، میدان امام حسین
  • پارک صخره ‌ای، خیابان نواب صفوی

 

مطالب مرتبط: پلاک های ایران ۵۹ و ۶۹ مال کدوم شهرن؟

 

پارک جنگلی شورآب

پارک جنگلی شوراب یک پارک طبیعی در جنوب خرم آباد است. این پارک طبیعی در 25 کیلومتری جاده خرم آباد – پل دختر قرار دارد و دارای راه دسترسی آسفالته، آلاچیق و سایر امکانات است. پارک جنگلی شوراب به دلیل داشتن بلوط های انبوه و آب و هوای معتدل هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

پارک-جنگلی-مخمل-‌کوه پلاک های 31، 41 مال کدوم شهرن؟

پارک جنگلی مخمل ‌کوه

پارک جنگلی مخمل کوه یک پارک طبیعی در شمال خرم آباد است. این پارک 500 هکتار وسعت دارد، پارک جنگلی مخملکوه در مسیر جاده خرم آباد به الشتر قرار دارد که از این جاده 15 کیلومتر فاصله دارد و دارای جاده آسفالته، آلاچیق و سایر امکانات است.

 

پلاک کوبی درختان

درختان معابر عمومی خرم آباد دارای پلاک و کد شناسایی هستند و اطلاعات مربوط به هر درخت خرم آباد از جمله موقعیت درخت، قطر درخت، شکل درخت، نحوه آبیاری و وصل بودن آن به شبکه برق جمع آوری و ثبت شده است. شهرداری خرم آباد اعلام کرده است هدف از این کار جلوگیری از قطع درختان در شهر و حفاظت از سرسبزی شهر است.

جستجوی کاربران برای این مطلب:

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.