پلاک های 84 و 94 مال کدوم شهرن؟
استان هرمزگان شهر بندرعباس (مرکز استان): پلاک ایران 84 سایر شهرهای استان: پلاک ایران 94 استان هرمزگان هرمزگان نام یکی از استان های جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار دارد و مرکز گردشگری و اقتصاد ایران است. مرکز استان شهر بندرعباس است. این استان در جنوب کشور و در شمال تنگه
استان هرمزگان
شهر بندرعباس (مرکز استان): پلاک ایران 84
سایر شهرهای استان: پلاک ایران 94
استان هرمزگان
هرمزگان نام یکی از استان های جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار دارد و مرکز گردشگری و اقتصاد ایران است. مرکز استان شهر بندرعباس است.
این استان در جنوب کشور و در شمال تنگه هرمز قرار دارد. سواحل این استان در سمت شرق دریای عمان و در سمت غرب خلیج فارس است. از جزایر مهم هرمزگان می توان به قشم، کیش، ابوموسی و لاوان اشاره کرد. استان هرمزگان دارای 11 روستا، 23 شهر، 33 بخش و 71 دهستان و 2170 روستا است و بر اساس سرشماری سال 1385 جمعیت استان هرمزگان 1403674 نفر است.
موقعیت جغرافیایی و جغرافیایی کمون 25 درجه و 24 درجه شمالی و 57 درجه شمالی و 53 درجه شرقی است. این استان 68000 کیلومتر مربع وسعت دارد که هشتمین استان کشور است. هرمزگان از شمال و شمال شرق با استان کرمان، از غرب و شمال غرب با استان های فارس و بوشهر، از شرق با سیستان و بلوچستان و از جنوب با چشمه های آب گرم خلیج فارس همسایه است و دریای عمان طول آن حدود 900 کیلومتر است.
جمعیت هرمزگان بر اساس سرشماری سال 1385 1403674 نفر بوده است. بندرعباس مرکز استان یکی از شهرهای بزرگ ایران امروزی است که مرکز مهم فعالیت اقتصادی و تجاری است. این شهر در انتهای خلیج فارس و در محل تلاقی خلیج فارس و دریای عمان قرار دارد که نقش مهمی در صادرات و واردات کشور دارد. معادن و زیرساخت های مهم دریایی کشور مانند بندر شهید رجایی، پالایش نفت بندرعباس، کارخانه آلومینیوم المهدی، کشتی سازی خلیج فارس، فولاد و سیمان هرمزگان از جمله این معادن است.
بنادر و اسکله اداره بنادر و دریانوردی هرمزگان شامل بیش از 70 بندر و اسکله با کاربرد های مختلف از جمله بنادر تجاری شهید رجایی، شهید باهنر، لنگه، کیش، بهمن قشم، جاسک، خمیر، تیاب و سایر بنادر و صیادی، صنعتی، اسکله های لجستیکی هستند که موقعیت آن ها بر روی تصاویر ماهواره ای مشخص می شود و همگی زیر نظر اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان واقع در بندر شهید رجایی فعالیت می کنند.
استان هرمزگان جزو پنج استان پردرآمد ایران محسوب می شود، اما به دلیل تقسیم بودجه در رده بیست و چهارمین استان قرار گرفته است و این باعث ناراحتی است.
مطالب مرتبط: پلاک های ایران ۴۷ و ۵۷ مال کدوم شهرن؟
جزایر استان هرمزگان
استان هرمزگان دارای چهارده جزیره است که عبارت اند از:
- جزیره قشم
- جزیره ابوموسی
- جزیره کیش
- جزیره لاوان
- جزیره هندرابی
- جزیره شیدور (ماران)
- جزیره لارک
- جزیره هرمز
- جزیره هنگام
- جزیره تنب بزرگ
- جزیره تنب کوچک
- جزیره سیری
- جزیره فرور بزرگ
- جزیره فرور کوچک
فرهنگ استان هرمزگان
جمعیت استان بسیار متنوع است. از شرق با فرهنگ و سنی های بلوچ شروع می شود و پوشش مردم به ویژه زنان شباهت زیادی به بلوچ ها دارد که بیشتر گلدوزی شده است. در غرب و جزایر استان، فرهنگ عربی وجود دارد که در آن مردان لباس عربی یا کندوره همراه با چفیه و عقال و یا به شکل عمامه عربی می پوشند. فرهنگ مردم هرمزگان حکایت از رشد، تکامل، اختلاط تنوع دارد، از جمله منطقه شمالی هرمزگان که در آخرین رشته کوه های زاگرس (کوه فرغان، قله تشگرد، 3262 متری) قرار دارد و مردم به زبان های مختلف صحبت می کنند. گویش فارغنی، از گویش های معروف این منطقه است.
آیین ها، اسطوره ها و باور هایی که از قله کوه گرفته تا حضور دریا و ماهیگیران را در بر می گیرد، در این برخورد فرهنگی از اقوام، ملل و همه ادیان و بسیاری چیز های دیگر یافت می شود. از این رو باید طبل کوبیدن و نقش لباس را دنبال کرد و به میدان نگاه کرد و اعضا به تاریخ کهن فرهنگ و تمدن هرمزگان پی بردند که تاریخ مردمان کهن این دیار را بازگو می کند و با هم با آن ها زندگی کنید مهاجران دور همچنین بسیاری از ساکنان این استان از نژاد آفریقایی (حبشیه) هستند.
مطالب مرتبط: پلاک ایران ۶۲، ۷۲، ۸۲، ۹۲ مال کدوم شهرن؟
موقعیت اقتصادی استان هرمزگان
کشاورزی، ماهیگیری و تجارت از جمله فعالیت های رایج مردم هرمزگان است. بخش های میناب و رودان منطقه فرغانات کشاورزی و باغداری (نارنگی مرغوب، ذرت و گندم، نخل پیارم) از عمده ترین مناطق کشاورزی استان محسوب می شود. این استان همچنین دارای معادنی مانند نفت، گاز، کرومیت، آهن، آلومینیوم، خاک سرخ و غیره است.
این در حالی است که هرمزگان در بخش حمل و نقل دریایی و شیلات جایگاه اقتصادی برجسته ای دارد. جزایر کیش و قشم به عنوان مناطق آزاد تجاری، مزایای اقتصادی قابل توجهی برای استان به همراه دارد. همچنین بندر شهید رجایی بزرگ ترین بندر تجاری و گمرکی ایران، دروازه ورود کالا به ایران است.
حیات جانوری استان هرمزگان
با توجه به تنوع حیات وحش در استان هرمزگان می توان به انواع جانوران گرمسیری مانند کمنزیل، شتر و بزمجه اشاره کرد. همراه با گونه های سرد کوهی مانند قوچ و پلنگ کوهی (تشگرد فارغان) گونه هایی را در تورانی و ایران و بارش سالانه برف در فرغان و خون در منطقه شمال مشاهده می شود. همچنین مجاورت قله تشکر به ارتفاع 3260 متر از سطح دریا باعث پیدایش گونه هایی از جانوران مانند عقاب ماهیگیر، جبیر، اورینتال چشم سفید، دارکوب بلوچی، لاکپشت پوزه عقابی، دلفین، خرس سیاه آسیایی شده است.
جستجوی کاربران برای این مطلب:
4 سال سابقه کار در زمینه تولید محتوا، طراحی سایت و سئو
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0