تاریخ انتشار : جمعه 3 می 2024 - 21:41
1687 بازدید
کد خبر : 6475

0917 مال کدوم شهره؟

0917 مال کدوم شهره؟

استان های فارس، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، بوشهر استان فارس یکی از استان های ایران است که در قسمت جنوبی این کشور قرار دارد. این استان با وسعتی در حدود 122608 کیلومتر مربع چهارمین استان پهناور ایران و با جمعیت 4851274 نفر بر اساس جمعیت مرکز آمار ایران در سال 1395 چهارمین استان پرجمعیت ایران

استان های فارس، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، بوشهر

استان فارس

یکی از استان های ایران است که در قسمت جنوبی این کشور قرار دارد. این استان با وسعتی در حدود 122608 کیلومتر مربع چهارمین استان پهناور ایران و با جمعیت 4851274 نفر بر اساس جمعیت مرکز آمار ایران در سال 1395 چهارمین استان پرجمعیت ایران است. بر اساس تقسیمات کشوری 1400 سال شمسی، استان فارس به 37 شهرستان، 97 بخش و 120 شهرستان تقسیم می شود.

مرکز استان فارس کلان شهر شیراز است که تخمین زده می شود پر جمعیت ترین شهر استان و پنجمین شهر پر جمعیت کشور باشد. پس از شیراز، شهرستان های مرودشت، جهرم و فسا پر جمعیت ترین شهر های استان هستند و هر کدام بیش از 100 هزار نفر جمعیت دارند.

امروزه علاوه بر اکثریت فارسی زبانان (از جمله باصری‌ ها)، اقوام مختلفی نیز در این استان زندگی می کنند. از جمله لر ها، اچیم ها، قشقایی ها و عرب های خمسه ای هستند که همگی به زبان ها و گویش های مختلفی مانند فارسی، لری، اچمی، قشقایی و عربی صحبت می کنند.

منابع اقتصادی قابل توجه استان بر پایه کشاورزی، شهر های مختلف صنعتی، پالایشگاه ها، صنایع پتروشیمی و نیروگاه های مختلف است.

آب و هوای منطقه فارس در نقاط مختلف این استان به سه نوع کوهستانی، گرم و مرطوب تقسیم می شود. استان فارس با وجود جاذبه های فرهنگی، تاریخی، طبیعی و مذهبی یکی از مراکز مهم گردشگری ایران است. همچنین بسیاری از دانشگاه های مهم ایران در این استان قرار دارند.

 

مطالب مرتبط: 0915 مال کدوم شهره؟

استان-کهگیلویه-و-بویراحمد 0917 مال کدوم شهره؟

استان کهگیلویه و بویراحمد

یکی از استان های ایران است که مرکز آن شهر یاسوج است. مساحت این استان تقریبا 16249 کیلومتر مربع است و در امتداد رشته‌ کوه‌ های زاگرس، از شمال چهار محال و بختیاری، از غرب از خوزستان و از جنوب از شرق به استان بوشهر، فارس و اصفهان واقع شده است.

جمعیت کهگیلویه و بویراحمد بر اساس سرشماری سازمان آمار ایران در سال 1395 برابر با 713052 نفر است که 50 درصد آن در شهرستان بویراحمد است. این استان حدود 1 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که بیش از 25 درصد نفت و گاز، 10 درصد رواناب و بیش از 2000 گونه گیاهی (بیش از 450 گیاه دارویی) در استان قرار دارد. اما یکی از فقیر ترین استان های ایران است. استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن 9 درصد جنگل های کشور (حدود 20 درصد از مساحت کل زاگرس) و همچنین 56 درصد از جنگل های استان را در بر می گیرد و از این نظر رتبه نخست پوشش جنگلی کشور را به خود اختصاص داده است.

 

استان هرمزگان

نام یکی از استان‌ های جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز، مرکز گردشگری و اقتصادی ایران قرار دارد. مرکز این استان کلان شهر بندرعباس است.

استان هرمزگان بین مختصات جغرافیایی 25 درجه 024 دقیقه تا 28 درجه و 57 دقیقه و نصف النهار گرینویچ 53 درجه و 41 دقیقه تا 59 درجه و 15 دقیقه شرقی واقع شده است. مساحت این استان حدود 68000 کیلومتر مربع (تقریبا به وسعت گرجستان) است و هشتمین استان کشور است.

هرمزگان از شمال و شمال شرق با استان کرمان، از غرب و شمال غرب با استان های فارس و بوشهر، از شرق با سیستان و بلوچستان و از جنوب با چشمه های آب گرم خلیج فارس همسایه است و دریای عمان طول آن حدود 900 کیلومتر است.

کشاورزی، ماهیگیری و تجارت از جمله فعالیت های رایج مردم هرمزگان است. بخش‌ های میناب و رودان منطقه فرغانات کشاورزی و باغداری (نارنگی مرغوب، ذرت و گندم، نخل پیارم) از عمده‌ ترین مناطق کشاورزی استان محسوب می‌ شود. این استان همچنین دارای معادنی مانند نفت، گاز، کرومیت، آهن، آلومینیوم، خاک سرخ و غیره است.

این در حالی است که هرمزگان در حوزه کشتیرانی و صیادی از جایگاه اقتصادی ممتازی برخوردار است. جزایر کیش و قشم به عنوان مناطق آزاد تجاری، مزایای اقتصادی فراوانی برای استان به همراه دارد. همچنین بندر شهید رجایی بزرگ ترین بندر تجاری و گمرکی ایران، دروازه ورود کالا به ایران است. با این اوصاف می توان بندرعباس را پایتخت اقتصادی ایران نامید که اقتصاد ایران به آن وابسته است.

 

مطالب مرتبط: 0914 مال کدوم شهره؟

بندر-بوشهر 0917 مال کدوم شهره؟

بندر بوشهر

یکی از شهر های بندری ایران است که مرکز استان بوشهر و شهر بوشهر است. بوشهر در سال 1395 خورشیدی با جمعیتی بالغ بر 223504 نفر، پر جمعیت ترین شهر استان بوشهر و سومین شهر پر جمعیت جنوب ایران محسوب می شود. این شهر که در واقع به صورت شبه جزیره ای در بخش مرکزی شهر بوشهر قرار دارد، تنها از سمت شرق به خشکی متصل است. ارتفاع بوشهر از سطح دریا 18 متر و دارای آب و هوای گرم نیمه بیابانی است.

بوشهر حدود 5000 سال قدمت دارد و یکی از مراکز مهم حکومت های مختلف از جمله ایلامی، ساسانی و افشاریه است. در زمان خلیفه دوم (عمر)، ریشهر (بوشر سابق) در نبردی به نام «قضیه ریشهر» از مسلمانان شکست خورد. بوشهر کنونی توسط «ابومهیری» فرزند «شیخ نصیرخان فوق» در سال ۱۱۱۴ هجری قمری تاسیس شد و با توجه به اهمیت این شهر در قرن‌ ها پیش اقدامات بسیاری در ابتدا در بوشهر انجام شد. به عنوان مثال اولین چاپخانه، صنعت برق، یخ سازی و اولین خط تلگراف در بوشهر نصب شد.

نام بوشهر با نام‌ های رام اردشیر، ابوشهر، بخت اردشیر، لیان و ریشهر در کتب و اسناد تاریخی ثبت شده است. اکثر مردم بوشهر فارسی را با گویش بوشیری صحبت می کنند. بندر بوشهر به دلیل عواملی چون شیلات، انرژی هسته ای، کشتی سازی و صادرات رونق دارد.

18 اسفند سالروز تاسیس مدرسه سعادت روز بوشهر نامگذاری شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.