میتونیم توی سایت شما مطلب
بنویسیم؟
راه های رسیدن به خدا به عدد آدمهاست؟
درباره راه های رسیدن به خدا در حقیقت جمله الطرق الی الله بعدد نفوس الخلایق ، حدیث پیامبر اکرم و یا نیز روایت معصومین بزرگوار نمی باشد ؛ بلکه در اصل اقتباسی است از آموزههای دینی که مورد استفاده حکما ، دانشمندان از یک سو و نیز مورد سوء استفاده امثال صوفی ها ، تنبل
درباره راه های رسیدن به خدا در حقیقت جمله الطرق الی الله بعدد نفوس الخلایق ، حدیث پیامبر اکرم و یا نیز روایت معصومین بزرگوار نمی باشد ؛ بلکه در اصل اقتباسی است از آموزههای دینی که مورد استفاده حکما ، دانشمندان از یک سو و نیز مورد سوء استفاده امثال صوفی ها ، تنبل ها از سوی دیگر قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که در بررسی صحت این جمله ، توجه به دو نکته ضروری می باشد :
1) شناخت خدا: در اصل شناخت ، مقدم بر اطاعت و عبادت و بالتبع قرب او می باشد ؛ لذا چنانچه منظور مقوله «شناخت» باشد، از یک طرف نه خداوند محدود می باشد و نه خلایق و از سوی دیگر تک به تک اجزای خلقت ، آگاه به علم ، حکمت ، قدرت ، و… الله هستند .
2) اطاعت خدا: خداوند بزرگ مخلوقات و بندگان خود را به سمت رشد و کمال به دو شکل تکوینی (شامل تمامی مخوقات) و تشریعی (مخصوص انسان که مختار بوده و محتاج قوانین می باشد) هدایت می کند. در عین حال هیچگونه نقصی در خلقت و در قوانین وجود ندارد ؛ به گونه ای که جایی یا کاری نیست که بتوان مدعی گشت که در اینجا دیگر خدا نیست و یا قوانینی موجود نمی باشند. به همین دلیل هر فردی از راهی که منطبق بر شرایط و امکانات اوست ؛ قادر است به قرب الهی برسد ؛ منتهی همان راهی که خدا تعیین کرده باشد.
همچنین بخوانید : راه های رسیدن به آرامش درونی
راههای اصلی و فرعی: در حقیقت میان طریق ، سبیل و صراط فرق وجود دارد ؛ اما ما در یک تعریف ، همه این ها را راه معنا می نماییم ؛ با این حال اما مهم این است که ضروری است تا طریق به سبیل رسیده و سبیل نیز به صراط برسد ؛ وگرنه بیراهه می باشند.
توجیه نمودن بی راهه ها:
همانگونه که ذکر شد ؛ برخی از افراد از جمله : راههای خدا به تعداد نفوس خلایق می باشند و ما از هر راهی که برویم ؛ در نهایت به خدا خواهیم رسید ؛ لذا انجام دادن هیچ کاری ما را از خدا دور نمی کند ؛ با هدف توجیه و تطهیر نمودن خود در پیمودن بی راهه سوء استفاده کرده و می کنند.
درست است که تمامی راه ها به خدا ختم می گردند ؛ اما بعضی از افراد ، وجهه رحمانی او را ملاقات می نمایند و از نعمات جاوید او بهره مند می شوند و بعضی نیز وجهه غضبش را مشاهده می کنند و به عذابش گرفتار می شوند. در حقیقت چنانچه قرار بود که هر کس از هر راهی که می رود ؛ درست باشد و به لقای وجهه رحمانی الهی دست یابد ؛ دیگر نه پیامبر و کتاب و شریعتی فرستاده می گردید و نه اصلاً قیامتی بر پا می گشت و طبیعتا هم جاهل و عالم ، ظالم و مظلوم و … همگی یکسان می شدند که این مورد هم مغایر با حکمت و عدل الهی است.
همچنین بخوانید : راه های رسیدن به موفقیت در زندگی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 1