بهترین فیلم های ایرانی سال ۹۹
در سال ۱۳۹۹ خورشیدی که بیماری کرونا ، باعث فوت انسان های بسیاری شد ؛ نفس برخی از صنایع همچون صنعت سینما نیز بواسطه این بیماری ، به شماره افتاد. در سینمای ایران و در ابتدای این سال که این ویروس کرونا هنوز مانع کامل تماشای فیلم در سینما نشده بود ؛ برخی از فیلمها
در سال ۱۳۹۹ خورشیدی که بیماری کرونا ، باعث فوت انسان های بسیاری شد ؛ نفس برخی از صنایع همچون صنعت سینما نیز بواسطه این بیماری ، به شماره افتاد. در سینمای ایران و در ابتدای این سال که این ویروس کرونا هنوز مانع کامل تماشای فیلم در سینما نشده بود ؛ برخی از فیلمها ، شانس اکران در سینما را یافتند. اما با گذر زمان و وخیم تر گشتن اوضاع ، تصمیم مسئولان بر این شد که بار اصلی اکران سینماها را به بخش آنلاین محول کنند. بدن ترتیب در ادامه ، فیلمهای بسیاری در سینماها و به شکل آنلاین اکران شدند. متاسفانه باز هم به مانند سالیان قبل ، در سال ۹۹ نیز فیلمهای خوب ، درصد اندکی از فیلمهای ساخته شده را تشکیل دادند.
اما تعداد فیلمهایی که چه پیش از اکران و چه پس از آن سروصدا به پاکردند و بحثهایی را ایجاد کردند ؛ کم نبودند. در ادامه این مطلب سعی داریم تا به فیلمهایی اشاره نماییم که حداقل برای یکبار دارای ارزش تماشا کردن می باشند و هرکدامشان را چنانچه دقیق موشکافی نماییم ؛ نکات مثبتی نیز نصیبمان می شود. درست است که همواره می توان امیدوار بود که در هر سالی ، فیلمهایی با عنوان پدیده ، همه معادلات و پیش فرضهای منفی در رابطه با سینمای ایران را بر هم بزنند.
همچنین مطالعه کنید : چگونه بفهمیم سیمکارت به نام کیست ؟
فیلم بی حسی موضعی
- کارگردان و نویسنده فیلمنامه : حسین مهکام
- تهیهکننده : حبیب رضایی
- اسامی ازیگران : باران کوثری ، پارساپیروزفر ، حبیب رضایی و …
خلاصه ماجرا : جلال که با خواهر خود ، ماری زندگی می کند ؛ متوجه این میشود که ماری بدون اطلاع وی ، با مردی ثروتمندی با نام شاهرخ ازدواج نموده است. جلال با هدف اعتراض به این موضوع ، وسایل خود را جمع می نماید و از خانه بیرون میزند تا به خانه دوست خود ، بهمن برود.
نکته ای که این فیلم بیحسی موضعی را بحث برانگیز می نماید ؛ ترکیب بازیگران آن می باشد. در جمع بازیگران مشهور این فیلم ، اسم پارساپیروزفر ، بیشتر از هر کسی ، سینما دوستان را وسوسه می نماید. پارساپیروزفر مدتها بود که در سینمای ایران ایفای نقش نکرده بود و با این فیلم ، دوباره توانست تا خود را در سینما نشان بدهد. اما فارغ از جمع بازیگران این فیلم ، می رسیم به فضای این فیلم. فیلم بی حسی موضعی در حقیقت یک کمدی ابزورد می باشد. سینمای ایران ، چنین فضایی را بسیار کمبه خود دیده است . اما ضروری است تا کمدی ابزورد با پوچ نشان دادن چیزها ، نقد صحیحی از جامعه و مسائل بکند. اما این فیلم در امر انتقاد خود ، به شکل سرسری عمل می کند ؛ بدین معنی که به مسائل زیادی ناخنک می زند اما بر روی مسائل تمرکز نمی نماید و سریع از روی آنان می گذرد. در اصل همین نکته است که به فیلم لطمه زده است.
فیلم سراسر شب
- کارگردان و نویسنده فیلمنامه : فرزاد موتمن
- تهیهکننده : جواد نوروز بیگی
- فهرست بازیگران: امیر جعفری ، الناز شاکردوست ، آزاده صمدی و …
همچنین مطالعه کنید : چگونه از داشتن سهام عدالت اطلاع پیدا کنم
خلاصه ماجرا: مهتا به منظور یافتن ردی از داوود مرادی که آخرین فرد مربوط به خواهرش مریم ، قبل از خواب طولانی مدتش بوده ؛ به محل زندگی داود میرود تا پاسخی برای سوالات خود بیابد…
آقای فرزاد موتمن را همگان با فیلم شبهای روشن می شناسند. عاشقانهای اقتباسی که هرچقدر که از زمان اکرانش می گذرد ؛ محبوبتر می گردد. همین مورد که مخاطب با یک فیلم از کارگردانی ، دارای خاطره باشد ؛ موجب میشود تا هرگاه فیلمی از این کارگردان اکران بشود ؛ علاقه مند به تماشایش باشد. اما این فیلم سراسر شب ، دارای هیچ قرابتی با فیلم شبهای روشن نمی باشد. حتی حضور یافتن بازیگران مطرح سینما نیز موجب دلگرمی مخاطب نشده است. film سراسر شب پر می باشد از ارجاعات سینمایی که مخاطب عامه ، چیزی از آنان دستگیرش نمی شود. مخاطب خاص یعنی آن دسته افرادی که خوره سینما هستند نیز از این همه ارجاع که بی مورد در این فیلم قرار داده شده است ؛ دل زده می شوند.
فرزاد موتمن در این film سراسر شب برای مخاطبی که دارای توقع بالایی از او می باشد ؛ چیز زیادی به منظور عرضه کردن ندارد. اما چیزی که این فیلم را شایسته حداقل یکبار دیدن می نماید ؛ یکی فیلم برداری خوب فیلم می باشد که مخاطب را از نظر بصری راضی می کند و دوم هم اینکه بازیگران film تماما کاربلد می باشند و به خوبی ایفای نقش نموده اند.
فیلم روزهای نارنجی
- کارگردان و نویسنده فیلمنامه : آرش لاهوتی
- تهیهکننده : علیرضا قاسم خان
- اسامی بازیگران : علی مصفا ، هدیه تهرانی ، مهران احمدی و …
خلاصه ماجرا : این film ، داستان زندگی پر فراز و نشیب آبان ، زنی میانسال می باشد که واسطه استخدام کارگران زن فصلی به منظور کار در باغات مرکبات شمال کشور است.
آرش لاهوتی در اصل مستندسازی می باشد که در نخستین ساخته سینمایی خود ، نخواسته تا موضوعی جنجالی را انتخاب نماید. او به سراغ داستان زندگی زنی رفته است که سعی می نماید تا در دنیای مردانه پیرامون خود ، دوام آورد. کارگردان در این فیلم سعی نموده تا در محیطی به دور از هیاهوی شهر ، بتواند داستان خود را روایت کند.
اما نکتهای که مخاطب را علاقه مند به تماشای film می کند ؛ حضور هدیه تهرانی به عنوان نقش اصلی فیلم می باشد. هدیه تهرانی قطعا جزو توانمندترین بازیگران زن ایرانی می باشد که نقش آفرینی های وی ، همواره دیدنی هستند. هدیه تهرانی در این film ، بی آنکه بزرگنمایی کند و یا قصد خودنمایی داشته باشد بازی استاندارد همیشگی خود را ارائه نموده است. این فیلم روزهای نارنجی ، دارای فیلمنامه ای پیچیده نمی باشد و حرف خود را به سادگی بیان می نماید و همین موضوع هم این film را ارزشمند نموده است.
همچنین مطالعه کنید : چگونه بفهمیم پروفایل واتساپ چک می شود ؟
فیلم خروج
- کارگردان و نویسنده فیلمنامه : ابراهیم حاتمیکیا
- تهیهکننده: حبییالله والینژاد
- لیست بازیگران : فرامرز قریبیان ، پانته آ پناهیها ، محمد رضا شریفیان ، کامبیز دیرباز و…
خلاصه داستان: در موقع تخلیه کردن سد آب شور ، اشتباهی رخ می دهد و همه محصولات بخشی از کشاورزان خراب می شود. آنان بعد از آن که بواسطه مسئولان ، موفق به حل مشکل خود نمی شوند ؛ تصمیم بر این می گیرند تا نزد رئیس جمهور بروند.
ابراهیم حاتمیکیا مدت ها است به چهرهای تبدیل گشته که از عالم و آدم شاکی می باشد و هیچ انتقادی را پذیرا نیست . فیلم پیشین او ، به وقت شام بود که دارای نقصهای زیادی در فیلمنامه بود اما حاتمی کیا در اختتامیه جشنواره با بی اخلاقی ، همه انتقادات را رد کرد. فیلم جدید او یعنی خروج نیز دارای مشکلات فراوانی می باشد. این film از آنجایی بر سر زبانها افتاد که معلوم گشت که فیلمی انتقادی است. نکته دیگری نیز که مخاطب را علاقه مند تماشای این فیلم می کرد پوستر این فیلم بود. پوستری بسیار جذاب که فرامرز قریبیان را پس از مدتها دوری از سینما به تصویر می کشد. اما با آغاز فیلم ، تمامی امیدها به باد رفت. فیلمنامه هرچه که پیش میرفت ؛ ضعیف تر می گشت و دارای جذابیت زیادی نبود. کارگردانی هم چنگی به دل نمی زد و بازی ها نیز در سطح معمولی بودند. film خروج در حقیقت جزو ضعیفترین کارهای حاتمیکیا بود و ای کاش فرامرز قریبیان پس از مدتها ، با چنین film ضعیفی به سینما بازنمیگشت ؛ اما همین ایفای نقش فرامرز قریبیان هم یک تنه فیلم را با هدف یکبار دیدن ارزشمند میکند.
فیلم ناگهان درخت
- کارگردان و نویسنده فیلمنامه : صفی یزدانیان
- تهیهکننده: پیمان معادی
- اسامی بازیگران : مهناز افشار ، پیمان معادی ، شقایق دهقان ، مهراب قاسم خانی و …
خلاصه داستان: فرهاد شخصیتی کلیدی در فیلم ،50 سال از زندگی خود را برای روانکاو از کودکی تا 50 سالگی را تعریف میکند
صفی یزدانیان با نخستین فیلم سینمایی خود یعنی در دنیای تو ساعت چند است ؛ خاطرهای به یاد ماندنی را برای سینما دوستان خلق نمود. آن فیلم ، دارای فضایی عاشقانه بود که مخصوص آن فیلم بود. یزدانیان در دومین film خود یعنی ناگهان درخت نیز سعی نموده تا فضا را به مانند film اولش درآورد و هدف او ، ساختن یک فضای عاشقانه همچون film اولش بود. اما متاسفانه نه فضا سازی این فیلم به مانند فیلم اولش جذاب از آب درآمد و نه فیلمنامه چنگی به دل می زد. بعضی از صحنههای این فیلم ، زیبا بودند اما کل فیلم جذاب نیست. این را نیز باید اضافه نموده که یکی از عوامل موفقیت film نخستین یزدانیان ، موسیقی بی بدیلی بود که کریستف رضاعی برای آن ساخته بود. اما موسیقی فیلم ناگهان درخت نیز به قدرتمندی موسیقی فیلم در دنیای تو ساعت چند است نمی باشد. درست است که این فیلم ، دارای ضعفهای زیادی می باشد ؛ ولی در حالت کل ، در میان فیلمهای ایرانی امسال فیلمی قابل قبول به حساب می آید که ارزش دیدن دارد.
همچنین بخوانید : چگونه بفهمیم مرده در آرامش است ؟
فیلم شنای پروانه
- کارگردان و نگارنده فیلمنامه : محمد کارت
- تهیهکننده: رسول صدرعاملی
- بازیگران : امیر آقایی ، جوادعزتی ، طناز طباطبایی و…
خلاصه ماجرا : فیلمی از پروانه در موقع شنا کردن در استخر در فضای مجازی منتشر می گردد. با رخ دادن این اتفاق شوهر پروانه که هاشم نامیده میشود و برادر او ، حجت ، شبانه روز در تلاش هستند تا کسی که باعث و بانی انتشار این فیلم ها همستند رو پیدا کنند ؛ ولی …
محمد کارت در حوزه ساختن مستند و فیلم کوتاه ، دارای کارنامه قابلی می باشد. مستند آونتاژ او به خوبی توانسته تا معظل اعتیاد را به تصویر بکشد و فیلم کوتاه بچه خور او نیز جزو بهترین film های کوتاه سالیان اخیر است. همین کارنامه خوب این کارگردان ، کافی بود تا مخاطب در رابطه با نخستین فیلم سینمایی او نیز مشتاق شود.فیلم شنای پروانه فیلمی بود که از همان موقع که صحنه ای از این film در فضای مجازی پخش گردید ؛ سروصدای بسیاری به پا کرد. انتظار بر این می رفت تا فیلمی ببینیم با فیلمنامه ای قوی و بازیهای متفاوت که متاسفانه این طور نبود. فیلمنامه فیلم در بسیاری از جاها ، کپی ضعیف شده فیلم مغزهای کوچک زنگ زده ساخته هومن سیدی می باشد. بازی های این film نیز معمولی بود. اما باز هم باید بیان کرد که شنای پروانه به موجب ترکیب بازیگران و قدرت اجرای آنان و همچنین کارگردانی قابل قبول ، دارای ارزش دیدن می باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0