چگونه بفهمیم سیمکارت به نام کیست ؟
در عصری که در آن قرار داریم کانال و راه های ارتباطی که در اختیار داریم کمک شایانی را برای ما انجام میدهد . اما این کانل یا راه ارتباطی مانند سایر کار ها در صورت عدم اطلاع ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد. تعدادی از مردم بنا به دلایلی از چند سیم
در عصری که در آن قرار داریم کانال و راه های ارتباطی که در اختیار داریم کمک شایانی را برای ما انجام میدهد . اما این کانل یا راه ارتباطی مانند سایر کار ها در صورت عدم اطلاع ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد. تعدادی از مردم بنا به دلایلی از چند سیم کارت استفاده میکنند اما افرادی سود جوییی هم وجود دارد که به سوئ استفاده کردن میپردازند و ممکن است با sim card های دیگری که به اسم شما وجود دارد کار های جبران ناپذیری را انجام دهند.
تشخیص مالکیت سیم کارتها چه اهمیتی دارد؟
ارزان بودن سیم کارت های اعتباری در اکثر موارد موجب شده است تا افراد در نگهداری سیم کارت های خود دقت کافی را نداشته باشند و یا در هنگام گم کردن و مفقود شدن سیم کارت ، یادشان برود که سیم کارت را غیر فعال بکنند و به خریداری یک سیم کارت دیگر بسنده بکنند.
این مسئله موجب می شود که افراد ندانند این سیم کارت های به نام آنان، کجا و در دسترس چه فردی می باشد. همین موارد بود که موجب شد به منظور جلوگیری از سواستفادههای احتمالی، طرح احراز هویتی که وجود نداشت بواسطه رگولاتوری به وجود بیاید تا مالکیت سیم کارتها مشخص گردد.
همچنین مطالعه کنید : چگونه از داشتن سهام عدالت اطلاع پیدا کنم
چنانچه شما نیز از آن دسته از افرادی می باشید که علاقه ندارید که سیم کارت کاری و سیم کارت شخصی فقط یک سیم کارت باشد ؛ بی شک دو یا چند سیم کارت را به نام خود خریداری نموده اید و در تایمهای کاری سیم کارتهای کاری خود را روشن می نمایید تا مشتریان شما با این سیم کارت ها تماس بگیرند و شب هنگام نیز آنرا خاموش خواهید کرد تا مزاحمتی صورت نگیرد.
اما بعضا ممکن می باشد که تعداد سیم کارتهای بسیار زیادی به شکل خواسته یا ناخواسته به نام شما ثبت بشوند و در نهایت حتی با احتمال 1% نیز برای شما دردسر ساز بشوند و این در صورتی می باشد که شاید اصلا کار خاصی انجام نداده باشید و سیم کارتی که به نام شما است ؛ در گوشی فرد دیگری فعال باشد وبا بهره گیری از آن ، سوء استفاده کنند.
در مورد مالک بودن sim card اطلاعاتی وجود دارد که دانستن آن ها بد نمیباشد و دانستن آن برای هر کسی ضروری میباشد ؛ به حساب قانون تصویب شده ، ارتکاب جرم یا هرگونه مزاحمت توسط سیم کارت ، تا زمانی که سوء استفاده کننده از سیم کارت مشخص شود مجرم اصلی مالک سیم کارت میباشد و همه مسئولیت ها بر عهده مالک میباشد.
اطلاع از مالکیت سیم کارت خود با پیامک
برای کسانی که امان اتصال به اینترنت را ندارند یکی از راحت ترین راه ها برای استعلام ، استعلام از طریق سامانه پیامکی میباشد استعلام به این صورت است که فرد مالک توسط سیم کارتی که به نام خوش باشد باید کدملی خود را به 3000504901 و یا به سرشماره 3000150 به اطلاعات سیم کارت خود دسترسی پیدا کند و از آن اطلاع بیابد.
همچنین دریافت کردن استعلام مالکیت سیم کارت بواسطه مشترکین با پیامک هر 10روز یکبار امکان پذیر می باشد. چنانچه مغایرتی در اطلاعات به دست آمده به وجود بیاید ؛ مشترکین می توانند تا با کارت ملی خود به دفاتر اپراتورهای تلفن همراه مراجعه نموده و اطلاعاتی در خصوص سیم کارت خود را به دست بیاورند.
همچنین مطالعه کنید : چگونه بفهمیم در قرعه کشی ایران خودرو برنده شدیم ؟
اگر تعداد سیم کارت هایی که مشاهده میکنید بیشتر از تعدادی میباشد که شما خریداری کرده اید ؛ این امکان وجود دارد که بدون رعایت کردن قوانین سیم کارت به نام فرد دیگری انتقال یافته باشدو حتی بدون این که فرد مورد نظر اطلاعاتی داشته باشد چندت سیم کارت به نان او در سرور ثبت و درج شده باشد. و اگر سیم کارت هایی که مشاهده میکنید کم تر باشد به این معنی است که سیم کارت ها به نام شما ثبت نشده است.
توسط کدام سامانه ها میتوانیم استعلام سیم کارت بگیریم ؟
سامانه ای که برای شما معرفی میکنیم به این دلیل ساخته و اماده شده است که کابران به راحتی بتوانند استعلام سیم کارت های خود را بگیرند این سامانه از مهر سال 1394 پا به میدان گذاشته است. مشترکین میتوانند با رفتن به سامانه mobilecountدر مورد سیم کارت های خود اطلاع یابند.
تمام مشترکین اپراتور های اصلی کشور ایران از این سامانه ذکر شده میتوانند اطلاعاتا خود را ببیندد. لازم به ذکر است اگر میخواهید از مالکیت سیم کارت استعلام بگیرید شباهت کاملی به روش سامانه پیامکی دارد که از ده روز یکبار امکان پذیر است که یکی از بارز ترین ضعف های سامانه محسوب میشود.
بعد از این که وارد سایت شدید ، در قدم اول باید قوانین سایت را مطالعه و آن ها را تائید کنید و وارد صفحه بعد سپس شروع به وارد کردن اطلاعات خود کنید ؛ لازم به ذکر است اطلاعاتی که وارد میکنید از جمله کد ملی و یک شماره تلفن اجباری میباشد.
بعد از درج کردن اطلاعات خواسته شده ، پیامی از سمت سایت داده میشود مبنی بر اینکه در صورت درستی اطلاعات ، پیامکی از سمت رگولاتوری برای مشترک ارسال خواهد گشت و در آن تعداد سیم کارتهایی که به نام مشترک می باشد ؛ ذکر خواهد شد.
افزون بر این چنانچه کسی هیچ سیمکارتی شخصا برای خود ثبت نکرده باشد ؛ به این علت که شماره رسمی به اسم خود ندارد ؛ در نتیجه نخواهد توانست که از سامانه فوق استعلام بگیرد ؛ در حالی که به نظر می آید که لازم است حق استعلام از سیم کارتهای ثبت شده به نام هر فرد مشمول تمامی افراد میشد و تنها محدود به مشترکان اپراتورهای موبایل نمی بود.
چگونه میتوانیم شمارههای ثبت شده در مالکیت سیم کارت را مشاهده کنیم؟
روشهای استعلام که در ارتباط با با مالکیت سیم کارت می باشند ؛ فقط نشان دهندهی تعداد سیم کارتهایی می باشند که به نام افراد ثبت شده است و شمارههای خطوط را به نمایش نمی گذارند.
با هدف اطلاع یافتن از شمارههای خطوط ثبت شده ؛ چنانچه مشترک اپراتور ایرانسلی باشید ؛ میتوانید با نصب رایگان اپلیکیشن ایرانسل من ، افزون بر تعداد خطوط ثبت شده ؛ از شمارههای ثبت شده نیز آگاه بشوید.
همچنین مطالعه کنید : چطوری شارژ همراه اول بگیرم
شیوه بهره گیری از این اپلیکیشن نیز بدین صورت میباشد که پس از نصب آن بر روی سیستم خود ، صفحهی باز شده سمت راست را بکشید و گزینه پرونده را انتخاب بکنید.
پس با انتخاب نمودن اطلاعات حساب و با انتخاب کردن sim card های ثبت گشته ؛ همه شمارههای ثبت شده به نام خود را مشاهده بکنید. در صورتی که مشترک اپراتور همراه اول هستید ؛ با نصب نمودن اپلیکیشن همراه اول من ، با روشهای گفته شده فوق ، از تعداد سیم کارتهای به نام شده خود مطلع می گردید.
آیا میتوان مالکیت سیم کارتهایی که بدون کد ملی است را لغو کنیم؟
طبق دستورات نیروی انتظامی و قضایی اپراتورهای تلفن همراه وظیفه دارند تا اطلاعات مشترکین خود را حفظ و از مشخصات صاحبان خطوط آگاه شوند. همچنین sim card هایی که بدون مالک حقیقی می باشند را در بیرون از شبکه اپراتوری قرار بدهند.
لذا اپراتورها در سالیان گذشته تصمیم گرفتند تا خطوطی را که کد ملی صاحبشان در پرونده موجود نباشد را سلب مالکیت بکنند. به علاوه اینکه مالکیت sim card اشخاص بدون وجود شماره کد ملی امکان پذیر نیست.
بدین صورت که افراد به منپور جلوگیری از سلب مالکیت sim card خود ، سیم کارتهای همراه اول ، شماره کد ملی خود را میتوانند به 8980 و صاحبان سیمهای ایرانسل نیز کد ملی خود را به 272 پیامک نمایند.
چرا مالکیت بیش از 9 سیم کارت ممنوع است؟
مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات اشاره نموده است که کاربر هر اپراتور قادر است تا مالکیت 9 سیم کارت را داشته باشد ؛ چراکه در صورت بروز هر نوع مشکل و سوءاستفاده به عهده خود مالک sim card میباشد.
متاسفانه در جامعه امروزی ، افراد سودجو و خلافکار با راههای بسیاری برای مردم و دولت مشکلاتی ایجاد می نمایند. اما اپراتورها و رگولاتوریهای تلفن همراه با هدف جلوگیری از این مشکلات ، راه کارهایی را تنظیم نمودند.
همچنین مطالعه کنید : پیگیری وام مشاغل خانگی
بعد از گذشت چندین سال از ورود تلفن همراه به کشور ، اپراتورهای گوناگونی پا به عرصه وجود گذاشتند و sim card های اعتباری عرضه شدند. این سیم کارت ها دارای قیمت خرید چندانی نمی باشند و مشترکین برای بهره گیری از آن فقط باید آن را شارژ نمایند.
همین موضوع موجب شد تا افراد از چند sim card به صورت همزمان استفاده کنند و در زمانی که به آن نیاز نداشتند ؛ بدون انتقال مالکیت با ثبت قانونی ، آنرا به افرادی از دوستان و آشنایان خود بسپارند.
غافل از اینکه این سیم کارت ها به نام آنان ثبت گشته و در صورت انجام هر نوع تخلف و جرم با بهره گیری از این sim card ، با شخصی که سیم کارت به نام او ثبت شده است برخورد صورت میگیرد.
افزون بر این ، توصیه می شود تا در صورت عدم نیاز به سیم کارت ، با مراجعه کردن به دفاتر فروش اپراتور مربوطه ، به منپور قطع آن sim card اقدام نموده و به هیچ وجه آن را به شخص دیگری بدون ثبت قانونی، واگذار نکنید.
چنانچه متوجه شدید سیم کارتی بدون اطلاع تان و به نام شما ثبت گشته است ؛ سریعا همراه با مدارک هویتی خود به دفاتر فروش اپراتور مربوطه بروید و اقدام به قطع آن sim card بکنید و موضوع را به سازمان تنظیم مقررات رادیویی و پلیس فتا نیز گزارش دهید.
سومین روش استعلام مالکیت سیم کارت ایرانسل، همراه اول و رایتل
استعلام مالکیت سیم کارت های ایرانسل ، همراه اول و رایتل با اپلیکیشن و کد دستوری ، بدین شکل می باشد که مشترکین ایرانسل می توانند با ورود به اپلیکیشن ایرانسل من ، نام مالک اصلی سیم کارت فعال بر روی گوشی خود را مشاهده بکنند و یا از کد دستوری #80* استفاده بکنند.
مشترکین همراه اول نیز می توانند با ورود به اپلیکیشن همراه من ، نام مالک اصلی سیم کارت فعال بر روی گوشی خود را مشاهده بکنند. مشترکین رایتل نیز به منظور استعلام مالکیت سیم کارت میتوانند کد دستوری #211* را شماره گیری بنمایند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 0