تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 ژانویه 2024 - 21:41
1603 بازدید
کد خبر : 4452

قرارداد راننده بیل مکانیکی را کاملا قانونی بشناسید!

قرارداد راننده بیل مکانیکی را کاملا قانونی بشناسید!

ماشین آلات سنگین، نقطه قوت اجرای انواع پروژه‌های عمرانی و مهندسی هستند. ماشین آلاتی مانند بیل مکانیکی، انجام امور زیادی را امکان پذیر و در مواردی آسان‌تر کرده‌اند. به همین دلیل است که برای شروع پروژه‌های عمرانی و مهندسی، اولین مساله‌ای که به آن پرداخته می‌شود، در اختیار گرفتن تجهیزات و ماشین آلات است. حال

397957f8-84ea-4e9e-9042-3305c1222ae0 قرارداد راننده بیل مکانیکی را کاملا قانونی بشناسید!

ماشین آلات سنگین، نقطه قوت اجرای انواع پروژه‌های عمرانی و مهندسی هستند. ماشین آلاتی مانند بیل مکانیکی، انجام امور زیادی را امکان پذیر و در مواردی آسان‌تر کرده‌اند. به همین دلیل است که برای شروع پروژه‌های عمرانی و مهندسی، اولین مساله‌ای که به آن پرداخته می‌شود، در اختیار گرفتن تجهیزات و ماشین آلات است. حال علاوه بر در اختیار گرفتن انواع ماشین آلات، نکته مهمی که صاحبان پروژه‌های عمرانی باید به آن توجه داشته باشند، به خدمت گرفتن نیروی انسانی متخصص برای کار با این ماشین آلات خواهد بود. قرارداد راننده بیل مکانیکی ، قراردادی است که دقیقا به این مساله اشاره می‌کند.

راننده بیل مکانیکی شخصی است که گواهینامه ویژه رانندگی با این ماشین را اخذ کرده و به دلیل فعالیت در این حوزه، از تخصص و مهارت قابل توجهی برخوردار است. یکی از شیوه‌های همکاری با این شخص متخصص، استفاده از قرارداد کار خواهد بود. به واسطه این قرارداد، راننده به عنوان یک نیروی انسانی متخصص استخدام می‌شود. این قرارداد، مطابق با قانون کار و قانون تامین اجتماعی تنظیم و امضا خواهد شد و به واسطه آن، راننده بیل مکانیکی توسط صاحب پروژه (کارفرما) به خدمت گرفته می‎شود. در ادامه این مقاله درباره نمونه قرارداد با راننده بیل مکانیکی و انواع آن توضیح خواهیم داد.

اگر راننده هستید و تمایل دارید در این حوزه فعالیت کنید یا اگر شخصی هستید که می‌خواهید با امضای یک قرارداد، راننده متخصصی را به خدمت بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

روابط کاری خود با راننده بیل مکانیکی را مشخص کنید!

آنچه که در عرف مشاهده می‌شود، این است که در مواقعی کارفرما و راننده بیل مکانیکی به دلیل تصورات اشتباه، به صراحت روابط میان خود را مشخص نمی‌کنند. در مواقعی ممکن است که این اشخاص، حتی با یکدیگر قرارداد نیز امضا نکنند. به همین دلیل، معمولا شاهد شکایات و اختلافات زیادی از جانب آن‌ها هستیم. در اینجا باید تاکید کنیم که تنظیم و امضای قرارداد، یعنی در اختیار گرفتن یک سند قانونی که معتبر است و می‌توانید آن را به مراجع قانونی ارائه دهید و به آن استناد کنید.

بنابراین، اگر قصد همکاری با راننده بیل مکانیکی را دارید، حتما لازم است که در یک قرارداد مکتوب، رابطه همکاری شما معین و مشخص شود. یعنی اینکه لازم است سندی در اختیار داشته باشید که نشانگر رابطه میان شما باشد. البته گاهی اشخاص با این هدف که به تعهدات قانون کار و قانون تامین اجتماعی در خصوص قراردادها عمل نکنند، از تنظیم و امضای قرارداد طفره می‌روند. در این خصوص باید بگوییم که این اقدام نه تنها آن‌ها را از انجام تعهدات قانون کار مصون نخواهد کرد، بلکه باعث می‌شود که سایر توافقات و تعهدات میان آن‌ها نیز نامشخص باشد که این مساله در اکثر موارد، موجب زیان کارفرما می‌شود.

به صورت کلی، باید به این نکته اشاره کنیم که در شرایطی که راننده بیل مکانیکی در محل کاری که کارفرما معین کرده است حضور داشته باشد و اموری که به عهده او سپرده شده است را انجام دهد، رابطه میان او و کارفرما، رابطه کارگری و کارفرمایی است. به این ترتیب، باید در مواردی مانند تعیین بازه ساعت کاری، پایه حقوق، شرایط فسخ قرارداد، تعهدات و موارد مهم دیگر، مطابق با قانون کار عمل شود.

انواع قرارداد راننده بیل مکانیکی مطابق با قانون کار و تامین اجتماعی

توضیح دادیم که برای شروع همکاری با راننده بیل مکانیکی، مناسب است که از نمونه قرارداد با راننده بیل مکانیکی استفاده کنید و این قرارداد میان طرفین امضا شود. در ادامه باید به این مساله اشاره کنیم که می‌توانید قرارداد راننده بیل مکانیکی را در انواع مختلفی تنظیم کنید. قانون کار، به شما این اجازه را می‌دهد که با توجه به شرایط متفاوت کاری، به شیوه‎‌های متعددی با راننده همکاری داشته باشید. در ادامه به انواع مهم این قرارداد اشاره می‌کنیم:

قرارداد راننده بیل مکانیکی به صورت قرارداد کار موقت

یکی از متداول‌ترین نوع قرارداد استخدام راننده بیل مکانیکی ، قرارداد کار موقت است. دلیل محبوبیت و استفاده زیاد از این قرارداد، این مساله است که پروژه‌های عمرانی و مهندسی برای مدت موقت برقرار می‌شوند و بعد از اتمام پروژه، عملا همکاری صاحب پروژه با پرسنل خود قطع خواهد شد. به این ترتیب، صاحبان پروژه با توجه به شرایط و نیاز پروژه به راننده بیل مکانیکی، این امکان را دارند که با راننده، قراردادهای چند ماهه یا حتی قراردادهای چند ساله امضا کنند. قرارداد راننده بیل مکانیکی به صورت قرارداد مدت موقت، باید دارای تاریخ دقیقی برای شروع و پایان قرارداد باشد. به این ترتیب، در زمان پایان قرارداد، روابط میان کارفرما و راننده بیل مکانیکی نیز به اتمام می‌رسد.

نمونه قرارداد با راننده بیل مکانیکی به صورت آزمایشی

در مواردی ممکن است که شما یک راننده بیل مکانیکی را برای همکاری انتخاب کنید اما از مهارت و تخصص او اطمینان نداشته باشید. در این شرایط، تنظیم قرارداد راننده بیل مکانیکی به صورت موقت به صلاح شما نیست زیرا به محض امضای قرارداد، تا پایان زمانی که برای آن در نظر گرفته‌اید، متعهد هستید که به تعهدات مندرج در قرارداد عمل کنید. بنابراین، بهترین راهکار در این شرایط، استفاده از قرارداد کار آزمایشی است.

قانون کار در ماده 11 توضیح می‌دهد که کارگر (راننده بیل مکانیکی) و کارفرما می‌توانند دوره‌ای را به عنوان کار آزمایشی تعیین کنند. البته حدود مدت قرارداد آزمایشی نیز در همین ماده معین شده است. براساس ماده 11 قانون کار، شما می‌توانید با نیروی متخصص و دارای مهارت بالا، به مدت سه ماه قرارداد راننده بیل مکانیکی را به صورت آزمایشی امضا کنید. این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر، یک ماه خواهد بود. بعد از گذشت این دوره، طرفین می‌توانند در خصوص همکاری یا عدم همکاری با یکدیگر تصمیم بگیرند. این نکته نیز دارای اهمیت است که شما می‌توانید در صورت نارضایتی از یکدیگر این قرارداد را پیش از موعد اتمام آن به پایان برسانید. البته در طول دوره آزمایشی نیز، کارفرما ملزم خواهد بود که حقوق، مزایا و تمام تعهدات مالی خود نسبت به قرارداد راننده بیل مکانیکی را پرداخت کند.

محتوای متن قرارداد راننده بیل مکانیکی

اگر تصمیم دارید که قرارداد راننده بیل مکانیکی تنظیم کنید، لازم است تاکید کنیم که محتوای قرارداد شما، نباید مغایر با قانون کار باشد. در متن قرارداد بعد از عنوان باید مشخصات و اطلاعات هویتی کارفرما و راننده به صراحت نوشته شود. حتما بازه زمانی کار روزانه (ساعت شروع و اتمام کار) را در قرارداد بنویسید. محل انجام خدمت، تاریخ قرارداد و میزان حق الزحمه را معین کنید. علاوه بر تمام این موارد، لازم است که از مشاوران حقوقی یا وکلای مجربی که در حوزه تنظیم قرارداد به صورت اختصاصی فعالیت می‌کنند، درباره ویژگی‌ها و تعهدات قانون کار مشاوره بگیرید. دریافت مشاوره و آگاهی از حقوقی که از آن برخوردارید، می‌تواند آینده کاری شما را تضمین کند.

از مرجع تخصصی تنظیم قرارداد کمک بگیرید

اگر بخواهیم یک مرجع تخصصی برای تنظیم قرارداد معرفی کنیم، «رکلا» گزینه مناسبی است. این تیم حقوقی، تمام تمرکز خود را بر روی تنظیم قرارداد قرار داده است. برای گفتگو با این مجموعه، با شماره 02143000373 تماس بگیرید یا «رکلا» را در گوگل جستجو کنید.

جستجوی کاربران برای این مطلب:

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 2
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محسن چهارشنبه , 28 دسامبر 2022 - 10:43

اگه با راننده مث اداره کاری قرارداد نداشته باشیم، میتونه شکایت کنه؟

ایمان مبلعلی چهارشنبه , 17 ژانویه 2024 - 18:05

بله.