تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 14 دسامبر 2023 - 21:41
1554 بازدید
کد خبر : 4171

علت ورم پا در سالمندان چیست

علت ورم پا در سالمندان چیست

ورم پا یکی از شایع ترین مشکلات در سنین بالا است. تورم پاها می تواند نشانه بیماری خاصی مانند نارسایی قلبی باشد یا فقط به دلیل عدم تحرک و نشستن طولانی مدت ایجاد شود. درحقیقت آگاهی خانواده ها از دلیل ور پا در مراقبت از سالمندان کارساز خواهد بود. این مقاله راه های پیشگیری و

ورم پا یکی از شایع ترین مشکلات در سنین بالا است. تورم پاها می تواند نشانه بیماری خاصی مانند نارسایی قلبی باشد یا فقط به دلیل عدم تحرک و نشستن طولانی مدت ایجاد شود.

درحقیقت آگاهی خانواده ها از دلیل ور پا در مراقبت از سالمندان کارساز خواهد بود. این مقاله راه های پیشگیری و کنترل ورم پا در سالمندان را توضیح می دهد و گامی در جهت سلامتی سالمندان برداشته است. این متن کوتاه برای همه سالمندان و مراقبان سالمندان در خانه توصیه می شود.

ورم پا در هنگام پیری علائم کدام بیماری است؟

اگر پاهای فرد مسن ورم کرده باشد، برای بررسی نارسایی قلبی ابتدا باید اکوکاردیوگرافی انجام شود. مهم‌ترین آزمایش‌هایی که برای تشخیص علت تورم پا مورد استفاده قرار می‌گیرند، مربوط به کبد، کلیه‌ها و تیروئید هستند. بیماری های کبدی و کلیوی عامل اصلی تورم پا هستند. کم کاری تیروئید نیز یک بیماری مهم است که می تواند باعث عفونت پا شود.

گاهی اوقات پزشک ممکن است نیاز به انجام آزمایش های بیشتری برای تشخیص دقیق تر داشته باشد. به عنوان مثال، اگر بیماری با تورم پا و درد و قرمزی پوست و گرما همراه باشد، لخته شدن خون ممکن است رخ دهد. این لخته خون با سونوگرافی داپلر و آزمایش دیفتری که نوعی آزمایش خون است، تشخیص داده خواهد شد.

ورم پا و دلیل لخته شدن خون

لخته شدن خون با افزایش سن بیشتر می شود. از این رو لازم است مردم از این بیماری و علائم آن آگاهی کافی داشته باشند. ورم پا در کنار درد و قرمزی پوست و گرمای موضعی از علائم لخته شدن خون است. در صورت مشاهده این علائم در یک فرد مسن، حتما به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید تا پزشک با درخواست آزمایش اورژانسی هدبند و سونوگرافی داپلر، تشخیص نهایی را بدهد. حتی با مصلحت پزشک بیمار می تواند در بیمارستان بستری شود.

دارو هایی که باعث ورم پا می شود

افراد مسن اغلب بیش از یک دارو را همزمان مصرف می کنند و اعضای خانواده باید بر نحوه مصرف دارو نظارت داشته باشند. همه اعضای خانواده در قبال پدر و مادر مسن خود مسئول هستند و خرید دارو کافی نیست. همچنین باید با داروهایشان به آنها کمک کنید.

سالمندان خانواده باید در هر بار مراجعه به پزشک، دارو و مصرف خود را هماهنگ کنند تا مشکلی در روند درمان ایجاد نشود. این تاکید به این دلیل است که حتی مشاهده شده است که برخی از سالمندان بیمار به طور همزمان سه داروی مشابه را از سه شرکت مختلف با نام های مختلف تهیه و مصرف می کنند.

التهاب پا می تواند یکی از عوارض جانبی دارو باشد. رایج ترین داروهایی که می توانند باعث تورم پا شوند عبارتند از:

  • داروهای فشار خون مثل آملودیپین (Norovask)، نیفدیپین (Adalat).
  • داروهایی مثل ضد التهاب و یا ضد درد مثل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و سلکسیب.
  • برخی از داروهایی که باعث دیابت می شوند مانند متفورمین.
  • بیشتر دارو های هورمونی حاوی استروژن و پروژسترون.
  • داروی ضد افسردگی.
  • برخی از داروهای تجویزی برای آلزایمر و پارکینسون، مانند ممانتین و پرامیپکسول.

نشانه های ورم پا در سالمندان

افراد مسن خانواده ریشه و پایه هر خانواده هستند. شما همیشه باید مراقب ریشه های خانواده باشید. اگر اطرافیان شما اولین علائم را مشاهده کردند و به موقع به پزشک مراجعه کردند، می توان امیدوار بود که بتوان از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری کرد و یا بروز این مشکلات را به تاخیر انداخت.

به طور کلی باید به علائم زیر اهمیت بیشتری داد:

نشانه هایی مثل احساس تنگ‌شدن کفش، خستگی و سنگینی پاها، پف‌کردن پلک‌ها، افتادن جای کش جوراب روی پاها.

 

ورم پا در سالمندان و درمان خانگی آن

در ادامه به بررسی درمان ورم پا در سالمندان خواهیم پرداخت.

 

پیروی از یک ریژیم غذایی مناسب

مصرف غذاهای حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها باید افزایش یابد. سبزیجات برگ دار، مارچوبه، کدو تنبل، آناناس، لوبیا سبز، انگور، سیر، چغندر و پیاز از جمله این غذاها هستند. به جای نمک، از سایر ادویه های بدون سدیم مانند گیاهان و مرکبات نیز برای طعم دادن به غذاها استفاده شود.

 

داشتن ورزش و تحرک

داشتن تحرک و فعالیت های روزانه مکرر از  اهمیت بالایی  برخوردار است است. در واقع قبل از شروع هر فعالیت ورزشی، سالمندان یا خانواده آنها باید با پزشک معالج مشورت کنند. افزون براین باید از نشستن در سنین بالا به شدت اجتناب شود.

 

پوشیدن جوراب طبی

پوشیدن بهترین و مناسب ترین جوراب طبی که با تجویز پزشک همراه است نیز راه حل بسیار ساده ای است که سالمندان باید از آن استفاده کنند.

مصرف مایعات به میزان کافی

برای دریافت آب کافی، مردم باید همیشه آب فراوان بنوشند. اما زمانی که فرد دچار التهاب می شود، مصرف بیش از حد آب شدت بیماری را افزایش می دهد. افراد دچار ورم پا باید برای نوشیدن مایعات به پزشک مراجعه کنند.

 

استفاده از تکنیک های ماساژ درمانی

ماساژ ملایم که از انگشتان شروع می شود و به بالا و پایین پاها و ران ها ادامه می یابد ورم را کاهش می دهد. قبل از شروع ماساژ بایستی با پزشک خود مشورت کنید.

جمع بندی

ورم پا در افراد مسن می تواند دلایل زیادی داشته باشد، از خفیف تا شدید. تورم پا می تواند به دلیل ایستادن یا نشستن طولانی مدت، عدم تحرک یا اضافه وزن یا یک بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئید باشد. علاوه بر این می تواند نشانه ای از گردش خون یا مشکلات قلبی در برخی از افراد مسن باشد.  در صورت مشاهده علائم طولانی مدت باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.