طرز تهیه فلافل اصیل بندری خانگی
فلافل یک غذای خوشمزه و پرطرفدار در جنوب ایران است که به دلیل سلامت و طعم خوب آن در سراسر ایران رواج یافته است. البته فلافل در اصل از زبان عربی آمده است و به طور گسترده در کشورهای عربی مانند لبنان معروف به فلافل لبنانی شناخته وتهیه می شود. اما فلافل در ایران بیشتر
فلافل یک غذای خوشمزه و پرطرفدار در جنوب ایران است که به دلیل سلامت و طعم خوب آن در سراسر ایران رواج یافته است. البته فلافل در اصل از زبان عربی آمده است و به طور گسترده در کشورهای عربی مانند لبنان معروف به فلافل لبنانی شناخته وتهیه می شود.
اما فلافل در ایران بیشتر به عنوان فلافل آبادانی، فلافل بندری، فلافل اهوازی شناخته می شود. با ما همراه باشید تا نکات مربوط به درست کردن فلافل خوشمزه را در این مقاله برای شما آموزش دهیم.
یکی از دلایل محبوبیت فلافل بندری در ایران، به ویژه در مناطق جنوبی کشور، این است که بسیار آسان تهیه می شود و طعم تند آن با افزودن فلفل حفظ می شود.
در واقع طعم و چاشنی اصلی این غذا فلفل است. بنابراین هنگام تهیه فلافل بندری از آن غافل نشوید و از آن به مقدار زیاد استفاده کنید. برخی ممکن است با تهیه فلافل بندری آشنایی داشته باشند اما در سرو غذا مشکل دارند. فلافل بندری با ترشی، انواع ترشی، گوجه فرنگی و خیارشور و … سرو می شود.
نخود علاوه بر فلفل که تأثیر زیادی در طعم آن دارد ، یکی از مواد اصلی تهیه فلافل بندری است. برای جلوگیری از نفخ بعد از مصرف این غذا، می توانید زیره را نیز به تهیه فلافل بندری اضافه کنید تا هضم غذا راحت تر شود و توصیه می کنیم نخودها را قبل از مصرف حدود 12 یا 13 ساعت در آب خیس کنید. در این مدت ، آب نخود را چندین بار عوض کنید.
مواد تشکیل دهنده فلافل بندری برای دو نفر
- نخود : دو پیمانه
- سیر : دو حبه
- پیاز : دو عدد
- گشنیز : یک قاشق چای خوری
- کنجد : به مقدار دلخواه
- چاشنی آلس پایس : به مقدار لازم
طرز تهیه فلافل خانگی بندری
اگر می خواهید فلافل تهیه شده به اندازه فلافل های بیرون خوشمزه باشد، اولین کاری که باید انجام دهید این است که نخودها را به مدت 24 ساعت در آب قرار دهید و سپس چندین بار آب آن را عوض کنید. این کار نخودها را بسیار نرم کرده و هرگونه پف را از بین می برد. بعد نخودها را چرخ کنید.
به یاد داشته باشید، نخودها نباید آنقدر کوچک باشند که خرد شوند. اندازه یک نخود باید کمی بزرگتر از یک دانه شکر باشد.
بعد به نخود چرخ شده دو عدد پیاز رنده شده، یک قاشق غذاخوری پودر گشنیز، دو حبه سیر رنده شده و در صورتی که میخواهید فلافل کنجدی تهیه کنید، کنجد به مقدار لازم اضافه کنید.
همانطور که می دانید، ادویه هایی مانند زردچوبه، نمک، فلفل، زیره، ادویه کاری برای تهیه فلافل و سبزیجات معطر مانند جعفری استفاده می شود. برخی از جنوبی ها همچنین از آب لیمو و رب گوجه فرنگی برای تقویت فلافل استفاده می کنند. حال اگر می خواهید یک بندری خوشمزه و فلافل جنوبی مانند بیرون تهیه کنید که عطر و طعم آن مانند فلافل اهوازی و خوزستانی باشد، توصیه می کنیم از چاشنی بندر آلس پایس استفاده کنید. این ادویه طبیعی حاوی ادویه جات و سبزیجات خوزستانی و جنوب کشور است.
از چاشنی بندری آلس پایس یک قاشق غذاخوری برای خوش طعم کردن فلالفل اضافه کرده و آن را مخلو کنید. شاید شما سعی کرده اید در منزل فلافل بیرونی مثل ساندویجی ها درست کنید که نرم، لطیف، ترد و خوش طعم هستند، اما راهی برای جلوگیری از خشک شدن فلافل پیدا نکرده اید، به سادگی مقداری آب گرم به مخمر یا خمیر اضافه کنید.
مقدار مواد اولیه را بسته به اندازه استفاده کنید. از قالب فلافل زن استیل موجود در بازارمی توانید برای گوله کردن یا توپ کردن فلافل استفاده کنید. دقت داشته باشید که بعد از قالب زدن روی فلافل باید کمی صاف باشد.
نحوه سرخ کردن فلافل
برای سرخ کردن، روغن را در تابه گودی شکل بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود واین را در نظر داشته باشید که روغن دودنکند،بعد فلافل را به آرامی در روغن آغشته کنید.
نکات بسیار مهم در تهیه فلافل بندری :
در زیر ما به نکات خیلی مهم برای پخت فلافل اشاره کرده ایم که رعایت موارد گفته شده با عث خوش طعم شدن فلافل شما در هنگام پخت می شود.
- مقدار روغن داخل ظرف باید به اندازه ای باشد که فلافل پس از افتادن در آن شناور شود.
- فلافل زیاد در کاسه نگذارید چون فلافل به هم می چسبد.
- هنگام افزودن فلافل به روغن، حرارت را کم کنید تا دانه ها بپزند.
- وقتی فلافل ها سرخ شدند، آنها را روی یک توری سیمی بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود.
- پس از تهیه فلافل خانگی با توجه به نوع و طعم بندر، آنها را با گوجه فرنگی خرد شده، ترشی، کاهو، سس و… میل کنید.
امیدواریم طرز تهیه فلافل را به راحتی یاد گرفته باشید. اگر می خواهید فلافل خانگی درست کنید، دستورالعمل ها و روش پخت های گفته شده را دنبال کنید تا فلافل شما خوشمزه و بهترین فلافل خانگی باشد.
4 سال سابقه کار در زمینه تولید محتوا، طراحی سایت و سئو
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0