شکایت از کارفرما در اداره کار چگونه است؟
شکایت از کارفرما در اداره کار امر دشواری نیست اما ضروری است که آن را به صورت دقیق انجام دهیم. اگر بر این باوریم که در محل کار حقی از ما گرفته شده و میتوانیم با ارائه دلیل و اسناد مختلف آن را ثابت کنیم، مراجعه به اداره کار برای شکایت از کارفرما، بهترین گزینه
شکایت از کارفرما در اداره کار امر دشواری نیست اما ضروری است که آن را به صورت دقیق انجام دهیم. اگر بر این باوریم که در محل کار حقی از ما گرفته شده و میتوانیم با ارائه دلیل و اسناد مختلف آن را ثابت کنیم، مراجعه به اداره کار برای شکایت از کارفرما، بهترین گزینه است.
البته این نکته را فراموش نکنید که با اخذ مشاوره در مورد شکایت در محل کار میتوان این مسیر را به سهولت طی کرد.
در متن حاضر سعی میکنیم این مبحث را برای شما توضیح دهیم تا زمان بررسی مراحل مختلف شکایت از کارفرما در اداره کار، راهنمای مناسبی را در اختیار داشته باشید.
سه نوع شکایت در محل کار
شکایت از کارفرما در اداره کار میتواند در سه قالب اصلی صورت بگیرد. این موارد عبارتاند از:
-
شکایت فردی
میان تمام اعضای شرکت، یک نفر ناراحت است که چرا اقدام غیر مدیریتی حقوق او را طبق قرارداد جمعی نقض کرده است.
به عنوان مثال میتوان به انضباط، تنزل رتبه، آزار و اذیت جنسی، طبقه بندی نامناسب یا انکار اضافه کاری به دست آمده اشاره کرد.
مهم است زمان بررسی موارد لازم برای شکایت از کارفرما در اداره کار، بررسیهای لازم را انجام دهید و بدانید که دلیل شکایت شما دقیقا چیست.
اگر از موارد ذکر شده (و حتی ذکر نشده) یک یا چند مورد را در نظر دارید، باید همه آنها را به صورت صریح و واضح برای کارشناسان اداره کار توضیح دهید.
-
شکایت گروهی
یک شکایت گروهی به این صورت پیش میرود که عملکرد مدیریت به گروهی از افراد به همان شیوه آسیب رسانده است. به عنوان مثال، یک کارفرما از پرداخت حق بیمه شیفت قراردادی خودداری میکند.
یک شکایت گروهی نشان دهنده همبستگی و ایجاد قدرت در یک گروه کاری است. اگر شامل موارد مربوط به پول است، مطمئن شوید که همه اعضای آسیب دیده را شامل شده و اینکه نام همه افراد در شکایتنامه ذکر شده است.
توجه داشته باید که در این وضعیت معمولا یک نفر به عنوان وکیل گروه برای اقدام به شکایت از کارفرما در اداره کار، انتخاب میشود.
-
شکایت اتحادیه
در این وضعیت، خطای انجام شده بسیار محرز و غیر قابل چشم پوشی است. تا جایی که اتحادیه مذکور را وارد پرونده کرده و این مرجع را ملزم به پیگیری خواهد کرد. این مهم معمولا با شکایت گروهی از کارفرما در اداره کار مربوط است.
آیا میتوان بدون شکایت از کارفرما حق خود را گرفت؟
قبل از انجام هر عمل، مهم است که دلایل به وجود آمدن مشکل را به خوبی بشناسید. ما در بخش بعدی، برخی از دلایل عمدهای را که باعث میشود کارگران و کارمندان از کارفرما و رئیس خود شکایت کنند، بررسی خواهیم کرد.
این موارد به شما کمک میکنند تا با مشاهده آنها درصدد رفع و یا تحلیل بهتر برآیید.
اما قبل از ورود به بحث اصلی، در نظر داشته باشید که برخی از موارد زیر را میتوان با مراجعه به بخش منابع انسانی، برطرف کرد.
در واقع یکی از اصلیترین اهداف حضور این بخش در سازمانها، رسیدگی به این امور است. پس زمان بروز هرگونه مشکل لازم به شکایت از کارفرما در اداره کار نیست.
قدم اول میتواند رجوع به واحد منابع انسانی باشد تا مسئله بغرنج نشود.
شکایت به یکی از مقامات بالاتر در محل کارتان نیز میتوان گزینه دیگری در این بررسی باشد. شاید شما از ترس اینکه رئیستان علیه شما صحبت کند، شکایتی نمیکنید. اما بهتر است که بدانید رفتارهای خاص را همیشه باید به منابع انسانی گزارش داد.
با ثبت شکایت، به ثبت رفتار بد رئیس خود کمک میکنید و روند اصلاح وضعیت بد در دفتر یا محل کار خود را آغازمیکنید.
عوامل مؤثر در ایجاد مشکل با کارفرمایان
شکایت از کارفرما در اداره کار، حتما با دلایل واضحی صورت میگیرد. اگر میخواهید در پرونده دعوی خود درست پیش رفته و حق ضایع شده را بازگردانید، بهتر است که با اخذ مشاوره حقوقی در مورد شکایت از کارفرما در اداره کار، پیش بروید.
مشاوران حتما میتوانند با بررسی مدارک شما و ادله قابل قبول، پرونده را در مسیر مناسب هدایت کنند.
-
آزار و اذیت شما یا شخص دیگری و ایجاد یک محیط کاری خصمانه
اصطلاح “محیط کاری خصمانه” به زمانی اشاره دارد که یک رئیس یا حتی یک همکار، اظهارات توهین آمیز یا تبعیض آمیز میکند و کارمندان را به حدی آزار میدهد که یک فرد منطقی احساس کند محل کار ترسناک یا خصمانه است. برای اینکه این رفتار شایسته شکایت باشد، باید به صورت مکرر اتفاق بیوفتد.
به طور معمول، رفتار رئیس/کارفرما باید بیش از یک بار اتفاق بیفتد و ما بتوانیم این مسئله را الگوی رفتاری همیشگی او معرفی کنیم. نمونههایی از قلدری و رفتاری که یک محیط کاری خصمانه ایجاد میکند عبارتاند از:
- جوکها، توهینها یا القاب توهین آمیز، نژادپرستانه یا جنسیتی
- حمله فیزیکی یا تهدید به زور فیزیکی
- تمسخر مداوم افراد
- توهین و تحقیر
- استفاده از تصاویر یا اشیاء توهین آمیز
- ایجاد تداخل در عملکرد کاری کارگر یا کارمند
اگر هر یک از رفتارهای ذکر شده در بالا را تجربه کردهاید، باید قویا شکایت از کارفرما در اداره کار را در نظر بگیرید.
اشاره کردیم که قبل از حضور در این اداره، میتوانید با مراجعه به واحد با منابع انسانی مسئله پیش آمده را توضیح داده و در مورد اینکه چگونه این رفتار بر شما و همکارانتان تأثیر میگذارد، صحبت کنید.
-
تبعیض نژادی، رنگی، مذهبی و غیره.
هر نوع تبعیض در محیط کار غیر قابل قبول است. تبعیض در محل کار میتواند به اشکال مختلف از جمله تبعیض بر اساس نژاد، مذهب، قومیت، منشا ملی، سن، ناتوانی، وضعیت بارداری، جنسیت، گرایش جنسی یا هویت جنسی باشد.
به طور کلی، تبعیض شغلی به این مورد اطلاق میشود که به دلیل یکی از مقولههای ذکر شده در بالا، فردی با شما متفاوت از همکارانتان رفتار میکند. گاهی اوقات تبعیض در محل کار بسیار واضح است.
به عنوان مثال، یک کارفرما ممکن است فقط افراد یک نژاد خاص را برای کار در یک موقعیت خاص استخدام کند یا کارفرما ممکن است اعضای یک طبقه خاص از افراد را به صورت لفظی مورد آزار و اذیت قرار دهد.
در این شرایط نیز میتوانید با شکایت از کارفرما در اداره کار، به این نوع رفتار خاتمه دهید.
-
آزار و اذیت جنسی
آزار و اذیت جنسی در محل کار، درست مانند سایر اشکال تبعیض، غیرقانونی است. آزار جنسی میتواند به سادگی اظهارات تحقیرآمیز در مورد جنسیت یک فرد یا به همان اندازه وحشتناک باشد که کارفرما در ازای رابطه جنسی، یک ترفیع بالای سر یک فرد نگه میدارد.
آزار و اذیت جنسی فقط زنان را تحت تأثیر قرار نمیدهد. قربانیان آزار جنسی نیز میتوانند مرد باشند.
هر نوع اظهار نظر یا عمل جنسی ناخواسته باید به سرپرست شما یا بخش منابع انسانی گزارش شود. زمانی که آزار جنسی مکرر یا شدید میشود و باعث ایجاد احساس خصومت در محل کار میشود، آزار و اذیت غیرقانونی است و احتمالاً باید با یک وکیل مجرب تماس بگیرید تا به شما در تعیین بهترین مسیر برای شکایت از کارفرما در اداره کار، کمک کند.
آزار جنسی شوخی نیست. اگر احساس میکنید که در محل کار مورد آزار جنسی قرار گرفتهاید، باید از یک وکیل با تجربه مشاوره حقوقی بگیرید تا به شما در بررسی گزینههای درست کمک کند.
-
رفتار مجرمانه
هر گونه رفتار غیرقانونی در محل کار باید بلافاصله گزارش شود. اگر رئیس شما غیرقانونی عمل میکند یا از شما یا همکارانتان میخواهد که غیر قانونی عمل کنید، باید فورا با یک وکیل نیز تماس بگیرید.
اگر میدانید که رئیستان کار غیرقانونی انجام میدهد و شما چیزی نمیگویید، ممکن است به دردسر بیوفتید.
رفتار مجرمانه میتواند شامل اقدامات تبعیض آمیز در محل کار باشد، اما میتواند رفتار مجرمانه جدی (مانند فروش غیرقانونی کالاهای سرقتی) نیز باشد.
اگر کارفرمای شما از شما میخواهد کاری غیرقانونی انجام دهید، از خواسته او پیروی نکنید. شرکت در اقدام غیرقانونی میتواند شما را در کمک به کارفرمای خود مجرم سازد و ممکن است عواقب تصمیم اشتباه را متحمل شوید.
در عوض، به کارفرمای خود توضیح دهید که نمیتوانید در این فعالیت شرکت کنید. اگر کارفرمای شما بخواهد شما را مجبور به رعایت آن کند، حق دارید که علیه کارفرمای خود اقدام قانونی انجام دهید، به خصوص اگر کارفرما شما را به دلیل رعایت نکردن آن موارد غیرقانونی، اخراج کند.
اگر رئیستان از شما خواسته است کاری انجام دهید که میدانید اشتباه است، با مشاوران وکیل کار 24 تماس بگیرید تا درک درستی از چگونگی شکایت از کارفرما در اداره کار به دست آورید.
-
نقض خط مشی شرکت
اگر رفتار رئیس شما خط مشی شرکت را نقض میکند یا در غیر این صورت نامناسب است، باید موضوع را در ابتدای امر با بخش منابع انسانی و بعد از آن با کارشناسان اداره کار، در میان بگذارید.
گاهی اوقات رئیس شما ممکن است نداند که برخلاف سیاست شرکت عمل میکند. اگر رئیس میداند که خطمشی را نقض میکند یا ضعیف عمل میکند و آن را میداند، باید با بخش منابع انسانی تماس بگیرید و موضوع را در آن جا مطرح کنید.
اگر منابع انسانی و رئیس شما تغییراتی ایجاد نکنند، ممکن است حق قانونی برای شکایت از کارفرما در اداره کار داشته باشید.
با شکایت از کارفرما در اداره کار اخراج می شویم؟
کارفرمایان نمیتوانند کارکنان را به دلیل شکایت معتبر از رفتارهای ناامن، غیرقانونی یا تبعیض آمیز در محل کار یا ایجاد یک محیط کاری خصمانه اخراج کنند. مهم است که در زمان عقد قرارداد کاری خود، تمام موارد ذکر شده در متن قرارداد را به دقت مطالعه کنید.
این کار از این جهت مهم است که برخی کارفرمایان در متن قرارداد حق فسخ بدون دلیل را برای خودشان قائل هستند و این مورد دلیل نامشخصی برای آسیب رساندن به شما خواهد بود.
با این حال، کارفرمایان نمیتوانند کارمندان را به دلایل تبعیض آمیز یا به دلیل شکایت از نقض قوانین کار مانند الزامات ایمنی یا قوانین ضد آزار و اذیت، اخراج کنند.
اگر فکر میکنید به دلیل شکایت از اعمال غیرقانونی یا ناعادلانه کارفرمای خود در محل کار اخراج شدهاید، یک وکیل کار با تجربه میتواند به شما در تعیین حقوق خود کمک کند.
چگونگی روند شکایت از کارفرما در اداره کار
شکایت از کارفرما در اداره کار را زمانی در اولویت خود قرار بدهید که همه راههای ممکن را آزمودهاید. شما به سراغ منابع انسانی رفته و جواب نگرفتهاید.
همچنین شخصا و یا به کمک همکاران با کارفرما صحبت کردهاید و پاسخ مناسب را دریافت نکردهاید. در این وضعیت خود است که روند شکایت از کارفرما در اداره کار را شروع کنید.
4 سال سابقه کار در زمینه تولید محتوا، طراحی سایت و سئو
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0