راههای غلبه بر عصبانیت

فرض کن از خرید به خانه برگشته ای . دستانت پر است ، چون ۴ پاکت بزرگ را با خود حمل می کنی. در هر پاکت مواد مختلفی وجود دارد . یکی از آنها محتوی میوه و سبزی ، یکی دیگر محتوی بطری های آب و نوشابه ، سومی پر از بستههای نان ، چهارمی
فرض کن از خرید به خانه برگشته ای . دستانت پر است ، چون ۴ پاکت بزرگ را با خود حمل می کنی. در هر پاکت مواد مختلفی وجود دارد . یکی از آنها محتوی میوه و سبزی ، یکی دیگر محتوی بطری های آب و نوشابه ، سومی پر از بستههای نان ، چهارمی هم حاوی بستنی و مواد فریزری.
حالا فرض کن عصبانیت تو در این ۴ پاکت قرار دارد. پاکت اول حاوی اعمال خشونتبار توست . پاکت دوم حاوی افکار خوشونت بار توست ، سومی حاوی احساسات ناشی از عصبانیت تو و چهارمی حاوی حال و هوای عصبانی تو . حالا ببین تو چه بار سنگینی را حمل می کنی. احساس بهتری نداری اگر بتوانی آنها را زمین بگذاری ؟
چه بسا سالهاست که این پاکت ها را با خودت جمل می کنی . اما لزومی ندارد آنها را با خودت این ور آن ور بکشی . آنها که به بدن تو نچسبیده اند، می توانی از شرشان خلاص شوی . می توانی این اعمال و افکار و احساسات و حال و هوای ناشی از عصبانیت را رها سازی.
راههای غلبه بر عصبانیت در مرحله اول اعمالت را عوض کن
در وهله اول قبول کن که در واقع زندگی ات را بد اداره می کنی.سپس می توانی با تهیه فهرست دهگانه از اعمال و حرف هایت به هنگام عصبانیت شروع کنی ، حرف ها و اعمالی که مشکل ایجاد میکند اما باید حواست باشد باید به جزئیات هم دقت کنی . فایده ای ندارد که در فهرست فقط بنویسی که : 1 -برقراری ارتباط ضعیف 2- رفتار و برخورد بد 3- با زبان آوردن حرف های ناجور. این مسئله خیلی مهم است . بهتر از فهرستت را به این نحو شروع کنی :
- عصبانی و خشمگین به اتاق خواب می روم و سکوت اختیار می کنم.
- به همسرم می گویم احمق گیج
- حرف طرف را قطع می کنم و گوش شنوا ندارم مخصوصا وقتی من اشتباه می کنم و طرف حق دارد.
- زیر لبی بد و بیراه می گویم ، ولی صدایم آنقدر بلند است که طرف بشنود .
- به دختر خوانده ام می گویم عقب مانده ذهنی است. و موارد دیگر
جدا پیشنهاد می کنم چنین فهرستی تهیه کنی . فهرست را در جیب یا کیفت بگذار و دست کم در روز یکبار به آن نگاه کن . در صورت لزوم چیزهای دیگر هم به آن اضافه کن. اما نه . این کافی نیست که لازم است از انجام دادن یا به زبان آوردن آنچه در فهرست هست، دست برداری . همین الان ، نه بعدا ، همین الان.

راههای غلبه بر عصبانیت
افکارت را عوض کن
حالا کارهایی را که می کردی تغییر دادی . تو دیگر فحش نمیدهی . خشمگین به اتاق پناه نمی بری و وسایل را به این طرف و آن طرف پرت نمی کنی و کسی را کتک نمی زنی. اما این تغییرات خوب چندان دوامی ندارد. میدانی چرا ؟ چون هنوز افکار خشمگین داری. همه اینها در ذهن توست ولی آنها را به زبان نمیآوری . این افکار را برای خودت حفظ میکنی.شاید خیال می کنی اگر آنها را با صدای بلند بگویی ، به دردسر می افتی شاید آنها را در دل نگاه می داری به این امید که اگر صدایت در نیاید ، خودی خود برطرف شوند ، اما اینطور نیست .
برای دست کشیدن از خشم ، صرفا دست کشیدن از افکار خشمگین فایده ای ندارد . تو باید مثبت کنی . سه فکر تازه ای که در چنین موقعیتهای مناسب است به شرح زیر است :
- من میتوانم از عصبانیت دست بکشم . میتوانم زندگی بدون خشم داشته باشم.
- برای آرامش خیال خودم همسر سابقم را میبخشم .
- وقتش است دوباره به مردم اعتماد کنم.
همین الان احساساتت را مهار کن
گذشته از همه این حرفها ، خشم چیزی است که کل بدن در برابر آن واکنش نشان میدهد. هجوم آدرنالین به هنگام بروز خشم در برابر تهدید آشکار ، باعث می شود اخم کنی و صورتت در هم برود ، حرکت پاهایت کند میشود ، دستانت را مشت میکنی ، تنفست سریع تر میشود صدای بلندتر و بلندتر ، فشار خونت بالا می رود و چشمانت را می درانی . خشم باعث میشود جسم تو گوش بزنگ شود و انرژی زیادی هم ازت میگیرد . و بدون این انرژی، خشم بی فایده است.
با حال و هوای واقعیت کلنجار نرو
افرادی که اغلب روحی ای عصبانی دارند ، خیال می کنند به آنان نارو زده شده است ، انگار هنگام تولد ، خدا هم برای آنها کم گذاشته است. شعار دیگر آنان این است که زندگی منصفانه نیست و من همیشه در آن مغبون میشوم.
آنان در عین حال ممکن است سراپا شرمندگی و از خود متنفر باشند . این بدان معناست که آنان به همان اندازه که دیگران را تحقیر می کنند ، از خودشان هم بیزارند. از همه بدتر ، آنان احساس اندوه و رنجش شدید هم دارند . این افراد بدخلق هستند و در جوهر هستی شان اتفاق وحشتناکی افتاده است.
انگار ویروسی عفونی مغزشان را از کار انداخته است که دیگر قادر نیستند از زندگی لذت ببرند . این گونه عصبانیت مانند مایع غلیظ است که آهسته آهسته در روح و روان انسان تراوش می کند و بر جوهر وجودی او تاثیر می گذارد و مفهوم زندگی را تغییر میدهد.
همانگونه که احتمالا فهمیده ای ، این نوع عصبانیت معمولا برای التیام به گذشت زمان نیاز دارد اما اگر تو واقعا بخواهی تلاش کنی ، می توانی از شر این روحیه ی عصبانی خلاص شوی .

راههای غلبه بر عصبانیت
برای پاکسازی روحیه ات به نکته های زیر توجه کن :
- به کارهای خوبی که دیگران می کنند ، توجه کن
- به دنبال خوبی های ذاتی دیگران باش.
- به دنبال خوبی های ذاتی خودت بگرد .
- عادت به خوش بینی را در خودت را گسترش بده و با بدبینی همیشگی ات کلنجار برو .
- کسانی را که تو را آزرده اند ، بخش .
- جای انتقاد و بدگمانی را با قدردانی و احترام و تمجید عوض کن .
- دوباره پذیرای اهداف و عقاید و ارزشهایی باش که به زندگی مفهوم می بخشند.
- به خودت قول بده که روحیه ی عصبانی خود را با روحیه ی مهربان عوض کنی .
فرناز سهیلی هستم؛ کارشناس مدیریت آموزش، نویسنده در سایت سیترین و چندین سایت پرمحتوای دیگر! دو سال است که در زمینه ی تولید محتوا فعالیت دارم و پس از مدت کوتاهی آنقدر به نویسندگی علاقمند شدم که فکر میکنم نمی توانم از نوشتن دست بردارم. از دیگر علایق من یادگیری چیزهای تازه است . هر چیزی که بتواند من را به چالش بکشد مسلماَ عاشق آن خواهم شد. یادگیری سئو ، موسیقی و فوتبال از چالش های جدید در زندگی من هستند.
برچسب ها :راههاي غلبه بر عصبانيت ، راههای غلبه بر خشم و عصبانیت ، راههای غلبه بر زود عصبانی شدن ، راههای غلبه بر عصبانیت ، روش های غلبه بر عصبانیت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0