تاریخ انتشار : یکشنبه 14 جولای 2024 - 21:41
892 بازدید
کد خبر : 7726

تری گلیسرید در آزمایش خون چگونه انجام می گیرد؟

تری گلیسرید در آزمایش خون چگونه انجام می گیرد؟

تری گلیسیرید نوع چربی است که حدود ۹۵ درصد از کل چربی های را تشکیل می دهد. هر دو چربی حیوانی و گیاهی حاوی تری گلیسیرید هستند. پس از هضم غذا تری گلیسیرید وارد خون می شود و به عنوان انرژی توسط سلول ها استفاده شود. باقیمانده غذا بعنوان چربی در بدن ذخیره می شود.

تری گلیسیرید نوع چربی است که حدود ۹۵ درصد از کل چربی های را تشکیل می دهد. هر دو چربی حیوانی و گیاهی حاوی تری گلیسیرید هستند. پس از هضم غذا تری گلیسیرید وارد خون می شود و به عنوان انرژی توسط سلول ها استفاده شود. باقیمانده غذا بعنوان چربی در بدن ذخیره می شود.

اگر بیش از حد مورد نیاز انرژی مصرف کنید، دچار اضافه وزن یا چاقی خواهید شد و سطح تری گلیسیرید در خون شما افزایش می یابد. تری گلیسیرید خون بالا با افزایش خطر بیماری از جمله بیماری قلبی مرتبط است. تری گلیسیرید بالا به عنوان هیپرتری گلیسیریدمی نیز شناخته می شود. سطوح بالای تری گلیسیرید با مجموعه ای از اختلالات به نام “سندرم متابولیک” مرتبط است. افراد مبتلا به سندرم متابولیک افرادی هستند، در معرض خطر ابتلا به دیابت، سکته مغزی یا بیماری قلبی هستند. عوامل سندرم متابولیک عبارتند از:

  1. چاقی مرکزی (شکمی) – چربی اضافی در داخل و اطراف معده
  2. فشار خون بالا
  3. گلوکز خون بالا
  4. کلسترول HDL پایین
  5. تری گلیسیرید خون بالا

تری گلیسیرید و کلسترول

کلسترول نیز مانند تری گلیسیرید یک ماده چرب است که وارد جریان خون می شود. با این حال، بدن از تری گلیسیرید و کلسترول استفاده می کند. تری گلیسیرید نوعی سوخت است، در حالی که کلسترول برای فرآیندهای متابولیکی مختلف مانند ساخت هورمون‌های خاص و ساخت سلول‌ها مورد نیاز است. دو نوع کلسترول وجود دارد که عبارتند از:

  1. لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)
  2. لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL).

با گذشت زمان LDL افزایش یافته، باعث ایجاد پلاک های چربی در دیواره رگ های خونی می شود. این فرآیند آترواسکلروز نامیده می شود. جریان خون از طریق این رگ های خونی باریک شده، محدود می شود. انسداد کامل می تواند باعث شرایط تهدید کننده زندگی از جمله حمله قلبی یا سکته شود. تری گلیسیرید بالا به ایجاد آترواسکلروز کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که بسیاری از افراد با تری گلیسیرید بالا دارای سطوح پایین HDL هستند – کلسترول “خوب” که به حذف چربی از شریان کمک می کند. سطوح پایین HDL یک عامل خطر شناخته شده در ایجاد بیماری قلبی است.

دلایل افزایش تری گلیسیرید خون

دلایل-افزایش-تری-گلیسیرید-خون تری گلیسرید در آزمایش خون چگونه انجام می گیرد؟

در بسیاری از موارد، پرخوری معمولی باعث افزایش تری گلیسیرید می شود. گاهی اوقات، محرک یک بیماری زمینه ای است مانند:

  1. مصرف زیاد الکل
  2. عوارض جانبی داروهای خاص
  3. دیابت
  4. کم کاری تیروئید (تولید ناکافی هورمون های تیروئید)
  5. برخی از انواع بیماری های کبدی
  6. برخی از انواع بیماری های کلیوی
  7. برخی از اختلالات ژنتیکی، از جمله بیماری ارثی هیپرتری گلیسیریدمی و هیپرلیپیدمی ترکیبی (تری گلیسیرید و LDL هر دو بالا هستند).

نحوه تشخیص تری گلیسیرید بالا

نحوه-تشخیص-تری-گلیسیرید-بالا تری گلیسرید در آزمایش خون چگونه انجام می گیرد؟

آزمایش خون می تواند نشان دهد که تری گلیسیرید بالا دارید یا نه. در برخی موارد برای تشخیص دقیق تر نیاز به ازمایشات تکمیلی است. حداقل ۱۲ ساعت قبل از هر آزمایش خون چیزی نخورید زیرا غذا – به ویژه غذاهای چرب – می تواند به طور موقت سطح تری گلیسیرید خون را افزایش داده و نتایج آزمایش شما را تغییر دهد. واحد اندازه گیری تری گلیسیرید، میلی مول در لیتر می باشد.

محدوده های مختلف تری تری گلیسیرید:

بسیار زیاد : بیش از ۶ میلی مول در لیتر

بالا : بین ۲ تا ۶ میلی مول در لیتر

در معرض خطر:  بین ۷/۱تا ۲ میلی مول در لیتر

نرمال : کمتر از ۷/۱ میلی مول در لیتر

پزشک همچنین ممکن است سطح کلسترول شما را آزمایش کند. در بسیاری از موارد، تری گلیسیرید بالا و کلسترول بالا باعث هیپرلیپیدمی ترکیبی می شود.

منبع: https://limateb.com/triglyceride-in-blood-test/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.