تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 ژانویه 2022 - 14:29
558 بازدید
کد خبر : 4632

اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)

اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)

اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)   در دنیای مدرن امروزه تمام افراد به دنبال راحت زندگی کردن یا راحت استفاده کردن از وسایل خود هستند. در این مقاله قصد داریم برای شما از تکنولوژی اینترنت اشیا صحبت کنیم که احتمالا این بحث برای افراد پر دغدغه و یا افراد علاقه مند به تکنولوژی بسیار

اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)

 

در دنیای مدرن امروزه تمام افراد به دنبال راحت زندگی کردن یا راحت استفاده کردن از وسایل خود هستند. در این مقاله قصد داریم برای شما از تکنولوژی اینترنت اشیا صحبت کنیم که احتمالا این بحث برای افراد پر دغدغه و یا افراد علاقه مند به تکنولوژی بسیار جذاب خواهد بود. اینترنت اشیا (Internet of Things) که در انگلیسی به صورت مخفف IOT  بیان می شود؛ اصطلاحی است که به ارتباط اشیاء به یکدیگر و به انسان از طریق اینترنت اشاره دارد.

 

تاریخچه اینترنت اشیا

در سال 1999 توسط شخصی  به نام کوین اشتون  برای اولین بار اصطلاح “اینترنت اشیا” گفته شد که برای ارتباط بین شرکت پروکتر و گمبل ارائه شد . ایده این فناوری ، باعث ایجاد پیوند میان فناوری جدید RFID و اینترنت در زنجیره تأمین شرکت پروکتر و گمبل بود که مورد ‌توجه مدیران اجرایی قرار گرفت.

بعد از آن، در سال 2001 مرکز MIT Auto-ID چشم‌انداز اینترنت اشیای خود را کرد . سپس در سال 2005 اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) در طی یک گزارش، این فناوری را به‌صورت رسمی به دنیا معرفی کرد .

 

 

اینتریت اشیا چیست ؟

اینترنت اشیاء (IoT) یک شبکه ای از اشیاء فیزیکی را بیان میکند .اگر به زبان ساده تر اشیا به وسلیه حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این برقراری ارتباط به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه ها و سیستم ها از طریق اینترنت تعبیه شده است .

 

 

image_1642529851 اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)

کاربرد اینترنت اشیا

از اینترنت اشیا در حوزه های مختلفی مانند مکان های کوچک و غیر صنعتی مانند منازل تا کارخانجات یا حتی زمین های کشاورزی مورد استفاده است . که کاربرد آن تماما به منظور صرفه جویی در وقت و کنترل دقیق تر می‌باشد. زیرا تقریباً با هر فناوری که قادر به ارائه اطلاعات مرتبط در مورد عملکرد خود، عملکرد یک فعالیت و حتی شرایط محیطی است که ما نیاز به نظارت و کنترل از راه دور داریم، قابل تنظیم است. در ادامه به بررسی برخی از حوزه های کاربرد اینترنت اشیا میپردازیم:

 

 پزشکی

به عنوان مثال در زمینه پزشکی تخت های هوشنمد مجهز به حسگرهایی ویژه ای وجود داردند که برای مشاهده علائم حیاتی، فشار خون، دمای بدن و…. مورد استفاده است. یکی دیگر از فناوری های انترنت اشیا  استفاده از ابزارهای پوشیدنی یا حسگرهای متصل به بیماران است . پزشکان از طریق این حسگرها از شرایط بیمار خود حتی در خارج از بیمارستان با خبر می شوند و علائم حیاتی آن ها را چک می کنند. این تکنولوژی باعث جلوگیری از بسیاری از حوادث مرگبار در بیماران پرخطر شده .

 

 نظارت بر ترافیک

اینترنت اشیا می تواند در مدیریت ترافیک وسایل نقلیه در شهرهای بزرگ بسیار مفید باشد و به مفهوم شهرهای هوشمند کمک کند.

با استفاده از این برنامه ها مسیرهای مختلف و بهبود اطلاعات در مسیرهای مختلف به همان مقصد، مسافت، زمان تخمینی رسیدن را به شما نمایش می دهد.

 

 

 

 

 

کشاورزی

مزارع هوشمند در عصر تکنولوژی یک واقعیت شیرین است. همانطور که اطلاع دارید کیفیت خاک برای تولید محصولات خوب بسیار مهم است . اینترنت اشیا به کشاورزان امکان دسترسی به اطلاعات دقیق و اطلاعات ارزشمند از وضعیت خاک خود را می دهد.

 

image_1642529988 اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)

 

 

از طریق اجرای حسگرهای اینترنت اشیا، می توان مقدار قابل توجهی از داده ها را در مورد وضعیت و مراحل خاک به دست آورد. اطلاعاتی مانند رطوبت خاک، سطح اسیدیته، وجود برخی مواد مغذی، دما و بسیاری از خصوصیات شیمیایی دیگر، به کشاورزان کمک می کند آبیاری را کنترل کنند، مصرف آب را بهینه تر کنند، بهترین زمان برای شروع کاشت را مشخص کنند و حتی وجود بیماری ها را کشف کنند. گیاهان و خاک

 

کامپیوتر

چه دستگاه هایی را می توان به عنوان IOT یا اینترنت اشیا در نظر گرفت ؟ دستگاهایی که دو ویژگی مهم قابلیت اتصال به اینترنت و انتقال اطلاعات را داشته باشند  . اینترنت اشیا به همراه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و فضای ابری، جزو عناصر مهم در تکنولوژی‌های پیشرفته یا اصطلاحا High Tech است . پس کامپیوتر و لپ تاپ و اسمارت فون، جزو اینترنت اشیا هستند.

 

شبکه هوشمند و صرفه جویی در انرژی

استفاده تدریجی از کنتورهای هوشمند انرژی یا کنتورهای مجهز به سنسور و نصب حسگرها در نقاط مختلف که از کارخانه‌های تولید به نقاط مختلف توزیع می‌رود، امکان نظارت و کنترل بهتر شبکه برق را فراهم می‌کند.

 

 

منازل

منازل ! بله منازل نیز امکان هوشمند شدن را دارند . قسمت های مختلفی از منازل را می توانیم با فناوری اینترنت اشیا هوشمند کنیم. به عنوان مثال سیستم گرمایش، سرمایش ، امنیت ، صوتی تصویری و….. را هوشمند کنید. با استفاده از این تکنولوژی در مواقعی که حتی داخل منزل نیز حضور ندارید امکان کنترل به شما داده می شود. در این زمینه فروشگاه زاکو پیشنهادهای شگفت انگیزی برای شما دراد.

 

 

مزایای اینترنت اشیا

  • مهم ترین مزیت در دنیای امروزی، صرفه جویی در وقت و هزینه ها
  • افزایش بهره وری کارکنان
  • امکان کنترل و نظارت بر فرایندهای کلی تجارت در شرکت ها
  • بهبود تجربه مشتری مداری
  • بهبود عملکرد مدلهای تجاری
  • امکان گرفتن تصمیمات شغلی بهتر و در نتیجه کسب درآمد بیشتر

 

معایب اینترنت اشیا:

همانطور که هر علمی یا تکنولوزی که مزیت های زیادی دارد قطعا به همراه خود یکسری معایبی نیز دارد که در ادامه برخی از معایب فناوری اینترنت اشیا می پردازیم :

سازگاری

در برخی موارد ممکن است شما ازچند دستگاه استفاده کنید که بین آن ها سازگاری ای وجود نداشته باشد . در این صورت بهتر است از یک استاندارد مشخص برای هماهنگ کردن علمکرد دستگاه در نظر بگیرید.

 

امنیت

در فناوری اینترنت اشیا به دلیل متصل بودن چندین دستگاه اطلاعات زیادی نیز به اشتراک گذاشته می شود. از این جهت بهتر است که برای امنیت بیشتر تمام داده های خود را رمزگذاری کنید تا امکان فاش شدن اطلاعات محرمانه توسط هکرها به حداقل برسانید

 

پیچیدگی

احتمالا تا الان متوجه شده باشید که اینترنت اشیاء یک شبکه متنوع و پیچیده است. با توجه به این پیچیدگی ومتنوع بودن هرگونه خرابی و اشکال در نرم افزار یا سخت افزار بسیار مهم است و باید پیگیری شود؛ زیرا دستگاه ها به صورت زنجیروار به یکدیگیر متصل هستند و در صورت بروز اشکال در یک دستگاه کار دیگری نیز مختل می شود یا عملکرد نادرستی را نشان می دهد . جمع آوری و مدیریت داده های همه دستگاه های موجود در شرکت ها ممکن است چالش برانگیز باشند.

 

 

اینترنت اشیاء، صنعتی رو به روشد

تقریباً۶۰ درصد از کسانی که در نظر سنجی شرکت کرده اند، نقش اینترنت اشیاء در تکنولوژی را بسیار فراتر از فضای ابری و هوش مصنوعی دانسته اند. در واقع تکنولوژی اینترنت اشیا در سال های اخیر به سرعت در حال رشد است زیرا هزینه سنسورها کاهش یافته و قدرت پردازش افزایش یافته است. هم چنین امکان اتصال تجهیزات هوشمند به یکدیگر روز به روز بیشتر می شود.

 

 

نقش اینترنت اشیاء در شهر هوشمند

اینترنت اشیا ( IOT ) نقش مهمی در حوزه شهرهای هوشمند ایفا خواهد کرد. به عنوان مثال می تواند چشم اندازهای روشنی در زمینه تحقق فرآیند ایجاد کند. اینترنت اشیاء این امکان را برای خرده فروشان مهیا می سازد که سفارشات را از لحظه ای که می گیرند تا زمانی که به مصرف می رسانند ردیابی کنند.هم چنین فروشندگان می توانند بینش بهتری نسبت به درک رفتار مشتری پیدا کنند و مدیریت ارتباط با مشتری را بهبود بخشند.

این کار با گسترش وب سایت های دیداری همراه خواهد بود جایی که در آن مشتری می تواند محصول را خود انتخاب کرده وببیند آیا دارای مزیت رقابتی نسبت به دیگر محصولات هست یا نه.

افرادی که در نظر سنجی حضور داشتند، IOT را به عنوان مهم ترین تأثیر در بهبود مشاغل مرتبط با مشتری می دانستند که شامل توصیه های بازاریابی و شخصی سازی می باشد. به هر حال اتوماسیون تجارت روز به روز در حال گسترش است و نیاز به اینترنت اشیاء بسیار ضروری و بدیهی است. آمازون یکی از شرکت هایی است که به خوبی قدم در این مسیر گذاشت.

آمازون که بزرگترین خرده فروشی آنلاین در جهان به حساب می آید مصرف کنندگان را قادر می سازد تا با فشار دادن یک دکمه، از طریق سرویس Amazon Dash سفارش محصولات خود را انجام دهند. این سایت نحوه دسترسی مشتری به محصول در کوتاهترین زمان و در هر کجای جهان را به راحتی امکان پذیر ساخته است.

 

 

 

 

image_1642529851 اینترنت اشیا Internet of Things (IoT)

 

 

اینترنت اشیا در گذر زمان

سالرویداد
۱۹۸۰دیوید نیکولز اولین دستگاه اینترنت اشیا را می‌سازد: دستگاه وندینگ کوکاکولا.
۱۹۹۹کوین اشتون اصطلاح «اینترنت اشیا» را برای توصیف چشم و گوش کامپیوتر ابداع می‌کند.
۲۰۰۰ال‌جی اولین یخچال متصل خود را با قیمت ۲۰ هزار دلار معرفی می‌کند.
۲۰۰۸اولین کنفرانس اینترنت اشیا در جهان در زوریخ سوئیس برگزار می‌شود.
۲۰۱۰تونی فادل شرکت سازنده‌ ترموستات هوشمند به نام Nest را تأسیس می‌کند.
۲۰۱۳دیکشنری آکسفورد اصطلاح «اینترنت اشیا» را اضافه می‌کند.
۲۰۱۴آمازون اسپیکر اکو را به همراه دستیار صوتی الکسا معرفی می‌کند؛ تعداد دستگاه‌های اینترنت اشیا هم از تعداد جمعیت جهان بیشتر می‌شود.
۲۰۱۶باتنت Mirai بیش از ۶۰۰ هزار دستگاه اینترنت اشیا را به بدافزار آلوده می‌کند.
۲۰۲۰تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت از ۲۰ میلیارد دستگاه فراتر می‌رود.
۲۰۲۱تعداد دستگاه‌های متصل به ۴۶ میلیارد خواهد رسید.
۲۰۲۲گوگل هوم با ۴۸ درصد بیشترین سهم بازار دستگاه‌های اینترنت اشیا را خواهد داشت.
۲۰۲۳کاربران اینترنت اشیا به لطف توسعه تکنولوژی 5G به ۱٫۳ میلیارد خواهند رسید.

 

 

مسائل امنیتی و حریم خصوصی اینترنت اشیا

اینترنت اشیا میلیارد‌ها دستگاه را به اینترنت متصل می‌کند و شامل استفاده از میلیارد‌ها نقطه داده است که همه آن‌ها باید ایمن شوند. به دلیل گسترش سطح حمله، امنیت اینترنت اشیا و حریم خصوصی اینترنت اشیا به عنوان نگرانی‌های اصلی ذکر شده است.

از آنجا که دستگاه‌های اینترنت اشیا به هم متصل هستند، تنها کاری که یک هکر باید انجام دهد این است که از یک آسیب پذیری برای دستکاری همه داده‌ها سوء استفاده کرده و آن‌ها را غیر قابل استفاده کند.

 

 

 

 

جمع بندی

اینترنت اشیا (Internet of Things) که در انگلیسی به صورت مخفف IOT  بیان می شود؛ اصطلاحی است که به ارتباط اشیاء به یکدیگر و به انسان از طریق اینترنت اشاره دارد. این فناوری در زمینه های مختلف و بسیار زیادی مانند پزشکی، کشاورزی، جامعه، منازل و…. کاربرد دارد . همانطور که دربالا گفته شد هر هر علم یا تکنولوزی یکسری مزیت ها و معایبی را با خود به همراه دارد که در خصوص اینترنت اشیا می توان گفت مزیت هایش بیشتر از معایبش است. اگر شما نیز به این تکنولوژی علاقه مند شدید پیشنهاد می کنم به فروشگاه زاکو مراجعه کنید.

شما هر آنچه را که نیاز داشته باشید می توانید در زاکو پیدا کنید و خرید خود را انجام دهید.

حس خوب و شگفت انگیز خرید اینترنتی را در زاکو تجربه خواهید کرد.

خرید آنلاین سبب شده در این شرایط کرونا شما دیگر نیازی به خروج از منزل و گشتن در این بازار پر از هیاهو و شلوغی نداشته باشید و تنها با چند کلیک محصولتان را درب منزل بدون کوچکترین دردسر و در کوتاه ترین زمان تحویل بگیرید.

سایت زاکو: zako.ir

پیج اینستاگرام : zako_ir

شماره تلفن: ۰۲۱۷۷۰۶۹۷۶۱

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

RSS عکس های جدیدRSS ویدائوRSS مسترسئوکارRSS فروشگاه 7000RSS سینماتیسلینک های مرتبطپیوندهاRSS آکادمی ایران اسکین کرRSS ایران کریر فیلیمو