نحوه پختن برنج

نحوه پختن برنج

یکی از ابتدایی ترین آموزش هایی که برای آشپز شدن لازم دارید نحوه پختن برنج است . در بخش آموزش آشپزی نودی آموزشی ساده برایتان آماده کرده ایم که می توانید با استفاده از آن پلویی خوشمزه بپزید با ما همراه باشید.

مواد لازم برای پخت برنج برای ۴ نفر

  1. برنج نیم کیلو گرم
  2. روغن ۱۰۰ گرم
  3. زعفران ساییده یک قاشق مربا خوری
  4. تخم مرغ دو عدد
  5. ماست یک سوم لیوان

چطوری برنج درست کنم؟

images نحوه پختن برنج

نحوه پختن برنج

ابتدا چند ساعت قبل از پخت برنج آن را داخل ظرفی با مقداری با آب ولرم و نمک خیس کنید. سپس قابلمه مناسبی را آب کنید و بگذارید جوش بیاید ، سپس برنج هایی را که خیس کرده بودید آب نمک داخل آنرا کامل خالی کنید و در آب داخل جوش قابلمه بریزید،( دقت کنید که حتما آب به نقطه جوش رسیده باشد و حتما آب نمک داخل برنج را گرفته باشید.) چند دقیقه صبر کنید و یکی دو بار آهسته برنج را هم بزنید وقتی برنج بجوش آمد و مغز آن نرم شد آماده آبکش کردن است. ( یکی نشانه برای اینکه بفهمیم چه موقع وقت برداشتن برنج است این است که وقتی برنج پخته می شود روی سطح آب می آید البته اگر خیلی صبر کنید تا همه ی دانه ها روی آب باشند ، شفته پلو تحویل خواهید گرفت!!)  برنج را از روی حرارت بردارید و داخل یک سبد مناسب بریزید تا آب آن خارج شود. برای ته دیگ تخم مرغ و ماست برنج می توانید یک یا دو عدد تخم مرغ و ماست و زعفران و مقداری برنج ( وقتی مایع را هم بزنید متوجه میشید چقدر باید برنج بریزید ، باید یه چیزی شبیه مایه کوکو بشه!) را با هم هم میزنیم .

داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و وقتی داغ شد مایه ته دیگی که آماده کرده اید رو داخل قابلمه بریزید، چند لحظه صبر کنید تا مایه کمی سفت بشود. سپس سبد برنج رو بردارید و محتویاتش رو داخل قابلمه بریزید. اطراف برنج رو در داخل قابلمه بالا بیارید و تا به صورت یک مخروط در بیاید. درب ظرف رو محکم ببندید. ( اگه می خواین که برنجتون خوب دم بکشه از یک  پارچه یا دمکش استفاده کنین) حرارت رو یکم زیاد کنید و چند ثانیه همون جا بایستید تا برنج به اصطلاح دم بالا بدهد. سپس حرارت رو کم کنید ( حرارت باید طوری باشه که ته دیگ برنج نسوزه اگه شک دارین که حرارتش زیاده از شعله پخش کن استفاده کنین) ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد که پلو دم بکشد در انتها اگر برنج خمیر شده باید بدانید یکی از مراحل را اشتباه انجام دادید. ( یه ترفند برای وقتی که برنج یکم خمیر شده؛ مقداری روغن رو تو یک ظرف بریزید ، بذارید داغ داغ بشه و بعد روی برنج بریزید. البته مواظب دستاتون باشید که نسوزه. این کار باعث میشه برنج از حالت خمیر بودن در بیاد، البته اگه زیاد شفته نشده بود)

how-to-basmati-cook-rice-in-a-pan نحوه پختن برنج

نحوه پختن برنج

چرا برنج خمیر میشه؟

یکی از دلایلی که پلو ممکن است خمیر بشود مرحله اول خیساندن آن است که ممکن است مقدار کافی نمک داخل آب نریخته باشید. همیشه هنگام خیساندن برنج داخل آب نمک ، مقداری آب برنج رو بچشید ، باید کمی شور باشه البته فقط کمی!!!

و در نتیجه

اگه نتوانستید پلوی خوبی بپزید مشکلی نیست ، دوباره امتحان کنید. همه ی آشپزهای دنیا در ابتدا آشپز نبوده اند ( همه یکی دوباری سوزوندن یا خمیر کردن!!) امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید و بتوانید یک پلوی بی نظیر برای خانواده و دوستانتون بپزید.

فرناز سهیلی

فرناز سهیلی هستم؛ کارشناس مدیریت آموزش، نویسنده در سایت سیترین و چندین سایت پرمحتوای دیگر! دو سال است که در زمینه ی تولید محتوا فعالیت دارم و پس از مدت کوتاهی آنقدر به نویسندگی علاقمند شدم که فکر میکنم نمی توانم از نوشتن دست بردارم. از دیگر علایق من یادگیری چیزهای تازه است . هر چیزی که بتواند من را به چالش بکشد مسلماَ عاشق آن خواهم شد. یادگیری سئو ، موسیقی و فوتبال از چالش های جدید در زندگی من هستند.

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *